ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Oλυμπιακός: Η ανωτερότητα των "ερυθρολεύκων" σε αριθμούς

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στους "32" του Europa League, με τους "ερυθρόλευκους" να υπερέχουν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά τους.

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 1-0, με το εύστοχο πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 87ο λεπτό να δίνει την πρόκριση στους "32" του Europa League. Για να έρθει όμως η νίκη χρειάστηκε να γίνουν πολλά, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που αποτυπώνεται από αριθμούς και ενδιαφέροντα στατιστικά που προκύπτουν από την αναμέτρηση.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΠΑΣΕΣ ΟΙ ΣΕΜΕΔΟ - ΜΕΡΙΑ

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο και Γιασίν Μεριά έκαναν τις περισσότερες πάσες στον αγώνα, με τον Πορτογάλο να πραγματοποιεί 69 μεταβιβάσεις με ποσοστό ευστοχίας 96% και τον Τυνήσιο να κάνει 61 πάσες με ποσοστό 84%, κάτι που δείχνει πόσο βοήθησαν στην επιθετική ανάπτυξη των "ερυθρόλευκων".

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακολουθεί ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που βοήθησε πολύ στο επιθετικό κομμάτι με τα ανεβάσματά του με 57 πάσες και ποσοστό 84%.

Την πεντάδα κλείνουν οι δύο αμυντικοί χαφ του Ολυμπιακού που έκαναν τα πάντα δημιουργικά και λειτούργησαν ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ο Γκιλιέρμε πραγματοποίησε 51 μεταβιβάσεις με 86% επιτυχία, ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έδωσε 49 πάσες με 83% ευστοχία.

Για τον Ερυθρό Αστέρα πρώτος σε πάσες ήταν ο τερματοφύλακας των Σέρβων, Μίλαν Μπόργιαν με 24 πάσες, ενδεικτικό της δυσκολίας των ποδοσφαιριστών του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς να κυκλοφορήσουν τη μπάλα.

Συνολικά οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησαν 451 πάσες με 81% ευστοχία, με τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα να κάνουν 155 πάσες με 63%, κάτι που δείχνει και την συγκέντρωση αλλά και την ανωτερότητα των "ερυθρόλευκων" στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, κάτι που φαίνεται εύκολα και από άλλες στατιστικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος χαφ έδωσε τέσσερις πάσες κλειδιά που δημιούργησαν ρήγμα στην άμυνα των Σέρβων ενώ στο αμυντικό σκέλος έκανε τέσσερα κοψίματα, όντας πρώτος από την μεριά του Ολυμπιακού. Πολύ καλός δημιουργικά ήταν και ο Κώστας Τσιμίκας που έδωσε πέντε επικίνδυνες πάσες, βοηθώντας πολύ τους εξτρέμ των "ερυθρόλευκων", ενώ ο Ποντένσε είχε τρεις πάσες κλειδιά.

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από πλευράς Ερυθρού Αστέρα ο Μάρκο Μάριν με τον Ματέο Γκαρσία είχαν μόλις από μία επικίνδυνη πάσα, κάτι που δείχνει την καλή ανασταλτική δουλειά που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ