ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Μαρτίνς

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μαρτίνς EUROKINISSI SPORTS

Στη διακοπή του Νοεμβρίου ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει όλο τον χρόνο για να ξαναδεί όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα και να προετοιμάσει την ομάδα του για τα δύο ματς – κλειδιά με Ατρόμητο στο Περιστέρι (25/11) και Μπέτις στην Ισπανία (29/11).

Υποτίθεται ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων είναι η χειρότερη περίοδος για τους προπονητές των συλλόγων, καθώς οι ομάδες τους έχουν αποκτήσει έναν αγωνιστικό ρυθμό και δεν θέλουν με τίποτα να υπάρχει αυτό το 15νθήμερο διακοπής.

Στον Ρέντη πάντως ίσως να είναι η πρώτη φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα είχε κανένα πρόβλημα για δύο εβδομάδες να κάτσει να αναλύσει με τους συνεργάτες του όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού θα κληθεί να βρει λύσεις στον βαθμό που μπορεί βεβαίως, μιας και θα απουσιάζουν ένα σωρό διεθνείς, στον τομέα που "πονάει" πολύ την ομάδα του. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το προφανές: Το γκολ…

Όταν ο Ολυμπιακός έχει μόλις 13 γκολ σε 10 αγωνιστικές και σκοράρει ανά 11.7 τελικές προσπάθειες, πάει να πει ότι κάτι δεν δουλεύει και τόσο καλά. Πάει να πει ότι κάτι πρέπει να βελτιωθεί.

Τα πρώτα σημάδια είχαν εμφανιστεί αμέσως μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου, καθώς οι ερυθρόλευκοι ενώ δημιουργούσαν φάσεις, εμφανίζονταν να τα κάνουν "μούσκεμα" στο φινάλε της προσπάθειάς τους.

Τι θεωρούν στον Ρέντη ότι συμβαίνει; Πρώτα απ’ όλα έχει να κάνει και με το ψυχολογικό κομμάτι. Πλέον, έχει περάσει και εντός αποδυτηρίων όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται από τον κόσμο και τον Τύπο περί "αφλογιστίας".

Όλο αυτό λοιπόν έχει επηρεάσει ως έναν βαθμό τους ποδοσφαιριστές. Με την Ντουντελάνζ ξέσπασαν με "πεντάρα", αλλά σε αυτό βοήθησε πολύ το γεγονός ότι βρέθηκαν πολύ γρήγορα μπροστά στο σκορ και κατά συνέπεια, ήταν πιο εύκολο για τον Ολυμπιακό να βγάλει περισσότερες κλασικές ευκαιρίες.

Από τη διακοπή του Σεπτεμβρίου και μετά, οι ερυθρόλευκοι έχουν σκοράρει πάνω από μία φορά κόντρα στην Ντουντελάνζ δις (2-0 και 5-1), απέναντι στον Αστέρα στο… 90φεύγα (2-1) και κόντρα στην Παναχαϊκή (2-0).

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είτε δεν έχει σκοράρει καθόλου (Μπέτις, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ), είτε μόλις μία φορά (Πανιώνιος, Λεβαδειακός για το Κύπελλο, Μίλαν, ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης και Παναθηναϊκός).

Είναι λοιπόν ένα θέμα που τον απασχολεί τον Μαρτίνς εδώ και δύο μήνες και έχει φτάσει ο Ολυμπιακός στο 1/3 του πρωταθλήματος να μην έχει τα νούμερα που είχε σε ανάλογες περιόδους στο παρελθόν.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ