ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσιμίκας: Στη Νάπολι δεν χωράει και πέμπτος μπακ στην 23άδα

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί και αναλύει γιατί πρέπει πρώτα η Νάπολι να "ξεφορτωθεί" τον Φαουζί Γκουλάμ για να προχωρήσει με την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα.

Εδώ και μερικές μέρες έγινε γνωστό στην Ιταλία ότι η Νάπολι θέλει να αποκτήσει από τον Ολυμπιακό τον Κώστα Τσιμίκα. Τα ρεπορτάζ σε Ελλάδα και Ιταλία για τον 23χρονο αριστερό μπακ και τους "παρτενοπέι" είναι διαδοχικά. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν έναν από τους καλύτερους φετινούς τους ποδοσφαιριστές, μόνο αν τα χρήματα που θα δώσουν οι Ναπολιτάνοι είναι αυτά που θέλουν (15+ εκατ. ευρώ).

Με βάση τις πληροφορίες που έρχονταν τις προηγούμενες μέρες, θα περίμενε κανείς ότι η μεταγραφική υπόθεση θα είχε προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που το deal ήταν θέμα χρόνου. Υπάρχει όμως ένας σοβαρός λόγος που αυτή τη στιγμή η κατάσταση παραμένει στάσιμη και το Sport24.gr θα την αναλύσει.

Προφανώς και θα έχετε διαβάσει ότι για να προχωρήσει η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα πρώτα να παραχωρηθεί πρώτα ο Φαουζί Γκουλάμ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Και πολύ σοβαρός μάλιστα. Βλέπετε, στην Ιταλία μια ομάδα έχει ρόστερ 25 παικτών. Από αυτούς, οι τέσσερις πρέπει να είναι από την ακαδημία. Αυτή τη στιγμή η Νάπολι έχει μόλις δύο, τον Λορέντσο Ινσίνιε και τον Λουπέρτο, που πήγε στη Νάπολι σε ηλικία 15 ετών από τη Λέτσε. Από τη στιγμή λοιπόν που οι παρτενοπέι έχουν μόλις δύο παίκτες από την ακαδημία, το ρόστερ αριθμεί 23 παίκτες και όχι 25 όπως θα μπορούσε με βάση της νομοθεσίας.

Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στους 23 παίκτες υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2+1 δεξιοί μπακ και δύο αριστεροί μπακ. Στο δεξί άκρο της άμυνας παίζουν οι Τζοβάνι Ντι Λορέντσο και Ελσέιντ Χισάι (στην ανάγκη μπορεί να παίξει και αριστερά). Δεξιός μπακ είναι και ο Γάλλος Κεβίν Μαλκί, ο οποίος όμως τραυματίστηκε, βγήκε εκτός λίστας και μπήκε στη θέση του ο νεοαποκτηθείς χαφ Λομπότκα.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίζονται οι Μάριο Ρουί και Φαουζί Γκουλάμ. Ο Ρουί είναι ο βασικός μπακ. Ο Αλγερινός Γκουλάμ υπήρξε επί εποχής Μαουρίτσιο Σάρι ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Ευρώπη. Γι' αυτό άλλωστε και του έδωσε η Νάπολι συμβόλαιο 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο, υπέστη κάταγμα στο γόνατο σε αγώνα με τη Σίτι κι έκτοτε δεν επέστρεψε ποτέ στα στάνταρντ του. Συνεχώς παρουσίαζε πρόβλημα στο γόνατο και επί της ουσίας η Νάπολι την τελευταία διετία δεν έχει αντικαταστάτη του Ρουί. Γι' αυτό και τώρα θέλει τον Τσιμίκα.

Δεν θα ήταν, λοιπόν, μια λογική απόφαση της Νάπολι να αποκτήσει και πέμπτο ακραίο αμυντικό σε ρόστερ 23 παικτών. Θα πρέπει λοιπόν να πουλήσει ή να δανείσει, για να κινήσει τις διαδικασίες να αποκτήσει τον διεθνή μπακ. Και να "διώξει" ασφαλώς μη Ιταλό. Και η πιο σοφή απόφαση είναι ο Γκουλάμ. Έτσι εξηγείται λοιπόν γιατί η διοίκηση επιθυμεί να "ξεφορτωθεί" τον Αλγερινό για να μπορέσει να αποκτήσει και τρίτο Έλληνα (στη Νάπολι παίζει ο γκολκίπερ Ορέστης Καρνέζης και ο στόπερ Κώστας Μανωλάς).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ