ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό; Καμία έκπληξη"

"Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό; Καμία έκπληξη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ρεπόρτερ της Εσπανιόλ στην εφημερίδα "As", Ιβάν Μολέρο, μιλά στο Sport24.gr για τον 33χρονο Ρομπέρτο και αναλύει τις πιθανότητες να επιστρέψει ο Ισπανός κίπερ στον Ολυμπιακό που για μια τριετία λατρεύτηκε.

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με την Πόρτο για τον Ζοζέ Σα δεν έχει "κλειδώσει" και όσο το deal παραμένει στον "αέρα", τόσο θα συνεχίζονται τα σενάρια που θέλουν τους "ερυθρόλευκους" να εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις γκολκίπερ για τη σεζόν 2019-2020.

Ένας από αυτούς του οποίου το όνομα ακούγεται ολοένα και περισσότερο είναι ο ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών Ρομπέρτο, ο οποίος για μια τριετία υπερασπίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την εστία του Ολυμπιακού. Για χάρη του η ΠΑΕ, άλλωστε, έδωσε 6.000.000€ στην Ατλέτικο Μαδρίτης τον Φεβρουάριο του 2014 και απέκτησε τα δικαιώματά του, έχοντας υπογράψει αρχικά ως δανεικός από τους "ροχιμπλάνκος".

Από τον Ιανουάριο κιόλας είχατε διαβάσει στο "24ο Ευαγγέλιο" για το σενάριο επιστροφής του Ισπανού, που αγωνίζεται στην Εσπανιόλ. Η ομάδα της Βαρκελώνης είχε δώσει 3.000.000€ στον Ολυμπιακό για να τον αγοράσει τo 2016 και η επιθυμία του Ίβηρα να γυρίσει στην πατρίδα του, κυρίως για να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του όπως είχε διαρρεύσει, έγινε πραγματικότητα.

Οι αξιωματούχοι του Ολυμπιακού φαίνεται πως δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους την επιλογή του 33χρονου, του οποίου το συμβόλαιο στην Εσπανιόλ εκπνέει το καλοκαίρι. Ο Ρομπέρτο προέρχεται από μια σεζόν χωρίς συμμετοχές στη La Liga, έχοντας αγωνιστεί μόλις έξι φορές, στο Copa del Rey.

Τι σκέφτεται όμως ο ίδιος ο παίκτης; Θα ήθελε να γυρίσει στο λιμάνι όπου λατρεύτηκε; Υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει στην Εσπανιόλ; Πόσα χρήματα κόστισε στην ομάδα της Βαρκελώνης και γιατί δεν πήρε ευκαιρίες; Το Sport24.gr επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μέσω του ρεπόρτερ της Εσπανιόλ στην εφημερίδα "As", Ιβάν Μολέρο.

- Θεωρείς ότι ο Ρομπέρτο έχει μέλλον στην Εσπανιόλ;

"Είμαι βέβαιος πως θα αποχωρήσει. Ένας τερματοφύλακας αυτού του επιπέδου, δεν δέχεται να μένει ως αναπληρωματικός για έναν ακόμη χρόνο. Επίσης, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και η Εσπανιόλ δεν είναι σε θέση να δίνει τόσα χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι βασικός".

-Πόσα χρήματα λαμβάνει φέτος;

"Ο Ρομπέρτο έχει ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια αυτή τη στιγμή στο κλαμπ, καθώς υπέγραψε τον Ιούνιο του 2016. Τότε η ομάδα πράγματι είχε την οικονομική δύναμη για ακριβά συμβόλαια, κάτι δεν συμβαίνει πλέον. Οι αποδοχές του, αν συμπεριλάβουμε τους φόρους, μπορεί να φτάνει αυτή τη στιγμή τα 4.000.000€ ετησίως".

- Γιατί θεωρείς ότι έμεινε φέτος στον πάγκο και είχε τόσες λίγες συμμετοχές;

"Νομίζω ότι πάλεψε αρκετά για να αγωνιστεί. Δεν υπάρχει προπόνηση που να μη δείξει ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με τον συμπαίκτη του, Ντιέγκο Λόπεθ, καμία μέρα που να μην ήταν πειθαρχημένος. Είναι παίκτης πολύ αγαπητός στους συμπαίκτες του και στον προπονητή. Ο κόουτς όμως επέλεξε από την αρχή τον Ντιέγκο Λόπεθ, θεώρησε ότι αυτός πρέπει να παίζει και εκείνος δεν του έδωσε το δικαίωμα να τον περάσει στον πάγκο για να χρησιμοποιηθεί ο Ρομπέρτο. Αν χρειαστεί, θεωρώ ότι ο Ρομπέρτο είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος για να παίξει και να σταθεί επάξια, κάτι που είδαμε και στο Copa del Rey".

- Πιστεύεις ότι ο Ρομπέρτο θα επιθυμούσε την επιστροφή του στον Ολυμπιακό;

"Έχω την αίσθηση ότι θα ήθελε πρωτίστως να μείνει στην Ισπανία, στη La Liga. Αυτή τουλάχιστον νομίζω ότι είναι η επιθυμία του. Στην πραγματικότητα, έφυγε από την Ελλάδα και επέστρεψε στην Ισπανία για προσωπικούς λόγους. από την άλλη, ο Ρομπέρτο γνωρίζει ότι οι καλύτερες μέρες της καριέρας του, εκεί που πέρασε καλύτερα και που έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις, ήταν στον Ολυμπιακό. Οπότε δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη μια ενδεχόμενη επιστροφή σε ένα κλαμπ που αγαπάει".

Ο Ρομπέρτο έκανε 40 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2013-2014, 41 συμμετοχές το 2014-2015 και 36 το 2015-2016. Κάθε χρόνο κατέγραφε από οκτώ συμμετοχές στην Ευρώπη, κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό σε ουκ ολίγα παιχνίδια με ανώτερους αντιπάλους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ