ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα εμπόδια αλλά και η πίστη για Ραφίνια

Ολυμπιακός: Τα εμπόδια αλλά και η πίστη για Ραφίνια

Ο Ραφίνια έπαιξε ένα ημίχρονο τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/08) με τη Φλαμένγκο, αλλά παραμένει ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για το δεξί άκρο της άμυνας.

Πολλοί θα περίμεναν ο Ραφίνια να είναι εκτός πλάνων της Φλαμένγκο, στην αναμέτρησή της τα ξημερώματα απέναντι στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Αυτή η εξέλιξη, προφανώς και θα έδινε τροφή για περισσότερα σενάρια περί συμφωνίας με τον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν στον πάγκο με απόφαση του προπονητή του. Βλέποντας, όμως, την Φλαμένγκο να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο τον σήκωσε για αλλαγή και τον πέρασε στο ματς στο 46’. Η ομάδα του Ραφίνια τελικά γνώρισε την ήττα με 3-0, μετά από μία κάκιστη εμφάνιση. Ο Ραφίνια στο 69ο λεπτό αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Το γεγονός ότι ο 34χρονος μπακ μπήκε έστω και αλλαγή, δείχνει ότι τα εμπόδια για τη μεταγραφή του παραμένουν. Δεν είναι ψέμα πως αποτελεί τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού για τη θέση του δεξιού άκρου της άμυνας. Ο Μαρτίνς ποντάρει στην εμπειρία του, στην ποιότητά του και θα ήθελε να είναι αυτός που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Ωστόσο, εμπόδια εξακολουθούν να υπάρχουν και η περίπτωση μεταγραφής του, μόνο εύκολη δεν είναι. Κάθε άλλο. Το θέμα είναι αν μπορούν να ξεπεραστούν αυτά και ο Ολυμπιακός να καταφέρει να αποσπάσει το "οκ" του έμπειρου Βραζιλιάνου, αλλά και η Φλαμένγκο να ανάψει το πράσινο φως.

Οι επόμενες ώρες φαίνονται κρίσιμες για την υπόθεση μεταγραφής του Ραφίνια στον Ολυμπιακό. Στη Βραζιλία αναφέρουν πως οι "ερυθρόλευκοι" παίζουν δυνατά για την απόκτησή του και περιμένουν και αυτοί το τοπίο να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πάντως, οφείλουν να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, καθώς σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί αυτή η σημαντική κίνηση, θα πρέπει να προχωρήσουν σε άλλη λύση. Χρόνος υπάρχει, απλά η ιδανική εξέλιξη είναι να κλείσουν τον Βραζιλιάνο και αυτός να έρθει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Εμπόδια εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως και πίστη. Κι αυτό γιατί είναι μια λύση που έχει προκριθεί σε σύγκριση με άλλες.

"ΒΟΥIΞΕ" Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Τα ξημερώματα πάντως στο twitter γινόταν… χαμός από σχόλια. Οι οπαδοί της Φλαμένγκο τα είχαν με την εικόνα της ομάδας τους και υπήρχαν αρκετές αναρτήσεις και ρεπόρτερ μάλιστα της ομάδας, που έλεγαν πως ο Ραφίνια θα αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού και πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Μέχρι χθες βράδυ στον Πειραιά, έβλεπαν εμπόδια. Τώρα αν αυτά θα ξεπεραστούν και αν αυτή η ήττα με κακή εμφάνιση μπορεί να φέρει γενικές εξελίξεις στην Φλαμένγκο, είναι κάτι που θα φανεί. Θα επαναλάβουμε πάντως, πως οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την έκβαση αυτής της μεταγραφής που έχει δυσκολίες, αλλά δεν βγαίνει από το κάδρο των "ερυθρολεύκων".

Αναμονή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Σε πρώτο πλάνο Ραφίνια και Τράουκο
Πεντρόσο: "Δεν είπα ότι διαπραγματεύτηκα μεταγραφή του Γκιλιέρμε στην Σπαρτάκ"
Ολυμπιακός: Στην εντατική ο Σάββας Θεοδωρίδης
Η ευρωπαϊκή σύγκριση Τσιμίκα - Ρόμπερτσον βγάζει νικητή τον Έλληνα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ