ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι έξι των 90.000.000 €!

Ολυμπιακός: Οι έξι των 90.000.000 €!

Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά πουλάει με μεγάλη υπεραξία και το Sport24.gr παρουσιάζει / αναλύει 5+1 υποθέσεις παικτών του: την σχέση χρηματιστηριακής - πραγματικής αξίας, πόσο κοστολογούνται και τις ομάδες που έχουν ήδη ενδιαφερθεί.

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε στο Champions League τη σεζόν '18-'19, ούτε κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα, μένοντας δεύτερος στη Super League. Διαθέτει όμως παίκτες στο ρόστερ του, οι μετοχές των οποίων κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε τέτοιο βαθμό που ξεφεύγουν από τα εντός των συνόρων μεγέθη. Άλλωστε οι "ερυθρόλευκοι", μακράν του δεύτερου στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια ξέρουν πώς να πουλάνε ακριβά και με μεγάλη υπεραξία.

Το Sport24.gr καταπιάνεται με 5 + 1 περιπτώσεις "ερυθρόλευκων", τα ονόματα των οποίων κυριάρχησαν στη διάρκεια της σεζόν στα μεταγραφικά ρεπορτάζ, ως συνέπεια βέβαια και των σούπερ εμφανίσεων που πραγματοποίησαν. Ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία, που έχουν τσεκαριστεί από σκάουτς πάρα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων από Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία και... Κάτω Χώρες και οι οποίοι ενδέχεται το καλοκαίρι να φέρουν πρόταση/προτάσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στην πειραϊκή ΠΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση στο ρεπορτάζ που ακολουθεί καταγράφονται η αξία τους με βάση το transfermarkt αλλά και οι τιμές εκκίνησης, που σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα agents (με την ενημέρωση τους προφανώς να προέρχεται από τα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας στον Πειραιά) τους κοστολογεί η διοίκηση της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ. Μιας διοίκησης που δεν είναι διατεθειμένη να ξεπουλήσει, θέλοντας να κρατήσει τον βασικό κορμό και να προχωρήσει σε... πινελιές για να δυναμώσει το ρόστερ της σεζόν 2019-2020.

Έξι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να αποφέρουν συνολικά από 70 μέχρι 90.000.000 ευρώ! Εννοείται πως δεν μπορούν να πουληθούν και οι έξι, πιθανότατα ούτε οι μισοί κι αυτό ανεξάρτητα από τις προσφορές που θα φτάσουν. Ασφαλώς και παίζει ρόλο η τιμή που θα πιάσουν αλλά προέχει ο προγραμματισμός της ομάδας

ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ

Ήταν 14 Ιουνίου όταν ο Ολυμπιακός έκανε επισήμως γνωστή την απόκτηση του Παπέ Σισέ. Ο νεαρός Σενεγαλέζος παρότι δεν φόρεσε τα "ερυθρόλευκα" για να μπει αμέσως στα βαθιά και να πάρει θέση ενδεκαδάτου, με το... καλημέρα κατάφερε να γίνει βασικός πυλώνας των μετόπισθεν. Η απόφαση της πειραϊκής ΠΑΕ να φέρει στην Ελλάδα τον Αφρικανό αποδείχθηκε απόλυτα πετυχημένη, καθώς ύστερα από δύο σεζόν ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ (1.97) έφτασε να παίξει 47 φορές, οι οκτώ των οποίων σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, να σημειώσει έξι γκολ, να χριστεί διεθνής με την εθνική Σενεγάλης και φυσικά να βρεθεί στο επίκεντρο κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον 24χρονο, που η τωρινή του χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ, η διοίκηση του Ολυμπιακού θα συζητούσε σίγουρα την πώλησή του με πρόταση άνω των 16.000.000 ευρώ. Κι αυτό αφού τόσο ήταν το ποσό, από ομάδα της Μπουντεσλίγκα, που σύμφωνα με την διαρροή από Πειραιά μεριά, αρνήθηκαν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Πόσο τον κοστολογούν; Κοντά στα 20.000.000€.

Το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει προ ημερών για το ενδιαφέρον της Ρόμα και το ταξίδι του σκάουτ Ενρίκο Παρέσε για τα... μάτια του Σενεγαλέζου, αλλά δεν είναι μόνο οι "τζαλορόσι" που ξέρουν τι εστί Παπέ Σισέ. Σαφώς και υπήρξαν παιχνίδια στα οποία ο διεθνής στόπερ έκανε λάθη και δεν πήρε σωστές αποφάσεις σχετικά με το πώς αμυνθεί, αλλά ο χρόνος δουλεύει υπέρ του και η εξέλιξη του είναι αλματώδης. Ομάδες από την Μπουντεσλίγκα αλλά και το Σαμπιονά (όχι μόνο η Λυών που γράφεται) τον σκανάρουν συστηματικά...

Ο πρώην στόπερ της Αζαξιό αποτελεί ένα από τα ακριβότερα περιουσιακά στοιχεία του Ολυμπιακού, στον οποίο έχει υπογράψει μέχρι το 2022. Το καλοκαίρι, υπενθυμίζεται, θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Αιγύπτου, όπου είναι προγραμματισμένο το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, οπότε με την παρουσία του μπορεί να εκτοξεύσει κι άλλο την αξία του, ενώ δεκάδες σκάουτς θα βρίσκονται εκεί για να τον "κατασκοπεύσουν".

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ

Άλλη μια πανέξυπνη αγορά από τη Γαλλία. Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που υπέγραψε στον Ολυμπιακό με χαμηλό συμβόλαιο, και ως ελεύθερος, και πλέον για την πώλησή του η ΠΑΕ ζητά ένα ποσό που θα υπερβαίνει τα 15.000.000 ευρώ. Η πετυχημένη "συνταγή" με τον Παπέ Σισέ και το ίδιο μανατζερικό κανάλι οδήγησε εύκολα τη διοίκηση στην απόφαση να φέρει στο Ρέντη τον 22χρονο μέσο από τη Γουϊνέα, η περίπτωση του οποίου θυμίζει πάρα πολύ αυτή του Σενεγαλέζου.

Ο Καμαρά δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστο χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και κατά την πρώτη του σεζόν στους Πειραιώτες έφτασε τις 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, οι δέκα από τις οποίες στην Ευρώπη. Επίσης απογείωσε την χρηματιστηριακή του αξία από τις 275.000 € στα 3,6 εκατομμύρια χωρίς να ολοκληρώσει καν την σεζόν στους "ερυθρόλευκους". Επίσης, μέσω του Ολυμπιακού, χρίστηκε και διεθνής με την εθνική του ομάδα, παίζοντας στο πλευρό του σταρ της Λίβερπουλ, Ναμπί Κεϊτά. Και αυτός προερχόμενος από την Αζαξιό, και αυτός θα συμμετάσχει στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ήταν τόσο καλές οι εμφανίσεις του Καμαρά με την "ερυθρόλευκη" φανέλα, που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έσπευσε να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον 22χρονο μέχρι το 2023. Με αυτό υπερδιπλασίασε τις αποδοχές του και λαμβάνει πια 350.000€ ετησίως.

Τις προηγούμενες μέρες το όνομα του Μαντί γράφτηκε ότι απασχολεί ομάδες από τη Γερμανία (Ντόρτμουντ), τη Γαλλία (Μονακό και Λιόν), την Ιταλία ( Μίλαν) ενώ το όνομά του κυκλοφορεί ευρέως και σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (Νιουκάστλ). Γενικότερα στην διάρκεια της σεζόν για τον Καμαρά έγιναν οι περισσότερες αποστολές σκάουτς ξένων ομάδων στην Ελλάδα προκειμένου να τον "σκανάρουν" ενώ ήδη έχει φτιάξει πολύ καλό όνομα στην διεθνές παζάρι.

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε αρκετές περιπτώσεις ο χαφ από τη Γουϊνέα έχει υποπέσει σε λάθη στο παιχνίδι του, υστερώντας κάπως στο τακτικό κομμάτι. Αυτό είναι αναμενόμενο. Σε αυτήν την ηλικία, δίχως παραστάσεις, θα ήταν αφύσικο να συμβαίνει το αντίθετο. Το βέβαιο είναι πως ο Καμαρά απολαμβάνει τη θητεία του στον Ολυμπιακό, περνάει καλά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, και όσο είναι υγιής θεωρείται βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα φέρει μεγάλη πρόταση.

Ο Καμαρά με την ικανότητα να παίρνει τη μπάλα από την άμυνα και να την προωθεί, με την ικανότητα να περνάει μπάλες στις πλάτες της άμυνας, με το δυνατό μακρινό σουτ και το ακατάπαυστο τρέξιμο, θεωρείται αυτήν την στιγμή ένα "διαμάντι" με απροσδιόριστη ως προς το ύψος της μεταπωλητική αξία.

Άλλωστε όταν ζητάς να μάθεις πόσο κοστολογείται η απάντηση είναι ανάλογα με την ... ομάδα, μπορεί να πάει και πάνω από 20 εκατ. €. Προσοχή: Δεν λέμε ότι αξίζει τόσα ή ότι θα τα βρει, αλλά πόσα θα ζητήσουν οι "ερυθρόλευκοι"...

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ

Εργοτέλης, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακός. Αυτή είναι η διαδρομή του 23χρονου Λεονάρντο Κούτρη από το 2012 μέχρι σήμερα. Γεννημένος στο Σάο Πάουλο από Βραζιλιάνα μητέρα και Έλληνα πατέρα, έγινε βασικό στέλεχος των "ερυθρόλευκων" από την πρώτη του κιόλας σεζόν, παρότι αποκτήθηκε για να αποτελέσει μπακ απ.

Ούτε ο Χρβόγε Μίλιτς ούτε ο Εχσάν Χατζισαφί (αυτός αποκτήθηκε Ιανουάριο) κατάφεραν να πείσουν Χάσι, Λεμονή και Όσκαρ Γκαρθία, με αποτέλεσμα ο Κούτρης να κάνει 32 συμμετοχές το 2017-2018, προερχόμενος από μια μικρομεσαία ομάδα της Super League, τον ΠΑΣ, με τον οποίο βέβαια έπαιξε στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι ο Κούτρης έκανε εξαιρετική προετοιμασία με τον Πέδρο Μαρτίνς και μπορεί να έχασε τη θέση του βασικού από τον Κώστα Τσιμίκα μετά τον τραυματισμό του, αλλά κατόρθωσε να γίνει και πάλι ο βασικός αριστερός μπακ των "ερυθρόλευκων".

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τον Ιανουάριο η Τζένοα έκανε επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, προσφέροντας "σπαστά" 5.500.000€, αλλά η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν αρνητική. Σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων, ο Κούτρης είναι αυτή τη στιγμή ο Νο1 υποψήφιος για πώληση. Σε ρεπορτάζ του Sport24.gr, άλλωστε, είχατε ενημερωθεί πως η εντολή που είχαν δώσει οι αξιωματούχοι των "ερυθρόλευκων" στους μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζονται, ήταν να είναι stand by και να "χτενίσουν" την αγορά για αριστερό μπακ, υπό το σοβαρό ενδεχόμενο πώλησης του Κούτρη.

Το όνομα του 23χρονου εμπλέκεται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό στα ρεπορτάζ βρετανικών ομάδων, όπως είναι η Λέστερ, η Γουέστ Χαμ, η Νιούκαστλ και η Έβερτον (ο Μάρκο Σιλβα το διέψευδε), ενώ και η Μαρσέιγ φέρεται να εξέτασε το ενδεχόμενο να τον αποκτήσει. Φημολογείται περισσότερο, ωστόσο, πως το μέλλον του Κούτρη δύσκολα θα είναι στην Αγγλία, αλλά σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα (Ιταλία ίσως, όπου Τζένοα και Σαμπντόρια τον ξέρουν και τους αρέσει).

Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από τον ΠΑΣ με ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ και πλέον οι Πειραιώτες αναμένεται να ζητήσουν από 6 έως 8 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουν (φέτος έχει κάνει μέχρι σήμερα 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις). Η χρηματιστηριακή αξία του Κούτρη ανέρχεται στα 2,7 εκατ. €

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν δεν είχε δεχτεί με τους συμπαίκτες του επίθεση από τους οργανωμένους οπαδούς της Σπόρτινγκ, ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν θα ερχόταν το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος εξτρέμ αποχώρησε περιπετειωδώς από τα "λιοντάρια" της Λισσαβώνας και μέχρι σήμερα βρίσκεται μαζί τους σε δικαστική διαμάχη.

Η Σπόρτινγκ υποστηρίζει πως ο βραχύσωμος εξτρέμ έχει ακόμη συμβόλαιο μαζί της και ζητά την καταβολή ρήτρας 60 εκατ. ευρώ από τους "ερυθρόλευκους". Την ίδια ώρα ο παίκτης απαιτεί την καταβολή 580.000 ευρώ ως αποζημίωση κι άλλων 250.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που θεωρεί ότι υπέστη.

Όλη αυτή η ιστορία πάντως δεν έχει επηρεάσει αγωνιστικά τον Ποντένσε, ο οποίος μετράει 39 συμμετοχές, οκτώ γκολ και επτά ασίστ στη Super League. Είναι ο καλύτερος ντριμπλέρ του ελληνικού πρωταθλήματος, μια πραγματική ατραξιόν για τους θεατές και αν βρεθεί σε καλή μέρα, δύσκολα μπορεί κανείς να τον σταματήσει.

Η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το transfermarkt είναι αυτή τη στιγμή 4.500.000€. Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως ο Ποντένσε μπορεί να πουληθεί με ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και στην ιστορία του κλαμπ. Αν και τα χρήματα αυτά μπορεί να φαίνονται πολλά για τον βιρτουόζο μπαλαδόρο, τα πράγματα δεν -πρέπει να- λογίζονται έτσι....

Εκπρόσωπός του είναι ο Ζόρζε Μέντες (στην πιάτσα agents ακούγεται πως έχει κρατήσει και ποσοστό ιδιοκτησίας του), ο "χρυσοδάκτυλος" ατζέντης του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος λύνει και δένει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Διαθέτοντας τη δύναμη να φέρει πρόταση και μεγαλύτερη από τα 20 εκατ. ευρώ, με "όπλο" ασφαλώς την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί ο πελάτης του. Για αυτό άλλωστε συναίνεσε να έρθει στον Ολυμπιακό, για να αποτελέσει το σκαλοπάτι που θα απογειώσει την καριέρα του...

Ολυμπιακός: Οι έξι των 90.000.000 €!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε, με θητεία σε όλες τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, πράγματι έχει αποδειχτεί ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων. Αν η εκτελεστική του δεινότητα ήταν διαφορετική, από την άλλη, ο Ίβηρας ακραίος επιθετικός δεν θα αγωνιζόταν στην Ελλάδα, αλλά σε κορυφαία ομάδα των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει θέση βασικού και να κάνει "γεμάτη" σεζόν, να παίξει 12 φορές φέτος στην Ευρώπη, αλλά και να πάρει τα... πάνω του ύστερα από όσα βίωσε στην πατρίδα του. Το συμβόλαιό του εκπνέει το 2022 και σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων, δεν αποκλείεται τα μισά από τα χρήματα που ενδέχεται να λάβει σε πρόταση ο Ολυμπιακός, να πάνε στη Σπόρτινγκ για να μπει ένα τέλος στην δικαστική διαμάχη ...

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Έχει ισοφαρίσει φέτος την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του από πλευράς συμμετοχών (40 συμμετοχές). Ο Κώστας Φορτούνης, εκτός από αρχηγός του Ολυμπιακού, είναι και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του. Και ο κορυφαίος Έλληνας σε γενικές γραμμές.

Τα αποτελέσματα της σκληρής προετοιμασίας του καλοκαιριού έκαναν θεαματική εμφάνιση στα παιχνίδια των "ερυθρόλευκων" κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Στα περισσότερα παιχνίδια όταν η μπάλα "έκαιγε" αυτός ήταν που... έβγαζε το φύδι από την τρύπα, ενώ τα 15 γκολ και οι ισάριθμες ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, τον αναδεικνύουν ως τον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας. Η φετινή είναι η πέμπτη του σεζόν στον Ολυμπιακό (έχει κάνει ήδη μια ανανέωση/αναπροσαρμογή συμβολαίου) και τα σενάρια για το μέλλον του δίνουν και παίρνουν.

Ολυμπιακός: Οι έξι των 90.000.000 €!

Το συμβόλαιό του λήγει το 2020 και ένα χρόνο πριν από τη λήξη του, το όνομά του εμπλέκεται σε ουκ ολίγα δημοσιεύματα εκτός των συνόρων. Φενέρμπαχτσε, Ρόμα, Νόριτς και Σάλκε είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που έχουν γραφτεί ότι ενδιαφέρονται για τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Η επιθυμία του είναι παραμείνει στον Ολυμπιακό, ενώ ανάλογη είναι η θέληση και του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει αποδείξει στο παρελθόν πως αν ένας παίκτης του κάνει και τον... γουστάρει, τότε κάνει ό,τι είναι δυνατό για να τον κρατήσει στην ομάδα του. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο "αγαπημένος" του Κώστας Φορτούνης.

Ο εκπρόσωπος του Τρικαλινού, Πολ Κουτσολιάκος, αναμένεται προσεχώς να μπει σε πιο εντατικές συζητήσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για το μέλλον του πελάτη του. Όπως έχετε ήδη διαβάσει, οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν σύντομα, σε επίσημο πλέον επίπεδο, στο γραφείο του ιδιοκτήτη της πειραϊκής ΠΑΕ, κι όχι στη σουίτα του γηπέδου. Πριν ή και μετά από το Πάσχα.

Η χρηματιστηριακή αξία του Φορτούνηι αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 6. 300.000 ευρώ και στην περίπτωση που το καλοκαίρι έρθει πρόταση για την πώλησή του, αν δεν ανανεώσει, η ΠΑΕ θα μπει σε συζητήσεις με μίνιμουμ βάση τα 10.000.000 ευρώ. Αν στο μεσοδιάστημα έχει ανανεωθεί το συμβόλαιό του, τότε δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να ζητήσει μέχρι και 15.000.000 ευρώ για να δώσει τον 41 φορές διεθνή με την Εθνική Ελλάδας.

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΪ

Τον Ιούνιο του 2014 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Πέντε χρόνια μετά, έχοντας μεσολαβήσει ένας εξάμηνος δανεισμός στην Premier League, ο διεθνής Νορβηγός διανύει μία από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφήνοντας οριστικά πίσω τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για περισσότερο από δύο χρόνια.

Στο διάστημα της... αναμονής για τον τελικό του Κυπέλλου το 2016 με την ΑΕΚ υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και έκτοτε δυσκολεύτηκε να βρει τον πραγματικό του εαυτό. Ακόμη και φέτος τέθηκε νοκ άουτ για ένα μήνα λόγω θλάσης (Φεβρουάριο), αλλά η παρουσία του κρίνεται σούπερ. Σε τέτοιο βαθμό, που σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα είναι πιθανό το καλοκαίρι να φέρει καλή πρόταση.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το συμβόλαιο του μαροκινής καταγωγής Ελαμπντελαουί τελειώνει το 2021. Με άλλα λόγια, την επόμενη σεζόν θα μπει στην τελευταία χρονιά του. Το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει προ ημερών ότι οι ετήσιες απολαβές του με το υπάρχον συμβόλαιο ξεπερνούν τις 700.000 € και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ανανεώσει με κάτω από 1.000.000 € "νετ" ανά σεζόν.

Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού για τον 27χρονο ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό μπορεί να είναι και ακόμη μεγαλύτερο, ανάλογα με τη ζήτηση που θα προκύψει το προσεχές διάστημα.

Ο Ομάρ βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία, έχει χρηματιστηριακή αξία 3,6 εκατομμύρια ευρώ είναι ο βασικός δεξιός μπακ του Ολυμπιακού και της εθνικής Νορβηγίας και σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη φορά φέρεται να είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο να φέρει πρόταση.

Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο, όχι γιατί ο Ομάρ δεν αξίζει να παίξει και σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά διότι δεν είναι απλό να δώσει μια ευρωπαϊκή ομάδα ποσό πάνω από 5.000.000 για 28χρονο δεξιό μπακ και στον ίδιο συμβόλαιο άνω του 1.000.000 ευρώ. Εκτός κι αν είναι... Πρεμιερλιγκάτη, εκεί όπου τα έσοδα περισσεύουν.

Γκελ πάντως κάνει στο...νησί (Βρετανία), όπου δεδομένα τον θέλουν Σαουθάμπτον, Σέλτικ, Λέστερ!

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ