ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο τελικός του Τοροσίδη

Ολυμπιακός: Ο τελικός του Τοροσίδη

Ο Βασίλης Τοροσίδης έχει αποφασίσει, στα 35 χρόνια του, να κρεμάσει τα παπούτσια, αλλά δεν το κάνει όσο τον έχει ανάγκη η ομάδα και ο προπονητής, αρχής γενομένης από τον τελικό Κυπέλλου.

Αποτελεί κοινό μυστικό στους παροικούντες του Ρέντη ότι ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν προσανατολισμένος από το ξεκίνημα της σεζόν να κρεμάσει τα παπούτσια της ένδοξης καριέρας του, στο φινάλε της. Στα 35 του πλέον κι έχοντας ένα ακόμη πρωτάθλημα στις αποσκευές, θα είχε ανακοινώσει ήδη την απόφαση της απόσυρσης από την δράση και -πιθανότατα- θα φορούσε κοστούμι ή φόρμα για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό από κάποιο άλλο πόστο.

Αυτή ήταν η αρχική σκέψη και του ίδιου και του συλλόγου, με τους αρμόδιους να μετρούν όχι μόνο το τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο γήπεδο, αλλά και τι έκανε -κυρίως τις τελευταίες δύο σεζόν- στα αποδυτήρια, όταν μαζί με τον Αβραάμ, αποτέλεσαν ασπίδα για τον προπονητή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο “Τόρο” ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα το φθινόπωρο, έχοντας συμπληρώσει 101 συμμετοχές και ως αρχηγός της.

Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η δρομολογημένη εξέλιξη, άλλαξε. Ο πολύπειρος αμυντικός εξακολουθεί να φορά φανέλα και σορτς, να προπονείται με την ομάδα και να ετοιμάζεται για τα επόμενα. Όπου “επόμενα”, βάλτε τον τελικό του Κυπέλλου και βλέπουμε. Μετά την απόφαση της ΕΠΟ να μην έχουν δικαίωμα οι δύο φιναλίστ να χρησιμοποιήσουν τους νεοαποκτηθέντες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να καταστρώσει πλάνα χωρίς τα βασικά πλάγια μπακ της προηγούμενης σεζόν.

Ο Ομάρ αποχώρησε ως ελεύθερος για τη Γαλατά, ο Τσιμίκας έκανε σούπερ μεταγραφή με προορισμό τη Λίβερπουλ, ο Μπρούνο Γκασπάρ που δεν έδειξε πολλά στο διάστημα της παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι, επέστρεψε στη βάση του, κάτι που σημαίνει ότι οι “έτοιμες” λύσεις για τα άκρα της άμυνας είναι η εξής μία: Βασίλης Τοροσίδης.

Ο “Τόρο”, λοιπόν, αποδεχόμενος την επιθυμία του κόουτς Μαρτίνς συνεχίζει κανονικά και θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα του τελικού πιθανότατα στο αριστερό άκρο, ελλείψει άλλου, αφού ο Χοσέ Χολέμπας δεν απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής. Όσο για τη δεξιά πτέρυγα, η λύση θα είναι αναγκαστική πειραματική με τον 50χρονο τεχνικό να σκέφτεται τον Ραντζέλοβιτς ή τον Μπρούνο, οι οποίοι για ένα παιχνίδι θα χρειαστεί να μετατραπούν από εξτρέμ σε μπακ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, όπως και το πόσο μακριά θα πάει ακόμη η “κόκκινη” βαλίτσα του Βασίλη Τοροσίδη. Αν δηλαδή θα αγωνιστεί στον τελικό με στόχο να προσθέσει στο παλμαρέ του άλλο ένα νταμπλ και μετά να σταματήσει με δόξα και τιμή, ή να συνεχίσει για όσο η ομάδα τον έχει ανάγκη.

Να είστε σίγουροι πως δεν θα αποφασίσει μόνος ή με την οικογένειά του, αλλά σε συνάρτηση του τι θα θελήσει ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του. Οι καλοί καπετάνιοι, άλλωστε, στη “φουρτούνα” φαίνονται και ο “Τόρο” ξέρει καλά και από φουρτούνες, αλλά και από λιμάνια. Κι αυτό του Πειραιά ήταν, είναι και θα είναι το λιμάνι της καρδιάς του. Αρχηγός με τα όλα του...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ