ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τουρέ: "Ένιωσα ότι πρόδωσα τον Ολυμπιακό"

Τουρέ: "Ένιωσα ότι πρόδωσα τον Ολυμπιακό"

Ο Γιάγια Τουρέ έδωσε συνέντευξη στο Canal + Sport της Αφρικής και μεταξύ άλλων εξήγησε τον λόγο που αποφάσισε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό μετά το 2006.

Από τον Δεκέμβριο ο Γιάγια Τουρέ παραμένει χωρίς ομάδα, μετά το "διαζύγιο" με τον Ολυμπιακό, στον οποίο έμεινε 100 μέρες. Έπειτα από τέσσερις μήνες, ο χαφ από την Ακτή Ελεφαντοστού εξακολουθεί να αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη, παρότι έχει μπει στο 36ο έτος της ηλικίας του.

Ο Τουρέ, η επιστροφή του οποίου είχε προκαλέσει θύελλα ενθουσιασμού στους οπαδούς των "ερυθρόλευκων", και όχι άδικα, αποχώρησε πρόωρα από το λιμάνι. Ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα είχαν μείνει ικανοποιημένες από τον τρόπο που κύλησε η συνεργασία και επήλθε "διαζύγιο".

Ο Αφρικανός έδωσε συνέντευξη στο Canal + Sport της Αφρικής και όταν ρωτήθηκε για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, ανέφερε: " Η απόφαση να επιστρέψω ήταν συναισθηματική. Όταν έφυγα από εκεί το 2006, ένιωσα ότι είχα προδώσει το κλαμπ και τους οπαδούς. Όταν μου παρουσίασαν το πρότζεκτ τους, συμφώνησα αμέσως. Όταν κατάλαβα ότι δεν προχωρούσαν τα πράγματα, δεν θέλησα να κάνω την κατάσταση πιο δύσκολη και ζήτησα να χωρίσουν οι δρόμοι μας".

Ο 36χρονος μέσος υποστήριξε για το μέλλον του: "Κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει από το να παίζω μπάλα. Αυτό το άθλημα είναι κάτι μεγάλο για εμένα. Μου έφερε χαρά, ικανοποίηση. Μου επέτρεψε να είμαι αυτόνομος και να βοηθάω τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Δεν θα σταματήσω, παρά μόνο όταν νιώσω ότι ήρθε η ώρα. Προς το παρόν θεωρώ ότι έχω ακόμη 2-3 χρόνια μπροστά μου".

Προ ημερών ο εκπρόσωπος του Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ, δήλωσε: " Είχε προτάσεις από την Κίνα, αλλά τις απέρριψε. Πίστευα ότι πρέπει να παραμείνει πρωταθλητής και όχι να πάει κάπου για τα χρήματα. Δεν πήγε στον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του απλά ως ένας παίκτης. Ο Γιάγια υποτίθεται ότι θα ήταν ποδοσφαιριστής, προπονητής και τεχνικός διευθυντής.

Ήταν ευκαιρία για τον Τουρέ να μάθει και έναν νέο ρόλο. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και υπογράψαμε. Οι συμφωνίες δεν τηρήθηκαν, διότι κανείς στην ομάδα δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη θέση του. Τρεις μήνες αργότερα λύθηκε το συμβόλαιο και έφυγε από την Ελλάδα. Σύντομα θα δείτε κάτι νέο για τον Γιάγια".

Υπενθυμίζεται ότι ο Τουρέ έπαιξε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2005-2006, καταγράφοντας 29 συμμετοχές. Φέτος έπαιξε σε πέντε ματς.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ