ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του Μαρτίνς με τον Χασάν

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÑÅÁË ÌÐÅÔÉÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Χασάν EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός, λόγω του τραυματισμού του Αιγύπτιου φορ, δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω του για τις επόμενες 15-20 μέρες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ενόψει Ντουντελάνζ θα πρέπει πάση θυσία να προσεχθεί ιδιαίτερα ο Γκερέρο.

Για τον Ολυμπιακό ήταν πολύ άσχημα τα μαντάτα που ήρθαν από την Αίγυπτο για τον Αχμέτ Χασάν. Το ιατρικό τιμ της Εθνικής ομάδας των «φαραώ» εκτίμησε ότι υπέστη θλάση στο ματς με την Σουαζιλάνδη και ότι θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης περίπου 20 μέρες.

Τι σημαίνει αυτό, εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις των γιατρών της Αιγύπτου; Ότι ο Χασάν θα «τρέξει» για να προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη στις 11 Νοεμβρίου.

Με λίγα λόγια θα χάσει τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, αλλά και τα δύο ματς με την Ντουντελάνζ σε Λουξεμβούργο και Φάληρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να «κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα», καθώς ειδικά οι Αφρικανοί έπαιζαν σε γήπεδα – χωράφια που εγκυμονούσαν κινδύνους για τραυματισμούς. Να λοιπόν που θα κληθεί να πορευτεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες χωρίς τον Αιγύπτιο φορ.

Από ‘δω και πέρα, χρήζει ειδικής διαχείρισης ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος θα κληθεί να τραβήξει όλο το κουπί. Ο Ισπανός επιθετικός έχει αποδείξει ότι είναι και σε καλή κατάσταση, και από πλευράς δυνάμεων και αντοχών είναι από τους παίκτες που «σπάνε τα κοντέρ» στις μετρήσεις του Ρέντη.

Ωστόσο, ο Μαρτίνς θα κοιτάξει να τον προφυλάξει στον βαθμό που μπορεί, γιατί υπάρχει μία λεπτομέρεια ενόψει των αγώνων με την Ντουντελάνζ που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Στην ευρωπαϊκή λίστα έχουν δηλωθεί για την κορυφή της επίθεσης μόνο ο Γκερέρο και ο Χασάν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Χασάν στην «εξίσωση» των αγώνων με την Ντουντελάνζ, θα πρέπει πάση θυσία στον Ρέντη να προσέχουν τον Γκερέρο στον βαθμό που μπορούν.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει η λύση του Δημήτρη Μάνου, ο οποίος θα είναι κανονικά στην αποστολή του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την προσεχή Κυριακή (21/10, 20.30).

Και το πιθανότερο είναι ο Μάνος να αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής και στο πρωτάθλημα, προκειμένου να δίνει κάποιες ανάσες στον Ισπανό επιθετικό.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι στο Europa League πίσω από τον Γκερέρο δεν υπάρχει κανένας άλλος, καθώς ο Μάνος δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα και κατά συνέπεια δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στα ματς με την Ντουντελάνζ.

Κι αν ορισμένοι θεωρούν ότι η Ντουντελάνζ θα είναι ένα εύκολο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, έχουμε να πούμε το εξής:

Προφανώς και η ομάδα από το Λουξεμβούργο είναι μία ομάδα που είναι καθαρά στο χέρι των «ερυθρολεύκων» αν θα την κερδίσουν, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι είχε κρατήσει για 45 λεπτά στο «μηδέν», τόσο την Μίλαν, όσο και την Μπέτις στην Σεβίλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ