ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 20 ημέρες που θα δείξουν πολλά

Ολυμπιακός: Οι 20 ημέρες που θα δείξουν πολλά

Στο μείον είναι ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά ματς στο πρωτάθλημα και αναζητεί άμεσα αλλαγή εικόνας! Τι δείχνει το -6 στη βαθμολογία πρώτου ημιχρόνου και γιατί κρίνονται όλοι στα πέντε ματς που ακολουθούν…

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Φωνάζει δικαιολογημένα για τη διαιτησία, αλλά ο χρόνος πίσω δεν γυρίζει και ο πίνακας και το φύλλο αγώνα έγραψαν 1-1. Ο ΠΑΟΚ πέρασε αλώβητος από το Καραϊσκάκη και οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν αλλαγή ψυχολογίας.

Στον τελευταίο μήνα, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Νίκησαν μόνο τον Ατρόμητο με 2-0 στο Καραϊσκάκη και έγραψαν τρεις ισοπαλίες στην Ελλάδα και δύο ήττες στην Ευρώπη.

Για την ακρίβεια, ήρθαν ισόπαλοι στην Ξάνθη, στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Και ηττήθηκαν στο Μόναχο από την Μπάγερν και στο Λονδίνο από την Τότεναμ. Μια ομάδα που πήγαινε εξαιρετικά ως τότε, έδωσε δικαιώματα, απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή του πρωταθλήματος και σίγουρα δοκιμάστηκε ψυχολογικά.

ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο, αποδέκτης αυτής της κατάστασης ήταν και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής βλέπει την ομάδα του να μην κερδίζει. Όλοι οι προπονητές στον κόσμο που βλέπουν την ομάδα τους να μην παίρνουν νίκες, νιώθουν κάπως. Δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση ο Πορτογάλος. Και αν στο Μόναχο συμβιβάστηκε με συγκεκριμένη εικόνα και στο Λονδίνο το πρώτο ημίχρονο ήταν «φωτιά», στην Ελλάδα έγραψε τρεις γκέλες.

Σε Ξάνθη και Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός άφησε τέσσερις βαθμούς. Σας θυμίζω πως το αρχικό σενάριο ήθελε με νίκη επί του ΠΑΟΚ η διαφορά σήμερα να είναι στο +7 για τους «ερυθρόλευκους». Και η… σούμα, γράφει "0". Στα… ίσα δηλαδή και μάλιστα με θεωρητικά πιο εύκολο πρόγραμμα.

ΚΑΙ, ΟΜΩΣ, ΣΤΟ ΜΕΙΟΝ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ!

Μπορεί η ομάδα να είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, αλλά κάνοντας μια σύγκριση με τους ίδιους αγώνες πέρσι, είναι στο μείον! Απίστευτο φαίνεται, αλλά είναι. Σας παραθέτω τα ματς, μη συμπεριλαμβανομένου αυτού με τον νεοφώτιστο Βόλο. Στην παρένθεση, το περσινό αποτέλεσμα:

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (2-1)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1 (0-3)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (0-3 ά.α.)

Ολυμπιακός-Λαμία 2-0 (3-0)

Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (0-1)

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 (5-1)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (4-1)

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0 (1-1)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 (2-1)

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1 (0-1)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (0-1)

Ουσιαστικά οι "ερυθρόλευκο" πέρσι πήραν δύο περισσότερους βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και άλλους δύο από τον Πανιώνιο. Φέτος, πήραν έναν αντί κανενός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι δηλαδή στο -3 σε σύγκριση με τους αγώνες τους πέρσι…

ΣΤΟ -6 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τον τρόπο που μπαίνει ο Ολυμπιακός στα ματς. Πολλές φορές δυσκολεύτηκε και χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό στο δεύτερο μέρος, για να φτάσει σε νίκες. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο, έχει να κάνει με τη βαθμολογία που θα υπήρχε, αν μετρούσαν τα σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα είχε 23 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 29.

Θα ήταν στο -6 δηλαδή η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που στα δώδεκα ημίχρονα, ήταν μπροστά στο σκορ στα έξι, στα πέντε ισόπαλη και στο ένα (με ΠΑΟΚ) γνώριζε την ήττα. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ήταν μπροστά στα εννέα από τα δώδεκα ημίχρονα, στα δύο ισόπαλος και μόλις σε ένα πίσω στο σκορ.

ΣΤΟΥΣ 32 ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς τη Δευτέρα έδωσε ρεπό στους παίκτες. Θα επιστρέψουν στις προπονήσεις το πρωί της Τρίτης, με τον Πορτογάλο τεχνικό να καλείται να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ολυμπιακός ως το τέλος του 2019, έχει πέντε ματς. Η αρχή γίνεται το Σάββατο στο Αγρίνιο με τον τελευταίο στη βαθμολογία Παναιτωλικό. Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες. Στις 11/12, ο… τελικός με τον Ερυθρό Αστέρα, στην 6 η αγωνιστική του Champions League. Νίκη με… μισό-μηδέν σε στέλνει στους «32» του Europa League. Ο ρεαλιστικός στόχος όταν έγινε η κλήρωση.

Ακολουθεί ο Αστέρας Τρίπολης στην Αρκαδία στις 15/12, η ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη σε εμβόλιμη αγωνιστική στις 18/12 και η χρονιά κλείνει στις 22/12 στο Βόλο. Ένας τελικός και πρόγραμμα βατό για τα δεδομένα του Ολυμπιακού που θέλει το πρωτάθλημα. Αν δεν τα καταφέρει, λογικά θα χάσει έδαφος ενόψει πλέι οφ…

ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

Το επόμενο διάστημα, εννοείται πως όλοι κρίνονται. Η ομάδα έδωσε δικαιώματα στο πρωτάθλημα και η διοίκηση περιμένει επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Όπως είναι δεδομένο ότι στο τέλος της χρονιάς θα γίνει αξιολόγηση του ρόστερ. Μπορεί ο Μαρτίνς πρόσφατα να είπε πως δεν θα γίνει κάτι στις μεταγραφές, αλλά η ομάδα θα επανεξετάσει το θέμα. Ειδικά όσο κάποιες κινήσεις του καλοκαιριού, τόσους μήνες μετά, δεν μπορούν να δώσουν κάτι… Μην ξεχνάμε πως φέτος, για πρώτη φορά θα έχουμε πλέι οφ. Κάτι που σημαίνει ότι τέλη Γενάρη, οι ομάδες θα έχουν αποφασίσει πως θα πορευθούν ως το τέλος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ