ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Γουλβς: Η σύγκρουση 20 Πορτογάλων

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISS
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISS EUROKINISSI SPORTS

Το ζευγάρι Ολυμπιακός - Γουλβς, που θα κοντραριστεί για μια θέση στους "8" του Europa League, είναι και μια μάχη 20 Πορτογάλων. Ποιος θα βγει νικητής; Η παράταξη του Πέδρο Μαρτίνς ή αυτή του Νούνο Εσπίριτο Σάντο;

Η κλήρωση των "16" του Europa League έστειλε τη Γουλβς στο δρόμο του Ολυμπιακού. Μια ακόμα αγγλική ομάδα που θα κοντραριστεί αυτή τη σεζόν με τους "ερυθρόλευκους", καθώς η αρχή είχε γίνει με την Τότεναμ στους ομίλους του Champions League (μία ισοπαλία, μία ήττα) και η συνέχεια δόθηκε με την Άρσεναλ στους "32" του Europa League (μία ήττα, μία νίκη).

Ως όνομα η Γουλβς δεν έχει τη δυναμική ούτε της Τότεναμ, ούτε της Άρσεναλ. Αυτή τη στιγμή είναι όμως σε καλύτερη κατάσταση από τους Λονδρέζους. Το αποτυπώνει η βαθμολογία της Premier League, στην οποία οι "λύκοι" βρίσκονται στην έκτη θέση με 42 βαθμούς, ενώ η Τότεναμ είναι έβδομη με 40 και η Άρσεναλ δέκατη με 37. Μικρές οι αποστάσεις, σωστά, αλλά οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει την αντίπαλό του σε ένα σημείο που είναι ανεβασμένη και προέρχεται από το σπουδαίο "διπλό" κόντρα στην Τότεναμ (2-3).

Ένα καλοδουλεμένο και δεμένο σύνολο με καθοδηγητή τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα δύο παιχνίδια σε "Γ. Καραϊσκάκης" και "Μολινό" για αρκετούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι το πολύ έντονο πορτογαλικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τις δύο ομάδες, κυρίως τη Γουλβς.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΟΥΛΒΣ

Το ρόστερ της Γουλβς είναι πολύ ποιοτικό και η βάση της, η δύναμη πυρός της, είναι Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές. Κατ' αρχήν, Πορτογάλος είναι ο προπονητής της Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Από την ίδια χώρα είναι ο βασικός τερματοφύλακάς της και βασικός κίπερ της εθνικής ομάδας της χώρας, Ρουί Πατρίσιο. Στο σύνολο της ομάδας του Γουλβερχάμπτον συναντάμε τον 20χρονο αριστερό μπακ Ρούμπεν Βινάγκρε, τον 19χρονο και πολλά υποσχόμενο επιθετικό Πέδρο Νέτο, τον 22χρονοι μέσο Ρούμπεν Νέβες, τον 33χρονο μέσο Ζοάο Μουτίνιο, τον 23χρονο επιθετικό Ντιόγκο Ζότα και ασφαλώς πλέον τον τέως "ερυθρόλευκο" εξτρέμ, Ντανιέλ Ποντένσε.

Wolverhampton Wanderers' Ruben Neves celebrates scoring his side's first goal of the game from a penalty during the  English Premier League soccer match between Everton and Wolverhampton Wanderers at Goodison Park, in Liverpool, England, Saturday, Feb. 2, 2019. (Peter Byrne/PA via AP)
Wolverhampton Wanderers' Ruben Neves celebrates scoring his side's first goal of the game from a penalty during the English Premier League soccer match between Everton and Wolverhampton Wanderers at Goodison Park, in Liverpool, England, Saturday, Feb. 2, 2019. (Peter Byrne/PA via AP) AP

Δηλωμένος είναι στην Ευρώπη και ο 21χρονος κεντρικός χαφ Μπρούνο Ζορντάο, που βέβαια έχει κάνει μία συμμετοχή. Φανταστείτε πως υπάρχουν κι άλλοι Πορτογάλοι που ανήκουν στη Γουλβς, από τους οποίους άλλοι έχουν δοθεί δανεικοί, άλλοι παίζουν στην U23 και άλλοι έχουν παραχωρηθεί δανεικοί (Μιράντα, Μπουμπακάρ Χέιν, Φλάβιο Κριστοβάο).

ΤΟ ΚΑΡΕ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ομάδα με Πορτογάλους είναι και ο Ολυμπιακός. Ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς, ο βασικός τερματοφύλακας Ζοζέ Σα, ο κεντρικός αμυντικός, Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά και ο ακραίος αμυντικός Μπρούνο Γκασπάρ, ο οποίος γεννήθηκε στην Πορτογαλία, εκπροσώπησε τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της χώρας, αλλά έπαιξε στην εθνική Αγκόλας. Στο ρόστερ των "ερυθρόλευκων" υπάρχει και ο Καφού που είναι βεβαια εκτός λίστας.

Ολυμπιακός - Γουλβς: Η σύγκρουση 20 Πορτογάλων

Αρκετοί από τους Πορτογάλους των δύο ρόστερ είναι ασφαλώς συμπαίκτες στην εθνική, όπου προπονητής είναι ο Φερνάντο Σάντος. Σα και Σεμέδο μέσα από τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, ενώ το ίδιο συνέβη μέχρι πρότινος και με τον Ποντένσε, όσο βρισκόταν στους Πειραιώτες. Οι Πατρίσιο, Ρούμπεν Νέβες, Ζοάο Μουτίνιο και Ζότα όχι μόνο καλούνται από τον Σάντος, αλλά είναι και σημαντικές επιλογές.

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΤΟΥ STAFF

Στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τρεις συνεργάτες από τη χώρα του. Οι βοηθοί του Αντόνιο Ενρίκες και Ρουί Πέδρο Κάστρο, αλλά και ο αναλυτής Λουίς Αντέρο Λόμπο. Πορτογάλους συνεργάτες έχει φυσικά και ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο στη Γουλβς. Ο βοηθός του Ρουί Σίλβα, ο προπονητής τερματοφυλάκων Ρουί Μπαρμπόσα, ο προπονητής που ασχολείται με την αποθεραπεία Ζοάο Λάπα και ο προπονητής φυσικής κατάστασης Αντόνιο Ντίας.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για μια "μονομαχία" 20 Πορτογάλων με φόντο μια θέση στους "8" του Europa League.

Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΥΛΒΣ

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος που έχει τόσους Πορτογάλους η Γουλβς, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ζόρζε Μέντες. Ο πιο σημαντικός μάνατζερ στον κόσμο ασκεί τεράστια επιρροή στο κλαμπ και ασφαλώς βρίσκεται πίσω από τις περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις της βρετανικής ομάδας των Κινέζων ιδιοκτητών.

Ο προπονητής, άλλωστε, υπήρξε ο πρώτος του πελάτης. Ο διάσημος ατζέντης έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον Ολυμπιακό, αλλά από τους Πορτογάλους του "ερυθρόλευκου" ρόστερ, μόνο έναν εκπροσωπεί τούτη τη στιγμή, τον Ζοζέ Σα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς θα γίνει την Πέμπτη 12/3 στο Φάληρο (22.00) και η ρεβάβς την Πέμπτη 19/3 στο Γουλβερχάμπτον (19.55).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ