ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η μοναξιά του Μεριά

Ολυμπιακός: Η μοναξιά του Μεριά

Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Γιασίν Μεριά που υπέπεσε σε λάθη, γονάτισε στο χορτάρι, έσκυψε το κεφάλι, προσευχήθηκε και βυθίστηκε στις σκέψεις του για λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κρίθηκε ανέτοιμος και τη θέση του στο κέντρο της άμυνας για το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα πήρε ο Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος, που είχε υποπέσει σε σοβαρά λάθη με τον Ολυμπιακό σε προηγούμενα παιχνίδια, κλήθηκε να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο σε μια τόσο σημαντική αναμέτρηση.

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τετάρτης (11/12), ο 26χρονος στόπερ έκανε εκ νέου λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Υπήρξαν, βέβαια, πάσες που φαινομενικά ήταν εύκολες, αλλά κατέληγαν εκεί που δεν έπρεπε. Ήταν φανερό πως ο Μεριά είχε θέμα ψυχολογικό, ενώ στο δεύτερο ημίχρονοτα είπε σε έντονο ύφος με τον Κώστα Τσιμίκα, σε μια στιγμή που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν.

Στον αέρα, πάντως, ο Μεριά κέρδισε αρκετές μονομαχίες και παρότι υπήρξαν και κακές επιλογές, έβαλε το δικό του λιθαράκι στο να εξουδετερωθεί ο Τομανέ στη γραμμή κρούσης. Με τη λήξη του αγώνα, αφού οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επικρατήσει 1-0 κατακτώντας την πρόκριση στους "32" του Europa League, ο Τυνήσιος έπεσε στο έδαφος. Έσκυψε το κεφάλι, γονάτισε, προσευχήθηκε και βυθίστηκε στις σκέψεις του για μερικά δευτερόλεπτα.

Λίγο αργότερα, βέβαια, έσπευσε να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του τη νίκη επί των Σέρβων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εξέδρα στο "Γ. Καραϊσκάκης" προσπάθησε να στηρίξει και να δώσει αυτοπεποίθηση στον Μεριά, αφού ήταν φανερό πως το θέμα του ήταν καθαρά ψυχολογικό, μετά τις εμφανίσεις του και τα λάθη με Παναθηναϊκό, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ