ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Να μην δώσει δικαιώματα κόντρα στον ΟΦΗ

Ολυμπιακός: Να μην δώσει δικαιώματα κόντρα στον ΟΦΗ

Το μυαλό κάποιων "ταξιδεύει" στα αστέρια με την Μπάγερν, αλλά και την ΑΕΚ, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς έχει άλλες προτεραιότητες και συγκεκριμένα το παιχνίδια απέναντι στον επικίνδυνο ΟΦΗ (19/10, 19:30).

Αν δει κανείς τα τελευταία νέα και το όλο κλίμα γύρω από τον Ολυμπιακό, θα πιστεύει πως αύριο δεν έχει πρωτάθλημα. Ήρθε η διακοπή για τα ματς των Εθνικών ομάδων. Αυτόματα το μυαλό πήγε και στους διεθνείς, τι θα κάνουν, να επιστρέψουν και να είναι καλά.

Την ίδια ώρα, στο εξωτερικό υπήρχαν δημοσιεύματα για τον Γκιλιέρμε και τον Ποντένσε και το απόγευμα της Πέμπτης, ήρθε μια κίνηση που έδειξε πολλά. Η ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου εξτρέμ ως το 2023.

Παράλληλα, sold out για τον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης, μεγάλο ενδιαφέρον και λίγα εισιτήρια διαθέσιμα για το ματς της 27ης Οκτωβρίου με την ΑΕΚ. Όλα καλά ως εδώ. Με μια μεγάλη διαφορά. Αύριο ο Ολυμπιακός έχει ματς. Δεν έχει απλά ματς. Έχει ένα δύσκολο ματς, απέναντι στον ΟΦΗ που φέτος δείχνει πολύ καλά δείγματα γραφής μέσα στο γήπεδο.

Καλό είναι να δούμε δύο-τρία στοιχεία:

-Ο ΟΦΗ είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Έχει 13 έναντι 16 της ομάδας του Μαρτίνς.

-Έχει καλύτερη επίθεση από τον Ολυμπιακό! Έχει βάλει 14 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, όταν οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 12.

-Έχει δεχθεί περισσότερα γκολ (6) έναντι 2 του Ολυμπιακού.

-Οι Κρητικοί έχουν μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα. Αυτή από τον Βόλο με 1-0. Στα υπόλοιπα εκτός έδρας ματς, ήρθαν 1-1 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πέρασαν με το επιβλητικό 3-1 από το ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

-Και εντός έδρας, μετράει μόνο νίκες και άνετα. 3-1 τον Παναιτωλικό, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης, 4-1 τον Πανιώνιο!

Δεν νομίζω πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να καταλάβει κανείς τι μπορεί να περιμένει αύριο. Το ματς, απαιτεί μεγάλη προσοχή. Είναι το πρώτο σε μια δύσκολη σειρά, όπου ακολουθούν Μπάγερν Μονάχου και ΑΕΚ. Για Champions League και πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να κάνει αλλαγές, αλλά έχει εξαιρετική γνώμη για την εικόνα του ΟΦΗ. Κάτι που θα αναλύσει και στην τελευταία προπόνηση, αλλά και αύριο, πριν το ματς. Θέλει το τρίποντο για να μείνει η ομάδα πρώτη στη βαθμολογία. Μόνη πρώτη και να μην τον νοιάζουν τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του, όταν στο… μενού του θα έχει μπει η Μπάγερν Μονάχου.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ…

Στο μυαλό του Μαρτίνς υπάρχει και το περσινό ματς στην Κρήτη. Τον… πλήγωσε εκείνη η ήττα με 1-0, στις 21 Οκτώβρη στο Ηράκλειο. Τον έβαλε σε δύσκολη θέση και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, τον έβαλαν να κυνηγάει τους Θεσσαλονικείς. Χωρίς να τα καταφέρει.

Αρκεί να δει κανείς, όμως, πόσο άλλαξαν κάποια πράγματα. Τότε ο Μαρτίνς είχε παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη, αριστερά τον Τσιμίκα, δεξιά τον Ομάρ. Στόπερ ήταν Μεριά και Μιράντα. Στα χαφ είχαν αρχίσει Καμαρά, Γκιλιέρμε, πιο μπροστά τους ο Τουρέ, στα άκρα ήταν Λάζαρος και Ποντένσε και φορ ο Γκερέρο. Και ο Μαρτίνς είχε βάλει αλλαγής τρεις παίκτες που δεν είναι πλέον στο ρόστερ. Τους Νάτχο, Φετφατζίδη, Μάνο.

Στο ματς του δεύτερου γύρου πάντως, είχε ξεσπάσει η ομάδα με το 5-1 για την 22η αγωνιστική. Με χατ τρικ του Χασάν και άλλα δύο γκολ από Μασούρα και Φορτούνη. Από τους 14 που είχε χρησιμοποιήσει στις 25 Φεβρουαρίου ο Μαρτίνς, έχουν φύγει οι Μιράντα, Χασάν, ενώ τραυματίας είναι ο Φορτούνης.

ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τι περιμένει ο Μαρτίνς από τους ποδοσφαιριστές του αύριο κόντρα στον ΟΦΗ; Μια σοβαρή εμφάνιση, συγκεντρωμένοι οι "ερυθρόλευκοι" στο στόχο. Είναι βασικό. Πρέπει να γίνει καλή αρχή, το πρώτο βήμα σε μια σειρά δύσκολων αγώνων. Με την Μπάγερν Μονάχου θα κυνηγήσεις κάτι που μπορεί να μοιάζει με θαύμα. Δεν θα σε… χρεώσει κανείς αν δεν τα καταφέρεις εκεί. Επιβάλλεται, όμως, όταν προτεραιότητά σου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ματς σαν κι αυτά με τον ΟΦΗ, να τα "καθαρίζεις". Το ματς με την ΑΕΚ στις 27/10, είναι μια άλλη κουβέντα άλλωστε…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ