ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Χωρίς άγχος στο "Emirates" και όπου βγει!

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΣΕΝΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΣΕΝΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός με τον αέρα του +5 στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζει τα... ρέστα του στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ, με τον Μαρτίνς να καλείται να βρει λύσεις για τις απουσίες που έχει.

Βοήθησε πολύ αυτή η νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο το +5 που έχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός, μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι η ψυχολογία που πήρε η ομάδα, το άγχος που βγήκε πάνω από όλους. Η δοκιμασία ήταν σκληρή.

Την Πέμπτη εντός έδρας ήττα από την Άρσεναλ και την Κυριακή το πιο δύσκολο ως τώρα ματς στο πρωτάθλημα. Για... λίγα λεπτά, χάλασε το παζλ στο πρώτο ματς. Η εντός έδρας ήττα με 0-1 βάζει δυσκολίες για την αποψινή (27/2) ρεβάνς στο Λονδίνο.

Η Άρσεναλ, με τον Αρτέτα στον πάγκο της, πατάει καλά, παίρνει νίκες και είναι δεδομένα το φαβορί για την πρόκριση στους "16". Είναι ένα κίνητρο άλλωστε να κατακτήσει το Europa League και να κερδίσει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν.

Ο Ολυμπιακός, το σίγουρο είναι πως μπήκε στο αεροπλάνο για το Λονδίνο χωρίς άγχος. Δεν έχει τίποτα να χάσει, μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη. Η αποστολή είναι όντως δύσκολη, αλλά η ομάδα το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσει για το καλύτερο, πως θα παλέψει γι’ αυτό…

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η κίτρινη κάρτα στο πρώτο ματς, στερεί από τον Σεμέδο τη συμμετοχή στη ρεβάνς με την Άρσεναλ. Η λογική δείχνει Σισέ για αντικαταστάτη. Με τον Μπα στο πλευρό του, αλλά ο Πορτογάλος θα λείψει δεδομένα. Είχε καλά βράδια και στην Ευρώπη ο Σεμέδο, είναι η χειρότερη εξέλιξη από το ματς στο Καραϊσκάκη. Και φυσικά, όταν δήλωνε τη λίστα γι’ αυτά τα ματς ο Μαρτίνς, τα είχε πολύ διαφορετικά στο μυαλό του.

Βλέπετε 20 είχε από την λίστα Α και οι τρεις, τέθηκαν εκτός πλάνων. Ο Σεμέδο τιμωρημένος, ο Σουντανί από το χειρουργείο μετά το σοβαρό τραυματισμό του και ο Φορτούνης με ενοχλήσεις. Όχι κάτι σοβαρό, αλλά δεν ακολουθεί την ομάδα στο Λονδίνο. Δεκαεπτά έμειναν, βάζει και τους Καραργύρη, Ξενιτίδη, Μπουλάρι για να βγάλει προπόνηση απόψε στο Emirates.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΦ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ

Τρεις μεταγραφές έκανε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο, κανείς δεν είναι στη λίστα (Μορ, Καφού, Χασάν μένουν στην Αθήνα) και έτσι ο Μαρτίνς, πηγαίνει με την ομάδα που ξέρει. Με αυτή που έφτασε ως εδώ. Που κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League, να πάρει το εισιτήριο για τους "32" του Europa League.

Και αύριο το βράδυ (Πέμπτη, 22.00), οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να δώσουν ίσως την τελευταία τους φετινή παράσταση. Θαύμα κυνηγούν, καθώς θέλουν νίκη. Με 0-1 παράταση, με 1-2 και 2-3 και... βάλε, πρόκριση. Τα γράφω τα σενάρια γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν.

Το βασικό, είναι η ομάδα να παλέψει μέσα στο γήπεδο. Να δείξει ανταγωνιστική και ας μην τα καταφέρει στο τέλος. Αυτό θέλει να δει ο Μαρτίνς, προσπάθεια. Βασικός άξονας θα είναι οι τρεις του χαφ. Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, δείχνουν να συνεργάζονται καλά, να ξέρουν τους ρόλους τους ο καθένας μέσα στο γήπεδο. Και η εικόνα αυτών το βράδυ της Πέμπτης, θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην έκβαση του ματς.

ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ

Στο πλευρό της ομάδας του Ολυμπιακού, θα βρίσκονται και 6.000 φίλοι του! Απίστευτος αριθμός, ειδικά αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, μόνο "σύμμαχος" δεν είναι στην προσπάθειά τους.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια που πήρε από την Άρσεναλ και το Emirates θα έχει ελληνικό χρώμα για τα καλά. Θυμίζουμε πως η διοίκηση των Πειραιωτών ζήτησε και άλλα εισιτήρια, χωρίς, όμως να πάρει θετική απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρτίνς: "Θα δείτε στο Λονδίνο ποιος είναι ο Ολυμπιακός"
Ολυμπιακός: Χωρίς Φορτούνη κόντρα στην Άρσεναλ
Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκοι και οι άλλοι πέντε αήττητοι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ