ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Καθεστώς ειδικής διαχείρισης

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέσα σε εννέα μέρες ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει Βόλο, Τότεναμ και Παναθηναϊκό. Μια τριάδα αγώνων που απαιτεί ειδική διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή Πέδρο Μαρτίνς. Το Sport24.gr αναλύει.

Μια ομάδα που καλείται να συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις μέσα σε μία σεζόν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι χρειάζεται μεγάλο ρόστερ και βάθος σε όλες τις θέσεις. Όταν, ειδικά, έχει ξεκινήσει η χρονιά στις 10 Ιουνίου και τελειώνει μήνα Μάιο του επόμενου έτους, αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για αγωνιστική περίοδο ιδιαίτερα ζόρικη και απαιτητική. Ο Ολυμπιακός είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ελλάδα.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μαζευτεί για πρώτη φορά στις 10 Ιουνίου στο Ρέντη και η αυλαία της σεζόν 2019-2020 θα πέσει στις 17 Μαΐου, με τον τελευταίο αγώνα των playoffs της Super League. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει εξ αρχής ένα σύνολο που θα του δίνει τη δυνατότητα να έχει αρκετές εναλλακτικές στη διάθεσή του και η διοίκηση φρόντισε να υλοποιήσει την επιθυμία του.

"Έχουμε ολοκληρωμένο ρόστερ, με δύο παίκτες για κάθε θέση. Χρειάζεται καλή διαχείριση για να έχουμε διαθέσιμους παίκτες σε κάθε αγώνα". Αυτό είχε δηλώσει ο Πορτογάλος κόουτς στην προ ημερών συζήτηση με τους ρεπόρτερ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Το πρώτο... κύμα αλλαγών το είδαμε στην πρεμιέρα της Super League με τον Αστέρα, όταν η ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς με την Κράσνονταρ περιλάμβανε πέντε αλλαγές. Τώρα ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει τρία παιχνίδια μέσα σε εννέα μέρες και θεωρείται αυτονόητο ότι ο 49χρονος θα υποβάλλει την ομάδα του σε... καθεστώς ειδικής διαχείρισης, αφού εκτός από πρωτάθλημα και κύπελλο, υπάρχει και το Champions League.

Η ΤΟΤΕΝΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ

Το Σάββατο (14/9, 21.30) λοιπόν οι Πειραιώτες καλούνται να παίξουν με τον Βόλο για την τρίτη αγωνιστική της Super League. Με δεδομένο ότι τέσσερις μέρες μετά ακολουθεί η πολύ σπουδαία αναμέτρηση με την Τότεναμ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, θεωρείται σίγουρο ότι κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα συγκριτικά με την ομάδα που κατέβαζε ο Μαρτίνς στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και δεν είναι μόνο αυτό. Φανταστείτε ότι εννέα παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ είχαν προ ημερών υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Οι Ζοζέ Σα και Ντάνιελ Ποντένσε ήταν με την εθνική Πορτογαλίας, ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς με την ελπίδων της Σερβίας, οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Βασίλης Τοροσίδης, Γιώργος Μασούρας και Κώστας Τσιμίκας με την Ελλάδα, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί με τη Νορβηγία, ενώ ο Γιασίν Μεριά με την Τυνησία. Ο τελευταίος, μάλιστα, μαζί με τον Μάρκοβιτς, ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις του Ολυμπιακού μόλις την Πέμπτη (12/9), δηλαδή δύο μέρες πριν από τον αγώνα με τον Βόλο.

Κι αν ο Μάρκοβιτς έτσι κι αλλιώς δεν συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες να παίξει -και να κάνει ντεμπούτο-, ο Μεριά θα συνιστά μεγάλη έκπληξη αν χρησιμοποιηθεί από τον Ίβηρα τεχνικό. Μπορεί να κρύβει παγίδες ο αγώνας με τους νεοφώτιστους, αλλά δεν θα ήταν ρίσκο να χρησιμοποιηθεί ο βασικός στόπερ με δύο προπονήσεις και μάλιστα λίγες μέρες πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι; Λύσεις στο κέντρο των μετόπισθεν, άλλωστε, υπάρχουν, παρότι ο Σεμέδο παραμένει εκτός: Αβραάμ, Μπα, Σισέ.

Ολυμπιακός: Καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Από εκεί και πέρα, ο Μπουχαλάκης αγωνίστηκε και στα δύο ματς της Εθνικής κόντρα σε Φινλανδία και Λιχτενστάιν (έγινε αλλαγή στο 62'). Ο Μασούρας ήταν βασικός και στα δύο (αντικαστάθηκε στο 86' του αγώνα με την Φινλανδία), ενώ ο Τσιμίκας έπαιξε στην αναμέτρηση με το Λιχτενστάιν. Να μην αποκλείσουμε λοιπόν το ενδεχόμενο να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Μπουχαλάκης, ο Τσιμίκας και ο Μασούρας, τρεις παίκτες που δεν έβγαιναν από την ενδεκάδα στα προκριματικά του Champions League.

Κούτρης και Σουντανί, που έμειναν εκτός ευρωπαϊκής λίστας, είναι σίγουρο πως θα πάρουν πολλές ευκαιρίες στη Super League και κόντρα στο Βόλο πιθανότατα θα τους δούμε στο βασικό σχήμα. Όπως επίσης ο Καμαρά είναι σε θέση να αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα, ενώ ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε τον Γκασπάρ στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του... βιονικού Ομάρ, ο οποίος δεν έχει χάσει ματς και είχε και υποχρεώσεις με τη Νορβηγία. Ο Ανγκολέζος, άλλωστε, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ

Ένα σοβαρό δίλημμα είναι η επιλογή στη γραμμή κρούσης. Ο Γκερέρο έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις που τον κράτησαν εκτός από τη ρεβάνς με την Κράσνονταρ, ο Ελ Αραμπί βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Είναι λοιπόν αυτό ένα ερωτηματικό. Ο 35χρονος Βαλμπουενά που έχει κάνει... θραύση με τις επιδόσεις του, χρειάζεται και αυτός ειδική διαχείριση.

Ίσως να τον δούμε να περνάει ως αλλαγή, όπως έγινε με τον Αστέρα. Εκτός και αν ο Μαρτίνς θελήσει να τον βάλει από την αρχή για να "καθαρίσει" γρήγορα το ματς η ομάδα του και ακολούθως να ρίξει ταχύτητες, περνώντας τον εκτός. Πολλά τέλος πάντων θα ξεκαθαρίσουν μετά την προπόνηση της Παρασκευής (13/9), οπότε και θα ανακοινωθεί η αποστολή.

ΟΙ ΣΠΕΡΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς απέδειξε κατά τη διάρκεια των προκριματικών ότι στηρίχθηκε σε μια βάση παικτών που ήταν πιο δεμένη και που αποδεδειγμένα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ποντένσε και Γκερέρο τράβηξαν το... κουπί. Ενόψει του αγώνα με την Τότεναμ, το πιο πιθανό είναι να δούμε πάλι τις ίδιες επιλογές, με ερωτηματικό τη γραμμή κρούσης, όπου ο Ελ Αραμπί παρουσιάζεται φορτσάτος και έκανε τη διαφορά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κράσνονταρ. Ας περιμένουμε βέβαια να δούμε μήπως αλλάξει το 4-2-3-1 και γίνει 4-3-3, κάτι που θα επιφέρει αλλαγή προσώπου - προσώπων. Όλα αυτά, βέβαια, στη θεωρία, αφού θα έχει προηγηθεί ο αγώνας με τον Βόλο, από τον οποίο δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αν ωστόσο λάβουμε υπόψιν πως κόντρα στην Τότεναμ θα δούμε τη βάση παικτών για την οποία κάναμε προηγουμένως αναφορά, πάλι είναι πιθανό να δούμε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Όχι πολλές, αλλά σίγουρα κάποιες σε συγκεκριμένες θέσεις. Μέχρι τότε θα έχουν ανεβάσει ρυθμό και τα τελευταία αποκτήματα, Μπενζιά και Λοβέρα, τους οποίους δεν αποκλείεται να δούμε άμεσα. Συνοπτικά, σε αυτήν την τριάδα που ακολουθεί τις επόμενες εννέα μέρες θα παρατηρήσουμε διαφορετικές ενδεκάδες από τον Πορτογάλο, αφού δεν γίνεται και αλλιώς.

Κι αν με την Τότεναμ δεν θα γκρινιάξει κανείς σε περίπτωση που επέλθει ήττα (ασφαλώς και απαιτείται καλό αγωνιστικό πρόσωπο), οι νίκες με Βόλο και Παναθηναϊκό είναι σημαντικές. Όπως έγραψε και στο instagram ο προπονητής του Ολυμπιακού το βράδυ της Πέμπτης: "Τελευταίες προπόνησεις πριν από τη σημαντική εβδομάδα που έρχεται. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: 8.800 εισιτήρια για Μόναχο, Λονδίνο και Βελιγράδι
Καρούσο: "Χάσαμε τον Λοβέρα στα καλύτερά του"
Ολυμπιακός: "Τούρμπο" στο Ρέντη ο Μπρούνο Γκασπάρ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ