ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τους τρελαίνει ο Σεμέδο

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ικανοποίηση για τον Πορτογάλο στόπερ του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, το restart της καριέρας του, τα συγχαρητήρια και το κίνητρο της εθνικής Πορτογαλίας.

" Δεν το χάνω με τίποτα" ήταν το μήνυμα του Ρούμπεν Σεμέδο στον Πέδρο Μαρτίνς πριν λίγες ημέρες. Η υπόσχεσή του βασικά, αν προτιμάτε. Ο Πορτογάλος στόπερ, έδωσε μάχη με το χρόνο, ώστε να προλάβει την πρεμιέρα με την Τότεναμ.

Λίγο μετά τον τραυματισμό του στη Ρωσία, στο ματς με την Κράσνονταρ, έδειχνε απίθανο να προλάβει να αγωνιστεί απέναντι στον Κέιν και την παρέα του.

Από την πρώτη στιγμή, όμως, είχε άλλη γνώμη, το πίστεψε και τελικά τα κατάφερε. Πήρε φανέλα βασικού, παρότι δεν ήταν 100% έτοιμος. Δεν μπορεί να είναι έτοιμος ένας παίκτης για τέτοιου επιπέδου αγώνα, όταν έχει κάνει ουσιαστικά τρεις-τέσσερις προπονήσεις τις τελευταίες είκοσι ημέρες. Ο Σεμέδο, όμως, ήθελε πολύ να αγωνιστεί στην πρεμιέρα. Όχι μόνο υλοποίησε την επιθυμία του, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις. ΄

ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΛΟΥΣ…

Έπαθαν όλοι πλάκα μαζί του. Άπαντες ευχαριστημένοι. Από τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία, στον κόσμο και στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο Σεμέδο σε ένα ακόμη ματς, έδειξε πως είναι αμυντικός άλλης… κλάσης. Έφερε άλλη διάσταση στην… ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια άμυνα του Ολυμπιακού. Μπορεί η ομάδα να δέχθηκε δύο γκολ, αλλά και πάλι, κανένα δεν ήρθε από το χώρο ευθύνης του. Κάθε άλλο μάλιστα, ήταν νικητής σε μονομαχίες με τον Κέιν, ήθελε πολύ και ο ίδιος να δει την ομάδα του να φεύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με τη λήξη του ματς, χαμογελούσε, έσφιγγε τις γροθιές του από ικανοποίηση, μόλις τα είχε καταφέρει. Είχε κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα και την Πέμπτη στο Ρέντη ήταν κεφάτος. Ο γνωστός Σεμέδο. Με τα αστεία σε Μπρούνο, Ποντένσε, το… ψωμί του εκτός γηπέδων!

RESTART ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Ο Σεμέδο το καλοκαίρι δεν είπε εύκολα το "ναι" στον Ολυμπιακό. Το συζητούσε για αρκετό διάστημα, μίλησαν πολλοί μαζί του τότε ώστε να τον πείσουν. Τώρα, νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του. Μαζί, βλέπει και τις προκλήσεις που έχει μπροστά του και μόνο λίγες δεν είναι αυτές… Δείχνει να κάνει ένα restart στην καριέρα του. Δοκιμάστηκε πολύ, κατέληξε ακόμη και στη φυλακή μέσω της περιπέτειας που είχε, αλλά όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Ο Ολυμπιακός του έδωσε το δικαίωμα να πιστέψει.

Όταν ήρθε στους Πειραιώτες, η χρηματιστηριακή του αξία είχε φτάσει το ποσό των 2.000.000 ευρώ. Ελάχιστη, μπροστά σε αυτό που όλοι μας βλέπουμε. Ο Ολυμπιακός επένδυσε 5.000.000 ευρώ και είναι δεδομένο πως σύντομα θα του χτυπήσουν την πόρτα. Η αίσθηση που υπάρχει άλλωστε, είναι πως ο Σεμέδο ανεβάζει ήδη την αξία του, από αγώνα σε αγώνα. Βραδιές όπως αυτή με την Τότεναμ, μόνο καλό μπορούν να του κάνουν. Έβγαλε άνεση στο παιχνίδι του, παίζει "σβηστός", δείχνει χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Αυτά είναι στα συν του. Τον Σεμέδο άλλωστε, περισσότερο τον ταλαιπώρησαν οι… περιπέτειες εκτός αγωνιστικών χώρων.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Υπάρχουν σενάρια που θέλουν τον Μαρτίνς να σκέφτεται να μην χρησιμοποιήσει τον Σεμέδο την Κυριακή, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε μια λογική να τον προστατέψει. Τι ακολουθεί, όμως, πριν την 2η αγωνιστική του Champions League απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα; Η Λαμία… Ο Σεμέδο δεν νιώθει ενοχλήσεις και θέλει να αγωνιστεί στο ντέρμπι. Για το ματς με τον Παναθηναϊκό άλλωστε, γνωρίζει εδώ και καιρό. "Μυήθηκε" και αυτός από νωρίς, όπως και οι υπόλοιποι νέοι συμπαίκτες του. Γνωρίζει πως και ο κόσμος θα ήθελε να τον δει απέναντι στον Παναθηναϊκό, με μια ακόμη ηγετική εμφάνιση και αυτά τα μετράει ο Πορτογάλος. Όπως κάτι ακόμη. Όπως και να ‘χει, στο ΟΑΚΑ θα είναι περισσότερα μάτια και σκάουτερ ομάδων του εξωτερικού, σε σύγκριση με το Ολυμπιακός-Λαμία. Όχι ότι επιλέγει, αλλά θέλει να παίξει. Ο Μαρτίνς ωστόσο, είναι αυτός που θα αποφασίσει. Πιο απαραίτητος πάντως, όντως φαίνεται για την Κυριακή…

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

Η καλή εμφάνιση του Σεμέδο απέναντι στην Τότεναμ, έφερε και τα συγχαρητήρια πολλών φίλων του. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί πρώην συμπαίκτες του, του έστειλαν μηνύματα για να του δώσουν τα "μπράβο", για την εικόνα που είχε στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Εδώ, ας μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Ο Ρούμπεν Σεμέδο, είχε κληθεί στην Εθνική Πορτογαλίας, αλλά προέκυψε ο τραυματισμός του με την Κράσνονταρ και τέθηκε εκτός πλάνων του Φερνάντο Σάντος. Εκεί που πήγαν ο Σα με τον Ποντένσε και ο Σεμέδο θα μπορούσε να είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού! Ο Σεμέδο το κεφάλαιο της Εθνικής το βλέπει πολύ σοβαρά και θα περιμένει τη νέα κλήση του Σάντος. Και άμεσα μάλιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρόκι: "Από τα δύσκολα παιχνίδια της καριέρας μου"
Ολυμπιακός: Αμφίβολος για το ντέρμπι ο Ραντζέλοβιτς
Μαρινάκης: "Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα, νίκη στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό"
Ορχήστρα στην κόλαση
Ελαμπντελαουί: "Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί με κάθε αντίπαλο"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ