ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Νίκησε 4-1 στο σπίτι του την ΑΕΚ μετά από 19 χρόνια!

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε για πρώτη φορά με 4-1 την ΑΕΚ όντας γηπεδούχος σε ματς πρωταθλήματος στο "Καραϊσκάκης", ενώ ήταν η δεύτερη συνολικά μετά την επικράτησή του με το ίδιο σκορ στο ΟΑΚΑ το 2000.

Σούπερ ανατροπή στο Φάληρο στο μεγάλο ντέρμπι της 21η αγωνιστικής της Super League! Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Πόνσε μόλις στο 3ο λεπτό και κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ και το πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Τότε, που ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός από τη μέση και μπροστά και κατάφερε να παραβιάσει τέσσερις φορές την εστία του Μπάρκα, με τους Καμαρά (50'), Φορτούνη (72', 87') και Χάσαν (83') να οδηγούν τους Πειραιώτες σε θρίαμβο με σκορ 4-1 επί της Ένωσης!

Το συγκεκριμένο σκορ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" από καταβολής Α' Εθνικής Κατηγορίας (από τη σεζόν 1959-1960) ενώ είναι εντυπωσιακό πως ίδιο σκορ έχει σημειωθεί μόνο μία φορά ακόμα με γηπεδούχους τους Πειραιώτες, στο Ολυμπιακό Στάδιο, όταν και πάλι νίκησαν με ανατροπή την Ένωση.

Αυτό έγινε τη σεζόν 2000-01 (Ματζουράκης στον πάγκο του Ολυμπιακού, Παθιακάκης σε αυτόν της ΑΕΚ), με τους "ερυθρόλευκους" να χάνουν την ευκαιρία να προηγηθούν με πέναλτι (απέκρουσε ο Ατματσίδης την εκτέλεση του Τζόρτζεβιτς) και τους "κιτρινόμαυρους" να προηγούνται νωρίς με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Όπως όμως έγινε το βράδυ της Κυριακής (18/2), το ίδιο ακριβώς σενάριο γράφτηκε και στις 4 Νοεμβρίου του 2000, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί θεαματική ανατροπή σκοράροντας τέσσερις φορές.

Ο Ζιοβάνι ισοφάρισε στο πρώτο μέρος και ακολούθησαν άλλα τρία "ερυθρόλευκα" γκολ στο δεύτερο με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ: ο Νινιάδης έκανε το 2-1, ο Γκάμπριελ Άλβες το 3-1 και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-1 (4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000):

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ