ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Αστέρια" για λίγους

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη 19η συμμετοχή του σε ομίλους του Champions League, αλλά μόλις επτά από τους 21 ποδοσφαιριστές της ευρωπαϊκής λίστας έχουν εμπειρία από συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το βράδυ της Τετάρτης (18/9, 19.55) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Τότεναμ, στην πρεμιέρα των ομίλων για το φετινό Champions League. Ο μαγικός ύμνος θα ακουστεί στο φαληρικό γήπεδο και είναι λίγοι οι παίκτες των "ερυθρόλευκων" που έχουν βιώσει πώς είναι να συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Παπέ Σισέ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (17/9): "Για αρκετούς από εμάς είναι η πρώτη συμμετοχή στο Champions League και είμαστε όλοι έτοιμοι, με κίνητρο. Ανυπομονούμε και θέλουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε που είμαστε εδώ, ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Δεν ήταν εύκολη η πρόκριση μέσω των προκριματικών. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε Ολυμπιακός".

Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στο ρόστερ του Ολυμπιακού, για την ακρίβεια βλέποντας την ευρωπαϊκή λίστα που δήλωσε προ ημερών ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς, είναι ιδιαίτερο το γεγονός ότι από τους 21, μόλις επτά ποδοσφαιριστές έχουν συμμετάσχει στο Champions League στο παρελθόν. Ο ένας εξ' αυτών, μάλιστα, έχει καταγράψει μόλις μία συμμετοχή! Κάποιοι από τους υπόλοιπους 14 έχουν την ευκαιρία να κάνουν ντεμπούτο είτε στον αγώνα κόντρα στους Σπερς, είτε σε κάποιο από τα επόμενα πέντε που θα δώσουν οι Πειραιώτες στον όμιλο.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ Ο ΡΕΚΟΡΝΤΜΑΝ

Δεν ήθελε και πολλή σκέψη για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τις περισσότερες συμμετοχές στο Champions League. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο παίκτης στον οποίο στάθηκαν περισσότερο στη συνέντευξη Τύπου Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Ουγκό Λορίς, έχει κάνει 45 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Γάλλος με τις 52 συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας έχει παίξει στη διοργάνωση με Λιόν και Μαρσέιγ. Τώρα ο Ολυμπιακός θα γίνει η τρίτη ομάδα με την οποία θα παίξει στην " κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο" όπως τη χαρακτήρισε ο εξτρέμ της Τότεναμ, Λούκας Μόουρα, όταν ρωτήθηκε για τον επικείμενο αγώνα της ομάδας του απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

ΟΙ "ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ" ΤΟΡΟ - ΑΒΡΑΑΜ

Ο Ολυμπιακός έχει ένα νεανικό σε γενικές γραμμές ρόστερ. Διαθέτει ωστόσο και παίκτες οι οποίοι κουβαλάνε σημαντική καριέρα, με θητεία στο κορυφαίο επίπεδο και ασφαλώς συμμετοχές στο Champions League. Ο 34χρονος Βασίλης Τοροσίδης και ο 35χρονος Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι από τους πιο "μπαρουτοκαπνισμένους" παίκτες του Ολυμπιακού στον θεσμό.

Ο "Τόρο" μετρά 28 συμμετοχές με τους "ερυθρόλευκους" και με τη Ρόμα, ενώ ο Αβραάμ έχει κάνει 12, όλες με τον Ολυμπιακό.

ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ -ΜΟΝΟ- ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΟΜΑΡ

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί παίζει στον Ολυμπιακό από το 2014. Η φετινή, με άλλα λόγια, είναι η 6η του σεζόν στην Ελλάδα, με ένα εξάμηνο πέρασμα στη Χαλ ( Premier League). Ο διεθνής Νορβηγός έχει κάνει 132 συμμετοχές με τους "ερυθρόλευκους", εκ των οποίων τις 16 στο Champions League. Στο παρελθόν ο 28χρονος έχει κάνει μία εμφάνιση στο Europa League με άλλη ομάδα, τη Φέγενορντ.

CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του και φυσικά την ευρωπαϊκή εμπειρία την έχει ζήσει μέσω των Πειραιωτών, στους οποίους έφτασε να αποτελέσει έναν από τους αρχηγούς.

ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δύο από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους ποντάρει ο Ολυμπιακός είναι οι Πορτογάλοι Ζοζέ Σα και Ρούμπεν Σεμέδο. Οι "ερυθρόλευκοι" αγόρασαν τον Σα αντί 2,5 εκατ. ευρώ από την Πόρτο, ενώ για τον συμπατριώτη του στόπερ έδωσε 4,5 εκατ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ. Επτά εκατ. ευρώ για δύο ποδοσφαιριστές που μέχρι σήμερα έχουν ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Ο Σα είχε παίξει στο παρελθόν με την Πόρτο σε πέντε αγώνες του Champions League. Έκανε 90λεπτα με Λίβερπουλ, Μονακό, Μπεσίκτας και με Λειψία (2). Από την πλευρά του ο Σεμέδο, κατέγραψε έξι συμμετοχές με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το 2016, απέναντι σε Λέγκια Βαρσοβίας, Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ. Σε όλα τα παιχνίδια βασικός και αναντικατάστατος.

Ο ΣΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Το καλοκαίρι του 2014 ο Ανδρέας Μπουχαλάκης παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό από τον Εργοτέλη. Από τότε μέχρι σήμερα, αν εξαιρεθεί η σεζόν 2017-2018 κατά την οποία έπαιξε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Κρητικός χαφ ανήκει στο "ερυθρόλευκο" σύνολο. Μάλιστα στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο με τους Πειραιώτες, έμελλε να σημειώσει τη μοναδική μέχρι σήμερα παρουσία στο Champions League.

Ήταν 26 Νοεμβρίου 2014, όταν με προπονητή τον Μίτσελ έπαιξε για 18 λεπτά στην ήττα του Ολυμπιακού από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν. Ενώ έχει κάνει άλλες 19 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, καμία από αυτές δεν ήταν στο πλαίσιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ 14

Αυτοί λοιπόν ήταν οι επτά παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν αγωνιστεί στο Champions League. Οι υπόλοιποι 12 θα περιμένουν να το ζήσουν κι αυτοί. Πρόκειται για τους Μπομπί Αλέν, Γιασίν Μεριά, Κώστα Τσιμίκα, Παπέ Σισέ, Μπρούνο Γκασπάρ, Μαντί Καμαρά, Γιασίν Μπενζιά, Γκιλιέρμε, Ντανιέλ Ποντένσε, Γιώργο Μασούρα, Μάξι Λοβέρα, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ντεμπούτο, όμως, υπενθυμίζεται ότι θα κάνει και ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ CH. L.
Ζοζέ Σα 5
Ρούμπεν Σεμέδο 6
Ομάρ Ελαμπντελαουί 16
Αβραάμ Παπαδόπουλος 12
Βασίλης Τοροσίδης 28
Ανδρέας Μπουχαλάκης 1
Ματιέ Βαλμπουενά 45

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρτίνς: "Επιθετικοί για τη νίκη"
Σισέ: "Να δείξουμε ότι είμαστε Ολυμπιακός"
Ποτσετίνο: "Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα υποφέρουμε"
Ολυμπιακός: Άγγλοι, Ιταλοί, Γάλλοι και Ούγγροι με Τότεναμ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ