ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η κριτική των "ερυθρόλευκων"

Ολυμπιακός: Η κριτική των "ερυθρόλευκων"

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Γουλβς στο κεκλεισμένων των θυρών "Γ. Καραϊσκάκης" και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

Έπαιζε με δέκα παίκτες από το 28' λόγω της αποβολής του Σεμέδο, αλλά άντεξε. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Γουλβς στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους "16" του Europa League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "ερυθρόλευκων" σε ένα κρύο ματς στο κεκλεισμένων των θυρών "Γ. Καραϊσκάκης".

ΣΑ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Πορτογάλο γκολκίπερ. Σταθερότατος. Κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, ειδικά στη φάση με το δυνατό σουτ του Χιμένες που τον βρήκε στο πρόσωπο. Ξεγελάστηκε από την αλλαγή πορείας της μπάλας στο χτύπημα φάουλ του Νέτο που βρήκε στο πόδι του Μπουχαλάκη.

ΟΜΑΡ: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού φέρει ευθύνη στη φάση της αποβολής του Σεμέδο, διότι δεν κατάφερε να παρακολουθήσει τον κίνηση του Ζότα, τον οποίο τελικά "γκρέμισε" ο Πορτογάλος. Στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά όσο βρισκόταν στο ματς ο Σεμέδο, ανέβηκε πολύ και προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα της Γουλβς. Στο δεύτερο ημίχρονο περιόρισε τις προωθήσεις και κοίταξε πώς θα περιορίσει τον Νέτο.

ΣΕΜΕΔΟ: Όσο έπαιξε, δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου. Στη φάση που συνολικά η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού πιάστηκε αδιάβαστη, ο Πορτογάλος αποβλήθηκε στο 28' για φάουλ στον Ζότα. Η δεύτερη κόκκινη στη σεζόν. Η αποβολή του επηρεάσε τους "ερυθρόλευκους", άλλαξε μόνο στην κατοχή μπάλας.

ΜΠΑ: Άλλη μια μεστή εμφάνιση από τον Σενεγαλέζο. Απέφυγε τα λάθη, είχε σταθερή απόδοση, έδιωχνε μακριά όποτε χρειαζόταν. Αν είχε ανακόψει τον Τραορέ πριν η μπάλα φτάσει στον Χιμένες και από αυτόν στον Ζότα, θα είχε δεχτεί κίτρινη και θα γλίτωνε την αποβολή ο Σεμέδο. Θετική πάντως η παρουσία του Αφρικανού.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Ξεκίνησε δυναμικά, υποχρεώνοντας τον Ντόχερτι να κιτρινιστεί στο 8'. Όσο περνούσαν τα λεπτά δεν ανέβαινε αρκετά, καθώς είχε απέναντί του τον δαιμόνιο Τραορέ. Άλλες φορές τον σταμάτησε στα ίσια, άλλες αντικανονικά με φάουλ, ένα από τα οποία τον οδήγησαν στην κίτρινη.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Μπορεί να θεωρηθεί και ο άτυχος της βραδιάς. Η μπάλα χτύπησε στο πόδι του, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα μετά το φάουλ του Νέτο. Από εκεί και πέρα, προσπάθησε να πιέσει ψηλά τη Γουλβς, έκλεισε χώρους, ενώ θέλησε να αλλάξει γήπεδο με μεγάλες μπαλιές, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ: Υπέπεσε σε ορισμένα λάθη, που δεν ήταν όμως σημαντικά. Προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα τις δύσκολες στιγμές που η πίεση της Γουλβς γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη. Και ασφαλώς έκανε την υπέροχη προσπάθεια στο γκολ του Αραμπί, με το φοβερό τσίμπημα της μπάλας και το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή.

ΚΑΜΑΡΑ: Εξαιρετικό ματς από τον χαφ του Ολυμπιακού. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του ματς. Με αστείρευτες δυνάμεις έως το τελευταίο λεπτό. Όταν αποβλήθηκε ο Σεμέδο, πέρασε αριστερά στη μεσαία γραμμή, στο 4-4-1. Το γκολ του Ολυμπιακού είχε και τη δική του υπογραφή, με την πάσα στον Γκιλιέρμε. Βοήθησε πολύ στην εξουδετέρωση του Τραορέ.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Στα πρώτα λεπτά του αγώνα όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού γινόταν από τα πόδια του, από δεξιά. Ανέλαβε φυσικά τις στατικές φάσεις, αλλά μετά την κόκκινη του Σεμέδο, υποχρεώθηκε να γυρνά κι αυτός πίσω για να μαρκάρει και να βοηθά αμυντικά. Κουράστηκε και στο 84' αντικαταστάθηκε από τον Γκασπάρ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Στο 24' έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σε φάση που ήταν ως μη γενόμενη τελικά, αφού ο Αραμπί ήταν οφσάιντ. Ο Μαρτίνς αποφάσισε να τον "θυσιάσει" μετά την κόκκινη του Σεμέδο και στο 33' πέρασε εκτός αγώνα για να μπει ο Σισέ. Όσο έπαιξε, ήταν ο κλασικός, μαχητικός Μασούρας.

ΑΡΑΜΠΙ: Στα 74 λεπτά που αγωνίστηκε έκανε για μια ακόμη φορά εξαιρετικό ματς. Έδωσε πολλές μάχες στη γραμμή κρούσης, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με φοβερή τεχνική κρατούσε τη μπάλα και έπαιρνε φάουλ από τους παίκτες της Γουλβς. Αυτός έκανε το 1-0, στο 24ο φετινό του γκολ με τα "ερυθρόλευκα".

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΙΣΕ: Όπως και ο συμπατριώτης του Μπα έκανε μεστή εμφάνιση. Η μοναδική του ολιγωρία ήταν στη φάση με το σουτ του Χιμένες, το οποίο απέκρουσε με το πρόσωπο ο Σα. Εκεί θα μπορούσε να αμυνθεί καλύτερα. Απέφυγε κι αυτός τα λάθη, εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, έδιωχνε μακριά όταν ήταν αναγκαίο.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μπήκε στο 74' αντί του Αραμπί με σαφή οδηγία να κρατήσει τη μπάλα, καθώς σε εκείνα τα λεπτά η Γουλβς είχε ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή της και έψαχνε ένα δεύτερο γκολ. Στα πρώτα λεπτά μετά την είσοδό του καλυτέρευσε για τα καλά η εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά στη συνέχεια χάθηκε σε ένα άχαρο ρόλο.

ΓΚΑΣΠΑΡ: Όπως στο Emirates αντικατέστησε τον Βαλμπουενά. Πέρασε μπροστά από τον Ομάρ και στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε κέρδισε φάουλ και έδωσε ανάσες στους συμπαίκτες του. Η αλήθεια είναι πως για τον χρόνο που έπαιξε, δεν μπορεί να κριθεί...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ