ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

World Soccer: Η δικαίωση του Μαρινάκη με τον Μαρτίνς

World Soccer: Η δικαίωση του Μαρινάκη με τον Μαρτίνς

Το περιοδικό World Soccer έκανε αφιέρωμα στον Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος κρίθηκε ότι είναι "ο ιδανικός για να πάει μπροστά τον Ολυμπιακό". Η "σπάνια", αλλά και "σωστή" απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να κρατήσει τον Πορτογάλο.

Το World Soccer έκανε αφιέρωμα στον Ολυμπιακό και στον προπονητή του, Πέδρο Μαρτίνς, στο τεύχος του Σεπτεμβρίου, με αφορμή το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Champions League. Στο βρετανικό περιοδικό, γίνεται αναφορά στην απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να τον κρατήσει στην ομάδα, παρότι αυτή έχει μείνει δύο χρόνια μακριά από τίτλους.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: "Στο ρόλο του ως ιδιοκτήτης του ισχυρού στην Ελλάδα Ολυμπιακού και της δύο φορές Πρωταθλήτριας Ευρώπης Νότιγχαμ Φόρεστ, ο απαράμιλλος Ευάγγελος Μαρινάκης ποτέ δεν ήταν από αυτούς που θα επέτρεπε σε έναν προπονητή να παρατείνει την παραμονή του, αφού προσλαμβάνει και απολύει με ευκολία.

Πόσο ασυνήθιστο ήταν για τον Μαρινάκη να σταθεί αποφασιστικά δίπλα στον προπονητή αυτό το καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι ο πρώην διεθνής Πορτογάλος μέσος είναι ο κατάλληλος για να πάει την ομάδα μπροστά. Ο Μαρινάκης θα μπορούσε εύκολα να τον απολύσει. Για μια ομάδα που έχει συνηθίσει να κυριαρχεί στην Ελλάδα, δύο σεζόν χωρίς τρόπαιο είναι μια αποσταθεροποιητική αιωνιότητα. Αυτή ήταν μια σπάνια στιγμή. Ο Μαρινάκης είδε την κατάσταση σφαιρικά, άκουσε τους οπαδούς και αντιλήφθηκε τις θετικές αλλαγές που έφερε ο Μαρτίνς: Ωραίο ποδόσφαιρο, εξαιρετικά βελτιωμένη τακτική και οργάνωση, πνεύμα μαχητή και ενότητα.

Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έκανε μόλις μία ήττα (3-1 από τον ΠΑΟΚ), ενώ στη συνέχεια ήταν ασταμάτητος κατακτώντας δέκα διαδοχικές νίκες. Η συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν σημαντική επιλογή για τον Μαρινάκη και εκ του αποτελέσματος σωστή, με τον Μαρτίνς να οδηγεί την ομάδα στους ομίλους του Champions League, με νίκες απέναντι σε Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κρασοντάρ. Και όλα αυτά τα πέτυχε χωρίς τον χαρισματικό μεσοεπιθετικό και αρχηγό Κώστα Φορτούνη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού κατά τη διάρκεια φιλικού με το Αμβούργο κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία.Ο Μαρτίνς έχει στην Πορτογαλία τη φήμη ενός εργάτη προπονητή, ικανού να ρίξει... μαγική σκόνη σε μεσαίες ομάδες, με την απροσδόκητη επιτυχία του σε Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες, τις οποίες οδήγησε στο Europa League. Τώρα είναι έτοιμος για την επόμενη μεγάλη πρόκληση στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, στο Champions League, ανυπόμονος με τους παίκτες του να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους".

Φιλοξενείται μάλιστα και δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ανέφερε: "Ήταν σημαντικό τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για την Ελλάδα που προκριθήκαμε στους ομίλους του Champions League. Τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε σωστά τις δυνατότητες της ομάδας μας. Αυτή τη στιγμή, είναι φανταστικό να παρακολουθούμε την ποιότητα του ποδοσφαίρου μας και τον τρόπο με τον οποίο καταστρώνουμε το πλάνο μας στους αγώνες. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Καθεστώς ειδικής διαχείρισης
Ολυμπιακός: 8.800 εισιτήρια για Μόναχο, Λονδίνο και Βελιγράδι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ