ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το νέο στοίχημα του Πέδρο Μαρτίνς

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός καταφέρνει και προηγείται, αλλά σε αρκετά παιχνίδια αγχώνεται για να κρατήσει τη νίκη. Ο τρόπος που διαχειρίζεται το προβάδισμα είναι το νέο στοίχημα του Πέδρο Μαρτίνς, το οποίο θα επιδιώξει να κερδίσει άμεσα.

Μετά τον αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη, ο Γιώργος Μασούρας που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 για τον Ολυμπιακό με καρφωτή κεφαλιά, μιλάει στη Nova και παρά την επικράτηση της ομάδας του, εξηγεί: "Θα πρέπει να δουλέψουμε αρκετά στη διαχείριση του υπέρ μας σκορ. Βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Πρέπει να το κοιτάξουμε, να είμαστε πιο ουσιαστικοί και να μην φτάνουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό να έχουμε πρόβλημα για τη νίκη".

Ο Μαρτίνς είχε ζητήσει να βγει μπροστά η ομάδα και να τελειώσει το ματς, αλλά δεν ήρθε το τρίτο γκολ. Ο 25χρονος εξτρέμ είχε περιγράψει επακριβώς μια κατάσταση την οποία βιώνει αρκετά στα φετινά του παιχνίδια ο Ολυμπιακός.

Και αν στο Champions League θεωρητικά αυτό είναι κατανοητό με δεδομένη την αυξημένη δυσκολία που υπάρχει, στη Super League οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να τα καταφέρουν καλύτερα. Ας θυμηθούμε τι έχει γίνει στους αγώνες του πρωταθλήματος. Έξι παιχνίδια έχουν γίνει και ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει πέντε νίκες, ενώ ισόπαλο είχε ολοκληρωθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΣΤΡΕΣ

Πρεμιέρα με τον Αστέρα και οι Πειραιώτες ανοίγουν το σκορ στο 6' με το εύστοχο πέναλτι του Ελ Αραμπί. Ήταν σημαντικό ότι βρει γκολ τόσο νωρίς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Τα πράγματα θεωρητικά θα ήταν πιο εύκολα στη συνέχεια. Αντίθετα, ένα δεύτερο τέρμα που θα τελείωνε το ματς δεν ήρθε ποτέ και οι γηπεδούχοι καρδιοχτύπησαν στο "Γ. Καραϊσκάκης". Δεν υπήρξαν πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά έστω αυτές που έγιναν ήταν καλές και κάλλιστα θα μπορούσε να παραβιαστεί για δεύτερη φορά η εστία του Παπαδόπουλου.

Την 1η Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα μετά τον Αστέρα ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος στο AEL FC Arena με την ΑΕΛ. Οι "ερυθρόλευκοι" σκοράρουν στο 7' με πέναλτι του Ματιέ Βαλμπουενά. Αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Οι "βυσσινί", που δεν έκαναν και κανένα σούπερ παιχνίδι, απείλησαν σοβαρά μία φορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και άλλη μία στο φινάλε. Θα μπορούσε δηλαδή να γίνει η "ζημιά" για τους Πειραιώτες, που προσπάθησαν να διαχειριστούν το 0-1 μέχρι τέλους.

Ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής με τον Βόλο στο "Γ. Καραϊσκάκης" συνιστά εξαίρεση με το τελικό 5-0. Κι εκεί, βέβαια, το 1-0 είχε μέίνει μέχρι το 71', ενώ οι Θεσσαλοί είχαν κάνει 1-2 καλές ευκαιρίες. Ακολουθεί στις 22 Σεπτεμβρίου το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ο Γκερέρο ανοίγει το σκορ στο 36', κάνει το 0-1, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" αδυνατούν να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Δεν απέδωσαν το αναμενόμενο και στο 88' οι "πράσινοι" έκαναν το 1-1 με πέναλτι.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κόντρα στη Λαμία ο Ολυμπιακός μπορεί να βρήκε το πρώτο γκολ στο 61', αλλά εννέα λεπτά μετά έκανε και το 2-0, τελειώνοντας το ματς. Δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Φθιώτιδας, που είχε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στην τελευταία αναμέτρηση που έγινε στο "Κλεάνθης Βικελίδης", το σύνολο του Μαρτίνς έκανε την ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά (33' Μασούρας, 38' Ελ Αραμπί), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να παράξει τελικές για ένα τρίτο γκολ. Μία έκανε, το σουτ του Μασούρα. Το 1-2 θέλοντας και μη ήταν εύθραστο.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Στην Ελλάδα, λοιπόν, στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν έχει "καθαρίσει" μια και καλή όταν έχει μπει μπροστά στο σκορ. Τις τρεις πήρε αυτό που ήθελε, έστω με δόση άγχους, τη μία ισοφαρίστηκε και δεν πήρε τη νίκη, στο μοναδικό του εντός των συνόρων στραβοπάτημα.

Στο Champions League αντιμετώπισαν κάτι ανάλογο οι "ερυθρόλευκοι" στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπασακσεχίρ (νίκη 0-1) και στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα (ήττα 3-1). Στα ευρωπαϊκά ματς, ωστόσο, επαναλαμβάνουμε ότι αυτό είναι κατανοητό σε μεγάλο βαθμό.

Δεν είχε κανείς την απαίτηση, για παράδειγμα, να βάλει και δεύτερο γκολ στην Κωνσταντινούπολη. Στο διάστημα της διακοπής ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να δουλέψει αυτό το κομμάτι με την ομάδα του, αν και μέχρι σήμερα σε γενικές γραμμές αυτό δεν έχει κοστίσει (εξαίρεση ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό). Μ' αυτά και μ' αυτά, πάντως, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη Super League μετά από έξι παιχνίδια, στο +2 από τον ΠΑΟΚ και στο +5 από την ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Απαλλάχθηκε από την UEFA
Ολυμπιακός: Γκολ μόνο από στημένες φάσεις
Τσιμίκας: Απογείωση με τα παπούτσια - δώρο του Μιραλάς
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ