ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έχει εννέα στόπερ και ψάχνει στόπερ

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στον Ολυμπιακό ανήκουν ήδη εννέα κεντρικοί αμυντικοί, αλλά το καλοκαίρι θα επιχειρήσει να αποκτήσει ακόμα δύο, με άμεση προτεραιότητα έναν βασικό. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα για κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά.

Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει το καλοκαίρι στον β' προκριματικό γύρο του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι θα δοθεί στις 23-24 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στις 30-31 του ίδιου μήνα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, δύο κεντρικοί αμυντικοί που φέτος ήταν βασικοί στα "ερυθρόλευκα" μετόπισθεν, θα βρίσκονται στην Αίγυπτο, στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (21 Ιουνίου - 19 Ιουλίου)!

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει προετοιμασία στις 10 Ιουνίου, Παπέ Σισέ (Σενεγάλη) και Γιασίν Μεριά (Τυνησία) θα απέχουν από τις υποχρεώσεις των "ερυθρόλευκων" τουλάχιστον μέχρι τις 2 Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να συνεχίσουν και στα νοκ άουτ. Η ομάδα του Πειραιά έτσι κι αλλιώς έχει σκοπό να κάνει μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας.

Μάλιστα δεν θα πάει για έναν στόπερ, αλλά για δύο. Έναν που θα πάρει φανέλα βασικού και έναν ακόμη που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός διαθέτει 9+1 (!) κεντρικούς αμυντικούς και το Sport24.gr επιχειρεί να καταγράψει τι ισχύει για την κάθε περίπτωση. Ποιοι είναι φευγάτοι; Ποιοι επιστρέφουν το καλοκαίρι; Ποιοι θα τσεκαριστούν στην προετοιμασία και... βλέπουμε; Πάμε να αναλύσουμε τα δεδομένα...

ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ

Θεωρητικά έχει σχεδόν καπαρωμένη θέση στην 11άδα της νέας σεζόν εκτός κι αν... προλάβει να πουληθεί. Η παρουσία του στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής προβληματίζει το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού, καθώς θα χάσει την προετοιμασία και η κατάστασή του πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς θα είναι αβέβαιη. Φέτος έχει παίξει 17 ματς στη Super League, 2 στο Κύπελλο και 8 στην Ευρώπη.

Διόλου απίθανο το ενδεχόμενο, ωστόσο, να φτάσει μεγάλη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ για τον Σενεγαλέζο στόπερ (τον Γενάρη απορρίφθηκε γενναία πρόταση από ομάδα της Μπουντεσλίγκα), την οποία δύσκολα θα είναι σε θέση να απορρίψει η διοίκηση. Παίκτης με μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα χρηματιστηριακή αξία, την ίδια ώρα που η παρουσία του στα γήπεδα της Αιγύπτου μπορεί να εκτοξεύσει την τιμή του.

ΓΙΑΣΙΝ ΜΕΡΙΑ

Ο Τυνήσιος είναι ανάλογη περίπτωση με τον Σισέ. Και αυτός θα λείψει το καλοκαίρι, καθώς θα βρίσκεται στην Αίγυπτο. Το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει ότι η παρουσία του στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Φέτος είχε τα πάνω του και τα κάτω του. Μπήκε στην ενδεκάδα, βγήκε, έμεινε στο ψυγείο, πλήρωσε λάθη και κακή απόδοση, αλλά επέστρεψε δριμύτερος, παίζοντας μέχρι και δεξιός μπακ. Μετράει συνολικά 24 αγώνες, οι 16 εκ των οποίων για το πρωτάθλημα. Το συμβόλαιό του με τους "ερυθρόλευκους" ολοκληρώνεται το 2022.

ΓΙΑΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, πίστεψε στον Γιάγκος Βούκοβιτς και για μεγάλο μέρος της τρέχουσας σεζόν αποτέλεσε βασική του επιλογή για το κέντρο της άμυνας. Έπαιξε ρόλο πως είναι και αριστεροπόδαρος. Κατόρθωσε να σημειώσει τρία γκολ και άλλα τόσα αυτογκόλ, δύο εκ των οποίων κόστισαν -πολύ σημαντικούς- βαθμούς στον Ολυμπιακό. Ειδικά εκείνο με τον ΠΑΟΚ που του επέτρεψε χωρίς τελική να φύγει νικητής από το "Καραϊσκάκης" στον πρώτο γύρο.

Ο Σέρβος δεσμεύεται με συμβόλαιο στον Ολυμπιακό μέχρι το 2020, έχει καλές σχέσεις με διοίκηση και προπονητικό τιμ, ενώ τον χειμώνα η ΠΑΕ απέρριψε δύο προτάσεις γι΄αυτόν, από τη ρωσική Κρασνοντάρ και την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας. Το καλοκαίρι πολλά μπορεί να συμβούν αν και το πιθανότερο είναι να κουνήσει μαντήλι.

Ο Βούκοβιτς αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 17 Φεβρουαρίου. Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει με ενδεχόμενη πώληση συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες. Οι απουσίες των Μεριά - Σισέ ίσως όμως να τρενάρουν τη φυγή του 31χρονου, για τον οποίο υπάρχει πάντα ανοικτή η πόρτα του Ερυθρού Αστέρα (εκεί που πήγε και ο Μάριν).

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την προηγούμενη Κυριακή έκανε την επανεμφάνισή του σε παιχνίδι του Ολυμπιακού για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια. Όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευε στα... κόκκινα, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί. Μπορεί τον χειμώνα να υπέγραψε για ένα εξάμηνο, αλλά στην κουβέντα που έγινε με τη διοίκηση των "ερυθρόλευκων", έπεσε στο τραπέζι και η σεζόν 2019-2020.

Ο 34χρονος στόπερ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και η λογική λέει πως θα είναι στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και φυσικά διαθέσιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς.

ΡΟΝΤΕΡΙΚ ΜΙΡΑΝΤΑ

Ο Πορτογάλος υπέγραψε το καλοκαίρι ως δανεικός από τη Γουλβς με τις ευλογίες του Ζόρζε Μέντες και τη σύμφωνη γνώμη του Πέδρο Μαρτίνς. Παρότι στο ξεκίνημα έκανε αρκετές συμμετοχές, 20 στο σύνολο (8 στο πρωτάθλημα, 6 στο κύπελλο, 6 στην Ευρώπη), δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Λογικά θα αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου.

Άλλωστε και στην Αγγλία, σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Γουλβς, έχει γραφτεί επανειλημμένα πως θα επιστρέψει στην ομάδα της Premier League. Με άλλα λόγια, ο 28χρονος Μιράντα θα αρχίσει σιγά, σιγά να μαζεύει τις βαλίτσες του για να αποχωρήσει από την Ελλάδα ύστερα από ένα χρόνο παρουσίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου "πέταξε" για την Ιταλία και ενσωματώθηκε στις υποχρεώσεις της Έμπολι, η οποία αναζητούσε κεντρικό αμυντικό. Τη Δευτέρα (15/4) έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα με την Αταλάντα και διακρίθηκε, λαμβάνοντας από τη "Gazzetta dello Sport" τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία, μετά τον τερματοφύλακα Ντραγκόβσκι. Η οψιόν για την αγορά του 21χρονου στόπερ είχε οριστεί στα 5.000.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να φαίνεται δύσκολο να δοθούν τα χρήματα, αν ωστόσο συνεχίσει να παίζει και να έχει ανάλογη απόδοση στις επόμενες έξι αγωνιστικές, τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Σε διαφορετική περίπτωση ο Νικολάου, που με τον Ολυμπιακό έχει παίξει μέχρι και στο Champions League (σκοράροντας στο Καμπ Νόου κόντρα στην Μπαρτσελόνα), θα γυρίσει, θα επιδιώξει το καλοκαίρι να πείσει ότι αξίζει να μείνει στους "ερυθρόλευκους", αλλιώς θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός, ίσως και να πουληθεί, έχοντας συμβόλαιο μέχρι το 2021.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ

Την Τετάρτη (17/4) η Λεχ Πόζναν ανακοίνωσε δέκα παίκτες που τη νέα σεζόν δεν θα τους βρουν στο ρόστερ της. Ένας από αυτούς ήταν ο Δημήτρης Γούτας. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015, αλλά δεν κατάφερε να κάνει συμμετοχή με τους Πειραιώτες. Έκτοτε δόθηκε δανεικός σε Ξάνθη, Κορτράικ, Σιντ-Τρούιντεν και Λεχ Πόζναν. Φέτος με την ομάδα της Πολωνίας έκανε μόλις εννέα συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2020.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα το καλοκαίρι στο κέντρο της άμυνας, ίσως ο Γούτας να αποτελέσει μέλος της αποστολής που θα μεταβεί για προετοιμασία. Εκτιμάται, ωστόσο, πως δεν θα παραμείνει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ και θα γίνει κίνηση ή να πωληθεί ή να βρεθεί φόρμουλα να λύσει το συμβόλαιό του για να υπογράψει σε άλλη ομάδα.

ΓΙΑΓΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

Αγωνίζεται στον Πανιώνιο ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Από τότε που πρωτοήρθε στην Ελλάδα μέχρι και φέτος, έχει κάνει "γεμάτες" χρονιές, αρχικά με τον Πλατανιά (από το 2014 μέχρι το 2017) και ακολούθως με την ομάδα της Νέας Σμύρνης (207-2019). Το συμβόλαιό του με τους "ερυθρόλευκους" τελειώνει το 2020.

Όπως οι Μεριά, Σισέ, έτσι και ο 28χρονος θα βρίσκεται το καλοκαίρι στα γήπεδα της Αιγύπτου, καθώς αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής Καμερούν, που καλείται μάλιστα να υπερασπιστεί το τρόπαιο. Με βάση τη λογική, ο Μπανανά δεν μπορεί να έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και θα γίνει προσπάθεια να πωληθεί, ειδικά μετά την παρουσία του στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

ΟΥΣΕΪΝΟΥ ΜΠΑ

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους, αυτός θα φτάσει το καλοκαίρι στου Ρέντη, έχοντας αποκτηθεί τον Ιανουάριο. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός έμεινε ως δανεικός στη Γκαζελέκ Αζαξιό, έχοντας κάνει φέτος 25 συμμετοχές στη Ligue 2. O Σενεγαλέζος αποκτήθηκε με προοπτική να εξελιχθεί σε νέα περίπτωση Σισέ και Καμαρά για τον Ολυμπιακό ενώ ανήκει κι αυτός στο Γραφείο του Πιέρ Ισά (μαζί με Νικολάου, Μποανανά).

Το αν έχει τα εφόδια, ωστόσο, θα το κρίνει ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα τον... μετρήσει στην προετοιμασία. Μπορεί να τον κρατήσει στην ομάδα και να τον σπρώξει μέχρι την ενδεκάδα ή να κρίνει ότι είναι ακόμη άγουρος και να τον στείλει μέχρι και δανεικό σε άλλη ομάδα. Όλα είναι πιθανά. Ο ύψους 1.92μ. στόπερ έχει συμφωνήσει σε συμβόλαιο συνεργασίας τουλάχιστον μέχρι το 2023.

* Στον Ολυμπιακό ανήκει ένας ακόμη στόπερ, ο Στέφανος Ευαγγέλου, προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το καλοκαίρι είχε δοθεί δανεικός για δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα. Φέτος έχει παίξει μόλις σε 5 ματς, ένα στο πρωτάθλημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ