ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Φοβού Γκιλιέρμε - Ελ Αραμπί

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός καλείται να σημειώσει την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στη Super League απέναντι στον Βόλο, ο οποίος... φοβάται τους Γκιλιέρμε - Ελ Αραμπί.

Το βράδυ του Σαββάτου (14/9, 21.30) ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Βόλο για την 3η αγωνιστική της Super League. Τέσσερις ομάδες έχουν καταφέρει να σημειώσουν δύο νίκες σε δύο παιχνίδια και μεταξύ αυτών είναι οι "ερυθρόλευκοι" και οι "κυανέρυθροι". Η ομάδα της Θεσσαλίας έχει εντυπωσιάσει, έχοντας νικήσει Πανιώνιο (1-2) και Άρη (1-0).

Μια ομάδα νεοφώτιστη (παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία), με ριζικά ανανεωμένο ρόστερ σε σχέση με την ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη Football League. Ένα σύνολο με έξι δανεικούς από τον ΠΑΟΚ (Μυστακίδης, Μπαλογιάννης, Λύρατζης, Τσαούσης, Διαμάντης, Μελίσσας), τέσσερις Αργεντινούς (Φράνκο Φεράρι, Αουγκούστο Μαξ, Χοακίν Τόρες, Φερνάντο Ζοάο) και δύο Ισπανούς, ο ένας εκ των οποίων, ο Χουάν Μουνίθ, αγωνιζόμενος ως δεκάρι, είχε πετύχει και τα δύο γκολ στη Νέα Σμύρνη.

ΤΟ "ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ" ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ

Ανεξάρτητα από το τι έχει πετύχει στις δύο πρώτες αγωνιστικές η ομάδα της Θεσσαλίας, ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα το φαβορί για να πάρει τη νίκη και να φτάσει στο "τρία στα τρία". Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι στο χέρι των "ερυθρόλευκων" να παίξουν έξυπνα για να πάρουν το τρίποντο και στη συνέχεια να στρέψουν όλη την προσοχή στη μεγάλη αναμέτρηση με την Τότεναμ την Τετάρτη (18/9, 19.55), στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Η αλήθεια είναι ότι κόντρα σε Αστέρα και ΑΕΛ ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρό του, αλλά είχε την ουσία. Ο Πέδρο Μαρτίνς το παραδέχτηκε στη συζήτηση που είχε με τους ρεπόρτερ, ότι η ομάδα του δεν έκανε τις εμφανίσεις που θα ήθελε και ο ίδιες. Ενώ ανέφερε πως υπάρχουν δικαιολογίες, δεσμεύτηκε ότι θα έρθει και η ποιότητα στο πρωτάθλημα: " Να είστε σίγουροι ότι στα επόμενα παιχνίδια η ποιότητα θα φανεί. Θα κάνουμε καλύτερα παιχνίδια. Τώρα τα πράγματα θα είναι πιο ομαλά, θα έρθει και η ποιότητα στο πρωτάθλημα".

Τώρα που η δύσκολη προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στέφθηκε από επιτυχία, οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να παρουσίασαν καλύτερο θέαμα και κυρίως να τελειώσουν από νωρίς το ματς, για να μην αγχωθούν. Τις προηγούμενες μέρες, βέβαια, οι προπονήσεις έγιναν με αρκετές απουσίες, αφού εννέα διεθνείς απουσίαζαν. Την Πέμπτη (12/9) θα ενσωματωθούν και οι τελευταίοι, οι Μεριά και Μάρκοβιτς. Πλάνα ενδεκάδας ο Μαρτίνς θα αρχίσει να κάνει λοιπόν από την Παρασκευή (13/9).

ΑΥΤΟΥΣ... ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΒΟΛΟΣ

Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού σε σχέση με αυτούς του Βόλου ασφαλώς και δεν μπορεί να συγκριθεί. Αν όμως υπάρχουν δύο παίκτες που... τρομάζουν περισσότερο τον προπονητή της ομάδας της Μαγνησίας, Χουάν Φεράντο, αυτοί είναι οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Γκιλιέρμε. Για τον Μαροκινό φορ λένε στον Βόλο πως αν του αφήσεις έστω και λίγο χώρο, μπορεί πολύ εύκολα να σου κάνει τη ζημιά. Ο 32χρονος, άλλωστε, απέδειξε με την Κράσνονταρ στη Ρωσία, αλλά και με Αστέρα - ΑΕΛ, πως έχει το γκολ στο... αίμα του.

CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παίκτη - κλειδί, ωστόσο, θεωρούν τον Γκιλιέρμε. Για τον Βραζιλιάνο υποστηρίζουν ότι αυτός αποτελεί τη βάση του "ερυθρόλευκου" παιχνιδιού και ότι αν τεθεί αυτός νοκ άουτ, τότε ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός... κόβεται στα δύο. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρχει παίκτης που θα γίνει... σκιά στον Γκιλιέρμε. Τόσο ο Ελ Αραμπί όσο και ο Γκιλιέρμε, μη έχοντας υποχρεώσεις με εθνικές, είχαν τη δυνατότητα να φορτίσουν τις... μπαταρίες τους και εκτός απροόπτου αμφότεροι θα βρίσκονται στο βασικό σχήμα που θα επιλέξει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι ο υπ' αριθμόν ένας στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου και παρότι ακολουθεί η σπουδαία μάχη με την Τότεναμ, ο αγώνας με τον Βόλο έχει μεγάλη σημασία. Η ατάκα του Μαρτίνς τα λέει όλα: "Είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την πρόκρισή μας στους ομίλους. Αν με ρωτούσατε να επιλέξω ανάμεσα στο πρωτάθλημα και στην πρόκριση στην επόμενη φάση, θα διάλεγα το πρώτο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Προπόνηση με Σα, Ποντένσε
Ολυμπιακός: Ξόδεψε για παίκτες περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ
Μαρτίνς: "Όταν δεν είμαι ευτυχισμένος, φεύγω"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ