ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι 12 παίκτες που πρέπει να "διώξει" ο Ολυμπιακός σε 14 μέρες

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δώδεκα ποδοσφαιριστές με συμβόλαια από 120 χιλιάδες έως 1,2 εκατ. ευρώ, κάνουν μόνοι τους προπόνηση και στον Ολυμπιακό καλούνται να βρουν τη λύση τις επόμενες 14 μέρες!

Όταν ξεκινούσε το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ του Ολυμπιακού στα μέσα Μαϊου και αποφασίστηκε η αποχώρηση των Προτό, Ζιλέ και Μποτία, δεν περίμενε κανείς ότι θα είχε περάσει ο Δεκαπενταύγουστος και δώδεκα ποδοσφαιριστές θα έκαναν ακόμα προπόνηση μόνοι τους στον Ρέντη, καθώς δεν θα είχαν βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους!

Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε αλλαγή ρόστερ κατά... 80% και έχει και συνέχεια.

Στον Ρέντη είναι "παρκαρισμένα" 12 συμβόλαια! Από 120 χιλιάδες (Καραμάνος) έως 1,2 εκατ. ευρώ (Μάριν). Απ’ όλα έχει ο... μπαξές με λίγα λόγια.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι μέσα σε 14 μέρες που εκπνέει η μεταγραφική περίοδος, θα πρέπει να βρει λύση και να δει τι θα κάνει. Βέβαια, υπάρχουν αγορές που θα είναι ανοικτές και τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, στο λιμάνι θέλουν να ξεμπερδεύουν και με τους δώδεκα έως τις 31 Αυγούστου.

Προς το παρόν ο παίκτης από τους "κομμένους" που αναμένεται ακόμα και σήμερα (17/8) να αλλάξει στέγη, είναι ο Γιάγια Μπανανά που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο.

Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο "αγκάθι" ακούει στο όνομα του Μάρκο Μάριν, ο οποίος εκτός από την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα δεν έχει κάτι άλλο σοβαρό στα χέρια του.

Ας δούμε λοιπόν μία-μία τις περιπτώσεις:

ΓΙΑΓΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ: Ίσως και σήμερα αναμένεται να μετακομίσει ή για την ακρίβεια, να επιστρέψει στη Νέα Σμύρνη.

ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ: Τίποτα ακόμη για τον Γερμανό, με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να "οπλιστεί" κι άλλο με υπομονή γιατί κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του (1.2 εκατ. ευρώ) και δεν το κουνάει. Ο Ερυθρός Αστέρας τον θέλει, αλλά δεν θέλει να δώσει φράγκο στους Πειραιώτες. Στον Μάριν προσφέρει ένα συμβόλαιο κοντά στο εκατομμύριο.

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Είναι στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού και η υπόθεσή τους ίσως τραβήξει έως το τέλος του Αυγούστου. Όπως και να ‘χει, υπάρχει ομάδα που έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον και για τους δύο.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Έχει φτιάξει ένα καλούτσικο όνομα στην Πορτογαλία, αλλά ακόμη δεν έχει κάτι σοβαρό στα χέρια του. Δεν αποκλείεται να μείνει στο τέλος ελεύθερος.

ΝΙΚΟ ΜΑΡΤΙΝΕΣ: Περίμενε κάτι από τις ΗΠΑ, περίμενε κάτι και από την Αυστραλία, αλλά απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα στο τέλος θα πάει σε πρωτάθλημα επιπέδου Κύπρου. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Μεγαλόνησο, αλλά και από πρωταθλήματα ανάλογου βεληνεκούς (Σλοβακία, Τσεχία).

ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΤΙΝΣ: Είχε προσφορές από Τουρκία και Κύπρο, όμως, δεν τον δελέαζε η προοπτική να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Κάτι είχε ακουστεί και για την Καραμπάγκ. Τελευταία στην Πορτογαλία γράφτηκε ότι απασχολεί και την... Σπόρτινγκ. Ποια είναι η πραγματικότητα; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο για τον Πορτογάλο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ: Θα μπορούσε να μείνει στην Σιντ Τρούιντεν, αλλά κρίθηκαν υπερβολικές οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τους Βέλγους. Το όνομά του μπλέχτηκε σε σενάρια στην Ρωσία και στην... Ιαπωνία, αλλά ο υψηλόσωμος στόπερ εξακολουθεί να κάνει ακόμα προπονήσεις με τους "κομμένους".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Το ενδιαφέρον της Μπορντό ήταν υπαρκτό, αλλά οι Γιρονδίνοι δεν ήθελαν με τίποτα να καλύψουν το συμβόλαιό του που κυμαίνεται στις 700 χιλιάδες ευρώ. Πέρα από την Μπορντό δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ο ίδιος προτάθηκε σε ισπανικές ομάδας, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ: Το όνομά του έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων με την Λα Κορούνια για τον Γκιγιέρμε ως έμψυχο αντάλλαγμα. Τίποτα δεν έγινε όμως. Η Λεχ Πόζναν δεν εμφανίστηκε ξανά και πλέον αποτελεί τεράστιο ερωτηματικό το μέλλον του "κοντού".

ΜΠΙΟΡΝ ΕΝΧΕΛΣ: Η Μπρέντφορντ πράγματι τον ήθελε. Οι Άγγλοι επέμεναν παρά τις διαψεύσεις του Ολυμπιακού ότι τον ήθελε και η Ντέρμπι. Ο Βέλγος το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει με δανεισμό και στο Βέλγιο βλέπουν ότι θα γυρίσει στην πατρίδα του.

ΟΥΡΟΣ ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ: Άλλος ένας "βραχνάς" για τον Ολυμπιακό. Ήρθε πρόταση από την Σλόβαν Μπρατισλάβας για να τον πάρει δανεικό, αλλά δεν τον δελέαζε το σλοβακικό πρωτάθλημα. Τις τελευταίες μέρες η Ρίζεσπορ έχει κάνει την προσπάθειά της για να τον αποκτήσει, όμως, ξανακλοτσάει ο Σέρβος. Μάλλον θα τραβήξει η ιστορία του έως τις 31 Αυγούστου.

ΟΙ ΚΑΡΙΜ ΚΑΙ ΠΑΡΝΤΟ

Υπάρχουν και δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί στο μέτωπό τους η ταμπέλα "ΠΩΛΕΙΤΑΙ", αλλά το μέλλον τους είναι στον αέρα. Ο Φελίπε Πάρντο δεν υπολογίζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά για τον Κολομβιανό δεν έχει έρθει επίσης τίποτα σοβαρό.

Ο δε ερχομός του Αχμέντ Χασάν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις με τον Ανσαριφάρντ, για τον οποίο ο μάνατζέρ του υποτίθεται θα έφερνε πρόταση αμέσως μετά το Μουντιάλ.

Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να πάει με Γκερέρο, Χασάν και Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός τη φετινή περίοδο, καθώς τρεις παίκτες πρώτης γραμμής είναι δύσκολο να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι σε κάποια παιχνίδια θα είναι εκτός αποστολής.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το αρχικό πλάνο των Πειραιωτών ήταν να έπαιρναν επιθετικό με την προϋπόθεση ότι θα έφευγε ο Καρίμ. Ο Χασάν λοιπόν ήρθε. Μένει να φανεί αν θα φύγει ο Ιρανός.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ