ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Για το πρεστίζ και τα εκατομμύρια κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα χαρίζει στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους "32" του Europa League και εξασφαλίζει περισσότερα από 3.200.000 ευρώ. Η ενδεκάδα που σκέφτεται να κατεβάσει στο Φάληρο ο Μαρτίνς.

Το βράδυ της Τετάρτης (11/12, 22.00) ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει το 12ο ευρωπαϊκό του παιχνίδι για φέτος. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες ο απολογισμός των "ερυθρόλευκων" σε προκριματικά και ομίλους του Champions League. Μία νίκη χρειάζεται η ομάδα του Πειραιά και η ευρωπαϊκή της πορεία θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο.

Αντίπαλος στο κρίσιμο παιχνίδι του "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ερυθρός Αστέρας, που βολεύεται και με ισοπαλία. Οι Σέρβοι με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησαν στο Βελιγράδι (3-1), κόντρα στον Ολυμπιακό που έχει μείνει με τον βαθμό της πρεμιέρας με την Τότεναμ (2-2). Έχουν σοβαρούς λόγους οι "ερυθρόλευκοι" να επιζητούν την επικράτηση.

Κάθε ομάδα που θεωρείται σοβαρή και όχι αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη, πρέπει να πηγαίνει κάθε χρόνο όσο πιο μακριά γίνεται. Και το... μισό μηδέν αρκει για τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς. Το τρίποντο απέναντι στην πρωταθλήτρια Σερβίας θα χαρίσει στον Ολυμπιακό 2.700.000 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που δίνει κάθε νίκη στον όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρά την αξιόλογη προσπάθεια στα προηγούμενα παιχνίδια, εξαιρουμένου του αγώνα στο Μόναχο με τη Μπάγερν, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να πάρουν νίκη στον όμιλο.

Μπορεί αυτό να γίνει στην τελευταία αγωνιστική, που εκτός από το κύρος και το πρεστίζ, δίνει επιπλέον χρήματα. Η πρόκριση στους "32" του Europa League δίνει επιπλέον 500.000 ευρώ σε κάθε ομάδα. Με άλλα λόγια, ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα προσφέρει στον Ολυμπιακό 3.200.000€. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και από το market pool. Περιμένουμε να δούμε τη σύνθεση των "32" για να υπολογιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το ποσό.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Από τη στιγμή που ο Ματιέ Βαλμπουενά έμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού του, όλα δείχνουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό με τρεις χαφ, όπως ακριβώς έκανε στα τρία τελευταία παιχνίδια του Champions League. Στα δύο με τη Μπάγερν και στο εκτός έδρας με την Τότεναμ.

Από εκεί και πέρα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος προπονήθηκε την Τρίτη (10/12) χωρίς να παραπονεθεί για ενοχλήσεις. " Είχα ένα μικρό πρόβλημα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και στη σημερινή προπόνηση για να είμαι στη διάθεση του προπονητή μου" είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός. Από τη στιγμή που δεν ένιωσε ενοχλήσεις, για τις οποίες έχασε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, εκτιμάται ότι αυτόν θα χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας, με παρτενέρ ασφαλώς τον Σεμέδο. Οι υπόλοιποι της άμυνας δεν αλλάζουν με τίποτα. Ο Σα κάτω από τα γκολπόστ, ο Τσιμίκας αριστερός μπακ και δεξιός ο Ελαμπντελαουί.

Ο Γιασίν Μπενζιά είναι και πάλι διαθέσιμος μετά από καιρό. Τελευταία του συμμετοχή ήταν την 1η Οκτωβρίου κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Παρότι έχει ξεπεράσει κάθε ενόχληση, ασφαλώς και δεν θα παίξει βασικός. Η γνωστή τριάδα στα χαφ με Καμαρά, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη. "Μάχιμοι" και οι τρεις σε μια αναμέτρηση που απαιτεί σοβαρότητα και έλεγχο του κέντρου.

Όσο για την τριάδα της επίθεσης, ούτε εδώ σκέφτεται πειράματα ο Μαρτίνς, όπως είχε κάνει στη Σερβία με την ανέλπιστη ενδεκάδα που είχε επιλέξει. Ο φορμαρισμένος Ελ Αραμπί με τα δύο γκολ και τη μία ασίστ στο τελευταίο παιχνίδι (με τον Παναιτωλικό) θα πάρει θέση στη γραμμή κρούσης. Δίπλα του στο ένα άκρο θα έχει τον Ποντένσε και στο άλλο τον Μασούρα. Υπενθυμίζεται ότι την 20μελής αποστολή συμπληρώνουν οι Καραργύρης, Αλέν, Γκασπάρ, Μεριά, Τοροσίδης, Μπενζιά, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο.

Δείτε την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν από τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Με Μπενζιά και Αβραάμ, χωρίς Βαλμπουενά
Μαρτίνς: "Καταδικασμένοι για τη νίκη"
Παπαδόπουλος: "Να αντιληφθούμε πόσο μεγάλο ματς είναι"
Ολυμπιακός: Sold out για την πρόκριση
Μιλόγεβιτς: "Με όποιον κι αν παίζει στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, είναι φαβορί"
Μάριν: "Πανέτοιμοι να νικήσουμε τον Ολυμπιακό"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ