ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η κορυφή δεν σηκώνει απώλειες

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο τρίτο παιχνίδι μέσα σε οκτώ βράδια ο Ολυμπιακός, είναι υποχρεωμένος να κάνει το "τρία στα τρία". Το σχέδιο του Πέδρο Μαρτίνς για να περάσει νικηφόρα η ομάδα του από το "Θ. Κολοκοτρώνης" κόντρα στον Αστέρα.

Παιχνίδι το Σάββατο (7/12) στο Αγρίνιο, παιχνίδι την Τετάρτη (11/12) με τον Ερυθρό Αστέρα. Νέα έξοδος την Κυριακή (15/12, 19.30) για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά στην Τρίπολη. Τρεις αναμετρήσεις σε οκτώ βράδια για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Αστέρας είναι τρίτος από το τέλος, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για τους "ερυθρόλευκους".

Και ο Πανιώνιος όταν τον κράτησε στο 1-1 στη Νέα Σμύρνη, τελευταίος ήταν. Στραβοπατήματα, ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως είναι οι Αρκάδες, δεν χωράνε για τους Πειραιώτες. Ούτε δικαιολογίες όπως κούραση. Το είχε πει στο Sport24.gr ο Γιώργος Μασούρας μετά τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα: " Όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό γνωρίζεις καλά ότι υπάρχει αυτή η πίεση και η φόρτωση με τα διαδοχικά παιχνίδια. Δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι γι' αυτό. Πρέπει και στις δύο διοργανώσεις να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο".

Για να διατηρηθεί στην κορυφή ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από το "Θ. Κολοκοτρώνης". Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και το ξέρουν πολύ καλά όλοι οι παίκτες, περισσότερο ο προπονητής, που δήλωσε ότι το όνειρό του είναι να κατακτήσει τον τίτλο με την ομάδα για την οποία δουλεύει "24 ώρες το 24ωρο".

Ο Ίβηρας τεχνικός είχε λόγους να προβληματίζεται τις τελευταίες μέρες, μετά την επικράτηση - πρόκριση σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα. Τσιμίκας και Μπουχαλάκης δέχτηκαν κλωτσιές. Ο πρώτος, μάλιστα, έφυγε από το γήπεδο κουτσαίνοντας. Αμφότεροι μπήκαν στην αποστολή. Και πιθανότατα μάλιστα να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα. Αυτό είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, τουλάχιστον από το ξεκίνημα, τότε υπάρχουν οι επιλογές των Λεονάρντο Κούτρη και Μαντί Καμαρά.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν έπαιξε κόντρα στους Σέρβους. Έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Μεριά. Τώρα ο Τυνήσιος είναι εκτός αποστολής και εκτιμάται πως ο 35χρονος θα πάρει φανέλα βασικού. Αυτός έχει το προβάδισμα. Αν τελικά μείνει εκτός ενδεκάδας, τότε ο Μαρτίνς θα επιλέξει τον Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος όποτε κλήθηκε να χρησιμοποιηθεί, δεν ήταν αρνητικός. Απέφυγε τα λάθη και είχε καθόλα θετική εικόνα με την παρουσία του.

Κατά τα άλλα, νέο πρόσωπο θα είναι ο Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός έχει αποδείξει στο ελληνικό πρωτάθλημα ότι έχει όλα τα στοιχεία να κάνει τη "ζημιά" στον εκάστοτε αντίπαλο. Δεν αποκλείεται τον Φλεβάρη να τον δούμε και στην Ευρώπη, να τον επαναφέρει στη λίστα δηλαδή ο Μαρτίνς. Αυτή όμως δεν είναι κουβέντα που πρέπει να γίνει τώρα.

Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις της "ερυθρόλευκης" ενδεκάδας, αυτές θα είναι κατά τα φαινόμενα ίδιες με τον Ερυθρό Αστέρα. Στο 4-2-3-1, δηλαδή, ή 4-4-2 καθώς ο Σουντανί θα παίζει σχεδόν δίπλα με τον Αραμπί, ο Ολυμπιακός θα κατέβει ως εξής: Σα, Ελαμπντελαουί, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Σουντανί, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός αποστολής έχει μείνει ο Λοβέρα, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι Αλέν, Καραργύρης, Κούτρης, Μπα, Τοροσίδης, Γκασπάρ, Καμαρά, Μπενζιά, Μπρούνο, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ