ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολ Τέιλορ: "Δεν προλάβαμε να χαρούμε τον Σουντανί"

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΧΙΛΑΛ ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΧΙΛΑΛ ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ρεπόρτερ της Φόρεστ στη "Nottingham Post", Πολ Τέιλορ, μίλησε στο Sport24.gr για τον Αλγερινό εξτρέμ που παίρνει ο Ολυμπιακός, Χιλάλ Σουντανί. Οι τραυματισμοί του 31χρονου παίκτη, η θέση που παίζει καλύτερα και η συμπάθεια που του είχαν οι φίλοι της Νότιγχαμ.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον 31χρονο εξτρέμ, Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός εξτρέμ, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιζε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ταξίδεψε στην Αθήνα και αφού περάσει από εξετάσεις, θα υπογράψει στους "ερυθρόλευκους". Ο ρεπόρτερ των "Ρεντς", στη "Nottingham Post", Πολ Τέιλορ, ανέλυσε τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή για λογαριασμό του Sport24.gr.

Ο Άγγλος δημοσιογράφος έκανε λόγο για παίκτη που κέρδισε γρήγορα τη συμπάθεια των φίλων της Φόρεστ, οι οποίοι όμως δεν πρόλαβαν να τον χαρούν λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισε. Ο Τέιλορ ανέφερε πως στον Ολυμπιακό "θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει".

Είπε χαρακτηριστικά: " Ο Χιλάλ Σουντανί γρήγορα κέρδισε τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη μεγάλη του εργατικότητα, αλλά και τη συνήθεια να παίζει με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Έφυγε όμως από το City Ground χωρίς ποτέ να αντιληφθούμε στον επιθυμητό βαθμό τις πραγματικές του δυνατότητες, δεν προλάβαμε να τον χαρούμε. Είχε υπογράψει στη Νότιγχαμ και το στοιχείο που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν τα γκολ που είχε σημειώσει με τις ASO Chief, Γκιμαράες και Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Με την ομάδα της Κροατίας σημείωσε 86 γκολ σε 197 συμμετοχές. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ στη νίκη (1-0) επί της Ρέντινγκ στο City Ground, στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του με τη Νότιγχαμ, προερχόμενος από τον πάγκο. Λίγο πριν από το τέλος του Αυγούστου σημείωσε κι άλλο γκολ, στο 2-2 με τη Γουίγκαν. Ενώ όλα έδειχναν ότι ο 31χρονος απολαμβάνει τη ζωή στην Αγγλία, αγωνιστικά και μη, στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να εξελιχθεί όπως ήθελε. Η Φόρεστ πέρασε μια δύσκολη βραδιά στην ήττα από τη Burton Albion, ομάδα της League One, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EFL Cup, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Σουντανί τραυματίστηκε στο γόνατο, έπαιξε μόνο 34 λεπτά και η θητεία του στο Νότινγχαμ είχε λάβει πρόωρο τέλος.

Ενώ η αποθεραπεία του ήταν σε πολύ καλό στάδιο και μετρούσε αντίστροφα για να επιστρέψει στη δράση, υπέστη υποτροπή στο γόνατο και εκεί γι' αυτόν η σεζόν ολοκληρώθηκε. Ο Σουντανί έκανε μόλις τρεις συμμετοχές ως βασικός και πέντε ως αλλαγή. Κάθε φορά άφηνε υποσχέσεις, ότι κάθε επόμενη φορά θα είναι ακόμα καλύτερος. Είναι μακριά αυτό που λέμε "καθαρός" επιθετικός, αλλά ένας παίκτης που παίζει με άνεση στη θέση "10", ή και στα πλάγια στο 4-2-3-1, που χρησιμοποιούσε ο Αΐτορ Καράνκα. Επίσης ήταν άνετος με τη μπάλα στα πόδια.

Έχει αίσθηση του χώρου σε όποια θέση και αν αγωνίζεται, κάτι που του επιτρέπει να βρίσκεται στο σωστό σημείο στη σωστή στιγμή. Πιο εύκολα στον Ολυμπιακό, σε σχέση με τη Φόρεστ, θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει. Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε δει πόσο θα βοηθούσε και θα προσέφερε στη Φόρεστ ο Σουντανί αν δεν είχε τραυματισμούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Σουντανί
Σουντανί: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Αλγερινό εξτρέμ
Γιατί πήρε (και) Σουντανί ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ