ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στα playoffs του Champions League

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από τα αποτελέσματα του δευτέρου προκριματικού του Champions League ο Ολυμπιακός ως ισχυρός στο μονοπάτι των πρωταθλητών των playoffs γνωρίζει τους πιθανούς αντίπαλούς του.

Ήταν γνωστό ήδη ότι ο αποκλεισμός της Λιόν από την Μπάγερν στα ημιτελικά του Final 8 του Champions League έφερε τον Ολυμπιακό οριστικά στα playoffs (ως ισχυρός) αποφεύγοντας τη διαδικασία του τρίτου προκριματικού γύρου.

Το βράδυ της Τετάρτης (27/8) ολοκληρώθηκε ο δεύτερος προκριματικός γύρος - με μονά ματς λόγω της επιρροής του κορονοϊού στην εξέλιξη της αθλητικής δραστηριότητας - και έγιναν γνωστά τα εισιτήρια για τον τρίτο (επίσης σε μονά ματς).

Επίσης έγιναν γνωστοί οι ισχυροί και οι ανίσχυροι στο μονοπάτι των πρωταθλητών στα playoffs. Στους ισχυρούς μαζί με τον Ολυμπιακό είναι η Ζάλτσμπουργκ (τόσο η ελληνική, όσο και η αυστριακή ομάδα γνώριζαν ότι θα βρισκόταν στους ισχυρούς), η Σλάβια καθώς και ο νικητής του ζευγαριού που περιλαμβάνει την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Αυτοί δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι, αντίθετα, θα μπορούν να κληρωθούν με ένα ζευγάρι που θα βρεθεί στους ανίσχυρους. Εκεί βρίσκονται το ζευγάρι που θα περιλαμβάνει τη Γιάνγκ Μπόις, το ζευγάρι που θα περιλαμβάνει τον Ερυθρό Αστέρα, το ζευγάρι που θα περιλαμβάνει την Καραμπάχ και το ζευγάρι που θα περιλαμβάνει τη Μακάμπι.

Έτσι οι Γιάνγκ Μπόις (Ελβετία), ο Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), η Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) του Γιώργου Δώνη είναι τέσσερις από τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού σε περίπτωση που φυσικά αυτές οι ομάδες περάσουν το εμπόδιο που θα τους τεθεί στον τρίτο προκριματικό.

Ακόμα και στο κακό σενάριο που ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στα playoffs, έχει εξασφαλισμένη την είσοδο στους ομίλους του Europa League, αλλά και περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ έσοδα. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός "καβαλά" έναν προκριματικό γύρο.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα τεθούν αντιμέτωποι με μία ομάδα σε διπλά παιχνίδια (22-23/9, 29-30/9) και αν περάσουν θα μπουν ξανά στους ομίλους του Champions League (η κλήρωση για τον αντίπαλο θα γίνει 1 Σεπτεμβρίου).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ