ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα "ψώνια" του Ολυμπιακού με σφραγίδα Μοντέστο - Ισά

Τα "ψώνια" του Ολυμπιακού με σφραγίδα Μοντέστο - Ισά

Ποιοι ποδοσφαιριστές έπιασαν λιμάνι με τις ευλογίες του Φρανσουά Μοντέστο και του Νοτιοαφρικανού μάνατζερ και πρώην τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού, Πιέρ Ισά. Το Sport24.gr θυμάται όλες τις περιπτώσεις από το 2012 έως σήμερα.

Αν και πολύς κόσμος θεωρεί ότι τα τελευταία χρόνια φιγουράρει το πορτογαλικό, το ισπανικό ή γενικότερα το ευρωπαϊκό λάτιν μοντέλο στον Ολυμπιακό ως προς τις μεταγραφικές κινήσεις, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στην έρευνα του Sport24.gr με τη δουλειά που έχουν κάνει ο Φρανσουά Μοντέστο (ο Κορσικανός από το 2016 ουσιαστικά) και ο συνοδοιπόρος του Πιερ Ισά τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ντύθηκαν στα κόκκινα με τις ευλογίες του Κορσικανού ερυθρόλευκου αρχισκάουτ πλέον, αλλά και του Νοτιοαφρικανού πρώην τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού και νυν μάνατζερ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από τον Ντιελνά στον Καμαρά και από τον Ντιακιτέ στον Μαζουακού και στον Σισέ. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και αξίζει να δείτε τι προσέφεραν στους «ερυθρόλευκους» τα «ψώνια» από τις εισηγήσεις των Μοντέστο και Ισά.

2012-13: ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

Ο Ισά έφερε τον Κλοντ Ντιελνά. Ελάχιστοι θυμούνται το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Δεν κάθισε και πολύ ο πάντοτε χαμογελαστός 25χρονος τότε Γάλλος αριστερός στόπερ. Ήρθε ως ελεύθερος από την Ιστρ τον Ιούλιο του 2012, πήγε στην προετοιμασία με τον Ζαρντίμ και αφού με τα «δολοφονικά» του τάκλιν σήκωσε στον αέρα κόσμο και κοσμάκη στα οικογενειακά διπλά, έφυγε τέλη Αυγούστου ως δανεικός στη Σεντάν. Αφού περιπλανήθηκε για άλλη μία χρονιά ως δανεικός στην Αζαξιό (2013-14), το καλοκαίρι του 2014 έμεινε ελεύθερος και μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Πλέον, βγάζει το ψωμί του στο MLS για τους New England Revolution.

Τα "ψώνια" του Ολυμπιακού με σφραγίδα Μοντέστο - Ισά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο δεύτερος που αποκτήθηκε με τις ευλογίες του Ισά τον Ιούλιο του 2012, ήταν ένας παίκτης της σειράς. Ο Ντρισά Ντιακιτέ έπιασε λιμάνι ως ελεύθερος από τη Νις. Συνολικά έπαιξε σε εννιά ματς, αγωνιζόμενος μάλιστα ως δεξιός μπακ στα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ στο Champions League. Ο 33χρονος πλέον αμυντικός από το Μάλι έφυγε ως ελεύθερος έναν χρόνο αργότερα με προορισμό την Μπαστιά.

2013-14: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Ο Μοντέστο ακόμα έπαιζε μπάλα στην Μπαστιά και δεν είχε καμία συμμετοχή στις επιλογές του Ισά.

Από τα ταμεία του Ολυμπιακού βγήκαν 2,2 εκ. ευρώ για να αποκτηθεί ο Σαμπού Γιαταμπαρέ από την Μπαστιά το καλοκαίρι του 2013, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον Μίτσελ. Είχε μόλις εννιά συμμετοχές και έφυγε μετά από έξι μήνες ως δανεικός ξανά στην Μπαστιά εώς το τέλος της σεζόν. Επέστρεψε το καλοκαίρι του 2014, συμμετείχε στην προετοιμασία, αλλά έφυγε ξανά δανεικός για την Γκινγκάμπ και αργότερα στη Σταντάρ Λιέγης όπου έκανε καλά ματς. Τελικά πωλήθηκε στην Βέρντερ με 2,5 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2016.

Τα "ψώνια" του Ολυμπιακού με σφραγίδα Μοντέστο - Ισά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για δύο σεζόν ήταν δανεικός ο Ντελβίν Εντινγκά από τη Μονακό με το ενοίκιο να αγγίζει το 1 εκ. ευρώ. Τα έβγαλε τα χρήματά του πάντως. Είχε 3 γκολ σε 61 παρουσίες και έφυγε το καλοκαίρι του 2015 έχοντας βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων

Ο… τρελο- Γκαετάν Μπονγκ αποκτήθηκε με 1 εκ. ευρώ από την Βαλενσιέν, αλλά επί της ουσίας δεν ακούμπησε. Αποχώρησε ενάμισι χρόνο αργότερα ως ελεύθερος και πήγε στην Μπράιτον.

Λίγα πράγματα και από τον Αλγερινό στόπερ και κολλητό των Αμπντούν και Τζιμπούρ, Καρλ Μεντζανί που ήρθε ως δανεικός από τη Μονακό, όμως, κάθισε μόλις ένα εξάμηνο, καθώς δεν μπορούσε να προσαρμοστεί. Επέστρεψε τον Γενάρη του 2014 στους Μονεγάσκους και από εκεί ξανάφυγε για την Βαλενσιέν.

2014-15: Η ΙΣΧΥΡΗ "ΜΕΤΟΧΗ" ΑΡΤΟΥΡ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ

Η συζήτηση αρχίζει και σταματάει στον Αρτούρ Μαζουακού. Μέσα από τα γραφεία της Μαρσέιγ τον άρπαξε ο Ισά και τον έφερε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Η Βαλενσιέν είχε υποβιβαστεί και οι «ερυθρόλευκοι» απλώς πλήρωσαν γύρω στα 300 χιλιάρικα για την ελευθερία του. Δύο χρόνια αργότερα έφερε στα κόκκινα ταμεία 7 εκατομμύρια ευρώ από τη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ.

Τα "ψώνια" του Ολυμπιακού με σφραγίδα Μοντέστο - Ισά
Μαζουακού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αδικημένος ίσως να ήταν ο Ματιέ Ντοσεβί που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Βαλενσιέν, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν στον Ολυμπιακό. «Έγραψε» 34 συμμετοχές (τις περισσότερες ως αλλαγή), σημείωσε 5 γκολ, αλλά έναν χρόνο αργότερα έφυγε ως δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης. Οι Βέλγοι τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή τον Γενάρη του 2016 με 1,3 εκ. ευρώ. Πλέον παίζει στην Τουλούζ και η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 4 εκ. ευρώ.

2016-17: Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Έχοντας «γράψει» το κοντέρ 40+ συμμετοχές με τη φανέλα της Μαρσέιγ τα προηγούμενα χρόνια, τότε καταλάβαινε ο οποιοσδήποτε ότι η επιλογή του Αλεξί Ρομαό από τον Μοντέστο ήταν αυτό που λέμε «σίγουρα λεφτά στην τράπεζα».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΤΟΤΣΑΝΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ρομαό EUROKINISSI SPORTS

Ελεύθερος ήρθε ο Τογκολέζος από τους Μαρσεγιέζους κι αφού άργησε να πάρει χρόνο συμμετοχής ελέω Μπέντο, τη δεύτερη σεζόν του στο λιμάνι καθιερώθηκε και πήρε μέχρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έφυγε φέτος ως ελεύθερος για λογαριασμό της Ρεμς. Το τίμησε το περιβραχιόνιο στο 100%.

2017-18: ΤΟ «ΛΑΒΡΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΖΑΞΙΟ

Τον Ιανουάριο του 2017 έφτασε στα αφτιά μας η πληροφορία ότι ένα αδύνατο και ψηλό παλικάρι από την Αφρική πέρασε τις πύλες του Ρέντη για να δει το αθλητικό κέντρο που θα έκανε προπονήσεις έξι μήνες αργότερα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι το ψιλόλιγνο παλικάρι από την Σενεγάλη που ακούει στο όνομα Πάπε Αμπού Σισέ και κόστισε στον Ολυμπιακό γύρω στα 250 χιλιάρικα (τον πήρε από την Αζαξιό και τον άφησε έξι μήνες δανεικό στην Κορσική), θα εκτόξευε την χρηματιστηριακή του αξία ενάμισι χρόνο αργότερα! Ήρθαν προτάσεις 8 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ζητούσαν 12+.

2018-19: ΚΙ ΑΛΛΟ «ΛΑΒΡΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΖΑΞΙΟ

Ο Μαντί Καμαρά βάδισε στα χνάρια του Σισέ. Μόνο που ο νεαρός χαφ από την Γουινέα δεν κόστισε τίποτα στον Ολυμπιακό, καθώς έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι και οι «ερυθρόλευκοι» πρόλαβαν τη Σεντ Ετιέν και τη Νις στη… στροφή τον περασμένο Γενάρη. Πλέον, ο Καμαρά από εκεί που κόστιζε γύρω στα 300 χιλιάρικα, έχει ανεβάσει την αξία του στα 8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μανατζερικούς κύκλους.

Τα "ψώνια" του Ολυμπιακού με σφραγίδα Μοντέστο - Ισά
Καμαρά

Ο Γιασίν Μεριά ήταν ένας ποδοσφαιριστής που παρακολουθούσε ο Φρανσουά Μοντέστο πολύ καιρό πριν από το Μουντιάλ. Απλώς ο Τυνήσιος στόπερ έκανε το «μπαμ» στα γήπεδα της Ρωσίας και κάπου εκεί άρχισαν να τον βλέπουν περισσότερα… μάτια, μεταξύ των οποίων η Λοκομοτίβ Μόσχας και αραβικές ομάδες. Ο Μεριά ήθελε εξ αρχής να πάει στον Ολυμπιακό και τελικά μετά από αρκετή περιπέτεια, υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους» με την πρώην ομάδα του, την Σπορτίφ Σφαξιέν να καρπώνεται 1,8 εκ. ευρώ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ