ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Νίκη στο ΟΑΚΑ είναι μισό πρωτάθλημα

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός "καίγεται" για το τρίποντο, για να μείνει μόνος πρώτος. Τι ετοιμάζει ο Μαρτίνς για την ενδεκάδα και ποιον παίκτη της ΑΕΚ θεωρεί βαρόμετρο στο σημερινό ματς (19:30).

Ένα ακόμη βήμα στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλει να κάνει απόψε (19:30) στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, γνωρίζει πως μόνο το τρίποντο θα την κρατήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, σε μια δύσκολη εβδομάδα. Προηγήθηκαν η εντός έδρας νίκη επί του Άρη, η εκτός επί του ΟΦΗ και τώρα ένα ακόμη δύσκολο ματς, στην πορεία προς τον τίτλο. Ναι, θα κριθούν όλα στα πλέι οφ, αλλά με νίκη των Πειραιωτών σήμερα, ο Ολυμπιακός περνά από μια έδρα που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και βάζει στον παράγοντα άγχος τον ΠΑΟΚ για τα καλά…

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με προπόνηση που έγινε χθες στο Καραϊσκάκη. Και από αυτή, προκύπτουν διάφορα συμπεράσματα, τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω, στο pre-game του σημερινού αγώνα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΛΛΑ…

Η είδηση ήταν πως στην αποστολή για το ΟΑΚΑ είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος είναι εν αναμονή της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του στους Γουλβς. Στην πατρίδα του, θεωρούν πως σήμερα θα μπει στο αεροπλάνο για την Αγγλία! Την ίδια ώρα, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν να τον δουν να αγωνίζεται έστω και για τελευταία φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ποντένσε από τη Δευτέρα προπονείται κανονικά. Ο Μαρτίνς έλεγε πως στην Κρήτη δεν θα τον έπαιρνε με… μιάμιση προπόνηση. Τον έχει τώρα μαζί του, αλλά δεν τον έχει δοκιμάσει για βασικό στο ΟΑΚΑ. Ίσως και γιατί περιμένει… Ίσως γιατί θέλει να κάνει την έκπληξη στην ΑΕΚ. Αν δεν προκύψει ταξίδι εντός της ημέρας πάντως, αρκετοί θεωρούν πως θα είναι τουλάχιστον στον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΦ

Η μη χρησιμοποίηση του Ποντένσε από την αρχή και το γεγονός ότι έμεινε εκτός αποστολής ο Γκερέρο και προτιμήθηκε ο Σουντανί, δείχνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόθεση του Μαρτίνς να πάει ξανά με τους τρεις χαφ. Σχήμα που εμπιστεύθηκε κόντρα στον Άρη, αλλά και κόντρα στον ΟΦΗ. Η ομάδα πήρε δύο νίκες, απέναντι σε δύο καλές ομάδες. Και αν εξαιρέσει κανείς τα πολλά λάθη με τον Άρη, στην Κρήτη δεν δέχθηκε πολλές φάσεις. Ναι, δεν ενθουσίασε με το ποδόσφαιρο που παρουσίασε, αλλά για σήμερα ο Μαρτίνς ξέρει πως το αποτέλεσμα μετράει. Έτσι, είναι πολύ πιθανό και σήμερα να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα Καμαρά, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη…

ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΒΡΑΑΜ, ΩΣΤΟΣΟ "ΠΑΙΖΕΙ" Ο ΣΙΣΕ

Η αποβολή του Ρούμπεν Σεμέδο μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΟΦΗ μάλιστα, έχει βάλει σε μπελάδες τον Μαρτίνς. Ο τεχνικός των Πειραιωτών και χθες στις δηλώσεις του στη NOVA στάθηκε στην άτυχη στιγμή, αλλά μέσα του ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η απώλεια. Και θύμωσε με τον Σεμέδο, αλλά δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Καλείται να βρει λύση. Η κίνησή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Μεριά, δείχνει πως το μήνυμα για τον Τυνήσιο είναι ξεκάθαρο. Δεν ξαναπαίζει στο πρωτάθλημα και αν βρει ομάδα στο επόμενο πενθήμερο, θα αποχαιρετήσει κιόλας.

Τι μένει; Ο Μπα, θα είναι ο ένας που θα πάρει φανέλα βασικού. Την άλλη θέση, τη διεκδικούν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Σισέ.

Πολλοί πιστεύουν πως ο Αβραάμ θα ξεκινήσει, γιατί έχει την εμπειρία, ξέρει αυτά τα ματς. Συν του ότι ήταν αυτός που έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι χθες. Το εκτιμούν ως μια κίνηση ότι ο Μαρτίνς θέλει να τον βάλει περισσότερο μέσα στο ματς. Η πραγματικότητα είναι πως ο Αβραάμ για τέτοια ματς δεν χρειάζεται συστάσεις.

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη παράμετρος που θέλει τον Σισέ να παίζει κόντρα στην Καλαμάτα, να είναι στον πάγκο τόσο με τον Άρη, όσο και με τον ΟΦΗ. Όταν ο Αβραάμ ήταν εκτός και στις δύο αυτές αναμετρήσεις.

Δική μου αίσθηση, είναι πως πιθανότερο είναι στο πλευρό του Μπα να παίξει ο Σισέ. Και να γίνει έτσι, το πρώτο ματς απέναντι στην ΑΕΚ που ο Ολυμπιακός θα παίξει με δύο Σενεγαλέζους στόπερ!!!

ΒΟΗΘΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΜΕΣΑ…

Ένα πράγμα που δεν άρεσε στο ματς με τον ΟΦΗ, ήταν ότι είχε τεθεί εκτός… πλάνου ο Βαλμπουενά. Αυτό που θέλει ο Μαρτίνς στο ΟΑΚΑ, είναι να κρατήσει περισσότερο μπάλα η ομάδα του. Ναι μεν είναι ένα ματς που λογικά θα είναι ισορροπημένο, ωστόσο ο Μαρτίνς θέλει η μπάλα να περάσει από τα πόδια του Βαλμπουενά. Να βρει ο Γάλλος άσος τη δυνατότητα να έρθει πιο κεντρικά, να μπορέσει να παίξει κάθετα, να βρει τον τρόπο να «φτιάξει» και τον Ελ Αραμπί. Κάτι που έγινε άλλωστε και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στη Λαμία…Σε ματς του τελευταίου εικοσαημέρου…

Η ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Είναι όντως από τα ματς που δεν έχει δείξει ξεκάθαρα τα πλάνα του ο Μαρτίνς. Ωστόσο, θα κάνω μια εκτίμηση και με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί γύρω από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ζοσέ Σα. Ο Μαρτίνς θέλει ψυχραιμία από αυτόν, να είναι σταθερός και σίγουρος. Δίδυμο στους στόπερ, Σισέ με Μπα. Δεξιά ο Ομάρ και αριστερά ο Τσιμίκας. Αμφότεροι, θα είναι βαρόμετρα στην αποψινή αναμέτρηση. Πρέπει να ανέβουν, να… πάρουν μέτρα και να δώσουν τα ανάλογα στηρίγματα, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα θα παίξει με τρεις χαφ. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά έτσι πιο μπροστά, στα άκρα Μασούρας με Βαλμπουενά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί…

ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε στην 21μελή αποστολή τον Κώστα Φορτούνη. Αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Καλαμάτα για το Κύπελλο. Στις 15 Ιανουαρίου. Έντεκα ημέρες μετά, ακολουθεί την αποστολή της ομάδας στο ΟΑΚΑ. Ο Μαρτίνς το σκέφτεται, να τον έχει στον πάγκο. Έχει πάρει 21 παίκτες. Η λογική λέει ότι εκτός θα μείνει ένας δεξιός μπακ (Γκασπάρ ή Τοροσίδης), ο Τζολάκης που είναι τρίτος τερματοφύλακας και ο τρίτος ένας εκ των Φορτούνη, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλου. Ανάλογα τι θα αποφασίσει ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και με βαρόμετρο σίγουρα την απόφαση για τον Πορτογάλο εξτρέμ που περιμένει με το εισιτήριο στο χέρι για να πάει στην Αγγλία και να υπογράψει…

ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΕΚ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, έχει καλή γνώμη για την ΑΕΚ του Καρέρα. Τη βλέπει πιο συγκεντρωμένη, καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και σήμερα, αναμένεται να αναλύσει ακόμη περισσότερο την αντίπαλη ομάδα. Σίγουρα και η εντεκάδα που θα παρατάξει ο Καρέρα θα παίξει το ρόλο της. Ένας ποδοσφαιριστής που για τον Μαρτίνς μπορεί να είναι βαρόμετρο, είναι ο Λιβάγια. Επιστρέφει από τιμωρία, είναι ξεκούραστος και ποιοτικός. Σίγουρα εκεί, έχει το ενδιαφέρον του ο Μαρτίνς που δεν θέλει να δώσει πολλές τελικές προσπάθειες στην ΑΕΚ. Ειδικά σε μια ημέρα που θα λείπει ο Σεμέδο. Και οι στόπερ του και η εικόνα που θα έχουν, είναι ένα μεγάλο ζήτημα για απόψε στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ