ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς θέλει ακόμη έναν εξτρέμ

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά τον Μασούρα, ο Ολυμπιακός προχωρά στην απόκτηση ενός ακόμη εξτρέμ, με φαβορί τον Ζιλ Ντίας. Οι λόγοι που ο Πέδρο Μαρτίνς κατέληξε σε αυτή την απόφαση και η σύνδεση των αριθμών με τον Ελαμπντελαουΐ.

Ο Ολυμπιακός προχωράει στην απόκτηση του Ζιλ Ντίας, με τη μορφή δανεισμού από τη Μονακό. Για το ντόμινο που μπορεί να προκαλέσει στους εξτρέμ η επικείμενη άφιξη του Πορτογάλου, διαβάσατε το βράδυ της Τετάρτης (16/1) στο Sport24.gr. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία να σταθούμε στον λόγο που τελικά ο Πέδρο Μαρτίνς επέμεινε για έναν ακόμη ακραίο επιθετικό.

"Με τις προσθήκες του Σολδάνο και του Μασούρα, πιστεύω πως η ομάδα μας έχει ολοκληρωθεί και θα δείξει ένα πάρα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο", υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα η αλήθεια είναι διαφορετική.

ΤΡΙΤΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ Ο ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΪ

Γιατί όμως παρατηρήθηκε αυτή η αλλαγή ανάμεσα στα λόγια του Μαρτίνς και την πραγματικότητα; Ήταν απλά μια κλασική κίνηση μεταγραφικής τακτικής από τον Πορτογάλο; Ή δεν έβγαιναν τα... νούμερα; Για πόσο θα μπορούσε ακόμη να πορεύεται ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένοντας συνέπεια σκοραρίσματος και δημιουργίας από τους ακραίους του;

Φτάνοντας στα μισά της σεζόν και με τους ερυθρόλευκους να μάχονται σε τρία διαφορετικά μέτωπα (εγχώριες διοργανώσεις και Europa League), ο Μαρτίνς για ένα πράγμα μόνο μπορούσε να είναι σίγουρος: ότι ο τρίτος πιο αξιόπιστος επιθετικός πόλος της ομάδας του, είναι ο βασικός δεξιός full-back.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού σε γκολ και δημιουργία είναι -μακράν του δευτέρου- ο Κώστας Φορτούνης. Με οκτώ γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 25 συμμετοχές και 1955 αγωνιστικά λεπτά, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί το βαρόμετρο στην γραμμή κρούσης των ερυθρολεύκων.

Δεύτερος... διψήφιος, είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Όσο και να μην ενθουσιάζει ο Ισπανός φορ, αποτελεί έναν συνεπή εργάτη στο τρίτο μισό του γηπέδου. Έχει άμεση συνεισφορά σε δέκα γκολ του Ολυμπιακού, έχοντας σκοράρει οκτώ φορές και σερβίροντας δύο τέρματα στους συμπαίκτες του, σε σύνολο 21 εμφανίσεων και 1471 λεπτών συμμετοχής.

Τρίτος σε αυτή την άτυπη κούρσα έρχεται ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ! Ο Νορβηγός διεθνής μετρά δύο γκολ και πέντε ασίστ σε 22 συμμετοχές (1911') φτάνοντας στα μέσα του Ιανουαρίου και θυμίζει όχι απλά τον παίκτη της περιόδου 2014-2015, αλλά ήδη πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του με τα ερυθρόλευκα από πλευράς αριθμών.

Όσο κι αν ο Μαρτίνς δεν μπορεί παρά να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας τις επιδόσεις του Ομάρ, δεν γίνεται να μην προβληματίζεται παράλληλα από την μη αποτελεσματικότητα των ακραίων επιθετικών του ρόστερ.

Η... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΝΤΙΑΣ

Ο Πορτογάλος τεχνικός στήριξε και με το παραπάνω τους παίκτες του ασβέστη στο πρώτο μισό της σεζόν. Σε όλους έδωσε την ευκαιρία να δείξουν πράγματα, κανέναν δεν έβαλε στο περιθώριο ακόμη και σε στιγμές που κάτι τέτοιο θα έμοιαζε 100% δικαιολογημένο. Το πρόβλημα είναι πως περίμενε πολύ και τελικά πήρε λίγα.

Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητα του Ποντένσε. Μπορεί να κάνει την μπάλα πατσαβούρα και να προκαλέσει ναυτία στον αντίπαλο. Την ίδια στιγμή όμως η συγκομιδή των τριών γκολ συν δύο ασίστ σε 23 ματς (1918'), δεν είναι αρκετή. Πολλά προτερήματα έχει στο ρεπερτόριο του ο Πορτογάλος, όχι όμως την συνέπεια στην επίτευξη και παραγωγή τερμάτων. Τουλάχιστον για την ώρα.

Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία και την προσωπικότητα του Χριστοδουλόπουλου. Και τα έξι τέρματα που έχει πετύχει σε 18 ματς (1183'), μόνο αμελητέα ως ποσότητα δεν χαρακτηρίζονται για παίκτη της πλευράς.

Όμως στα 32 του χρόνια δεν μπορεί να παίζει συνεχόμενα ματς σε υψηλή ένταση, χρειάζεται διαχείριση για να μην βγάζει τραυματισμούς (μετρά ήδη μια θλάση φέτος που τον έβγαλε off για ένα δίμηνο, 11/11 - 13/1), βολεύεται περισσότερο τελειώνοντας φάσεις στην περιοχή παρά δημιουργώντας.

Και ο Φετφατζίδης πήρε τις ευκαιρίες του και με το παραπάνω. Στηρίχθηκε από τον προπονητή του μετά από εκείνη την απίστευτη χαμένη ευκαιρία στα χασομέρια του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η αλήθεια όμως είναι πως ουδέποτε είχε το ένστικτο του σκόρερ και δύσκολα θα μπορούσε να το ανακαλύψει στα 28 του.

Άψογος στην υποδοχή της μπάλας, καλός στην απαλλαγή, ψύχραιμος έξω από το "κουτί", μονίμως θολωμένος μέσα σε αυτό. Έπαιξε σε 18 ματς (778'), σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια πήρε φανέλα βασικού (με Μίλαν μέσα - έξω, με Ντουντελάνζ και Μπέτις), αλλά με ένα γκολ και μια ασίστ η συγκομιδή κρίνεται φτωχή.

Ο τέταρτος της παρέας Ναουέλ, αγωνίστηκε σε 11 ματς (τέσσερα στο Europa, τέσσερα στο πρωτάθλημα, τρία στο Κύπελλο - 747') και σίγουρα ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για την προσπάθεια του. Ο 22χρονος Ισπανός εξτρέμ είναι εξαιρετικά φιλότιμος και εργατικός στο γήπεδο, γνώστης της τακτικής, πιέζει ακατάπαυστα, καλύπτει χώρους. Όμως ούτε τελείωμα έχει, ούτε δημιουργία στο "1 vs 1". Ο απολογισμός του ίδιος με του "Φέτφα": στην "πείνα", με ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο Μασούρας πάλι, αποκτήθηκε με την 100% σύμφωνη γνώμη του Μαρτίνς. Γρήγορος, δυνατός, θρασύς, δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες, πατάει περιοχή και εκτελεί. Στοιχεία που έδειξε στον Πανιώνιο και μπορεί να δώσει και με τα ερυθρόλευκα, αλλά δύσκολα με το "καλημέρα".

Άλλη η καθημερινότητα, η πίεση, οι συνθήκες, η προπόνηση στην Πλατεία και άλλη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Και ο Πορτογάλος τεχνικός ιδανικά θέλει να μην φορτώσει τον Μασούρα με ευθύνες και "πρέπει", πριν αυτός προσαρμοστεί ολοκληρωτικά στα νέα δεδομένα της καριέρας του.

Και με τον Βρουσάι να κρίνεται ακόμη άγουρος και να φεύγει για δανεισμό 1,5 χρόνου στη Βίλεμ, με την ελπίδα να επιστρέψει αλά... Τσιμίκας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έψαξε για καιρό τα πρόσωπα στην άμυνα και κατέληξε. Δοκίμασε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, μέχρι που βρήκε και μοίρασε τους ρόλους. Το ίδιο έκανε και με τους ακραίους κυνηγούς. Έδωσε την ευκαιρία σε διάφορα δίδυμα, ωστόσο το αποτέλεσμα ποτέ δεν ήταν το επιθυμητό, τουλάχιστον σε διάρκεια.

Η δικαιοσύνη χαρακτηρίζει σε μεγάλο (όχι απόλυτο, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται) βαθμό τον Πορτογάλο τεχνικό. Και αφού προσπάθησε με δίκαιο τρόπο να βρει άκρη με τους εξτρέμ που είχε στη διάθεση του χωρίς να τα καταφέρει, το δίκαιο ήταν να ζητήσει την απόκτηση παίκτη, εν προκειμένω του Ζιλ Ντίας. Με την ελπίδα να πάρει από τον συμπατριώτη του όσα του έλειψαν στο πρώτο μισό της σεζόν στη θέση του εξτρέμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Με κόσμο στην Τρίπολη οι ερυθρόλευκοι
Το #10yearschallenge του Sport24.gr!
Χασάν: "Δεν ζήτησα να φύγω από τον Ολυμπιακό"
Επίσημο: Στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μάνος
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ