ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Με "10άρι" τον Τουρέ στο "Γεντί Κουλέ"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιαγιά Τουρέ θα είναι ο παίκτης που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Φορτούνη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Τα δύο διλήμματα του Μαρτίνς για το βασικό σχήμα.

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ", στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Με τους ερυθρόλευκους να επιθυμούν διακαώς την επιστροφή τους στα τρίποντα μετά τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ (0-1) και ΑΕΚ (1-1).

Ο Ολυμπιακός δεν πάει πάνοπλος στο Ηράκλειο, με σημαντικότερη απώλεια αυτή του Κώστα Φορτούνη, που θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Και ο Πέδρο Μαρτίνς θα ποντάρει στο "βαρύ χαρτί" του Γιαγιά Τουρέ για να καλυφθεί το κενό του Έλληνα διεθνή.

Το ματς στο "Γεντί Κουλέ" θα είναι το τρίτο φετινό που ο Ιβοριανός θα πάρει φανέλα βασικού, μετά από αυτά με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο και τη Μίλαν για το Europa League.

Η εμπειρία, η αδιαμφισβήτητη ποιότητα και η ηγετική φυσιογνωμία του Τουρέ είναι στοιχεία πάνω στα οποία θα στηρίξει πολλά στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός, για να αποδράσει με τους βαθμούς της νίκης από την Κρήτη.

Ο 35χρονος μέσος θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με την επίθεση και από τα δικές του εμπνεύσεις θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ειδικά στον τομέα της δημιουργίας.

Η υποστηρικτική δύναμη στην πλάτη του Ιβοριανού θα πηγάζει μέσα από το δίδυμο του Γκιλιέρμε με έναν εκ των Νάτχο ή Καμαρά, στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί στην θέση "6" και φαβορί να βρεθεί στο πλάι του είναι ο αρχηγός της εθνικής Ισραήλ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, το τρίγωνο των χαφ που θα παραταχθεί στο "Γεντί Κουλέ" με τον Τουρέ στην κορυφή του, θα είναι ίδιο με αυτό της ενδεκάδας κόντρα στη Μίλαν.

Χριστοδουλόπουλος και Ποντένσε θα πάρουν θέση στα άκρα της επίθεσης, με τον Γκερέρο στην κορυφή της γραμμής κρούσης και τον Μάνο να αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη θέση του φορ ερχόμενος από τον πάγκο.

Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Γιαννιώτης, δεξιά στην άμυνα ο Ελαμπντελαουί, αριστερά ο Τσιμίκας (με τον Κούτρη να διατηρεί τις πιθανότητες του) και ο Μεριά θα κάνει δίδυμο στους στόπερ με έναν εκ των Ρόντερικ ή Σισέ.

Οι ερυθρόλευκοι θα βρουν μπροστά τους μια ομάδα που θα έχει έναν έξτρα ενθουσιασμό μετά τις θετικές εξελίξεις στα διοικητικά και αυτό που θα ψάξουν είναι ένα γρήγορο γκολ που θα τους επιτρέψει να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις νίκης στο "Γεντί Κουλέ".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ