ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Χαμένοι για δύο λόγους

Ολυμπιακός: Χαμένοι για δύο λόγους
Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Από την τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, δόθηκε η εντύπωση πως είναι πολύ πιθανό να μπει λουκέτο για φέτος. Τι θα ισχύσει με τα συμβόλαια και το ψαλίδι που δεν μπορεί να μην έρθει. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει.

Η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι δύσκολη σε όλο τον κόσμο και σαφέστατα αυτό που προέχει είναι η υγεία. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, έχουν σταματήσει όλα τα πρωταθλήματα, γι’ αυτό υπάρχει αυτή η στάση αναμονής για το τι θα γίνει.

Από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, δόθηκε η εντύπωση πως είναι πολύ πιθανό να μπει… λουκέτο για φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλοί τάχθηκαν υπέρ της οριστικής διακοπής των αγώνων και έδωσαν ραντεβού για τις 24 Απρίλη, ώστε να τα ξαναπούν.

Χθες το βράδυ (2/4), όπως θα διαβάσατε και στο Sport24.gr υπήρξε η απειλή της UEFA. "Αν διακόψετε τα πρωταθλήματα, δεν θα παίξετε στην Ευρώπη", ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα και το οποίο σίγουρα θα βάλει σε σκέψεις πολλές ομοσπονδίες.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΟΥΝ…

Αν τελικά δεν γίνουν τα δέκα ματς των πλέι οφ, είναι ξεκάθαρο πως οι παίκτες δεν θα ξαναδείξουν κάτι. Ο Ολυμπιακός βέβαια, θα περιμένει όπως και να ‘χει τη ρεβάνς με τους Γουλβς, καθώς η UEFA δείχνει διατεθειμένη να ολοκληρωθεί το Europa League. Από εκεί και πέρα, ομάδες παρακολουθούν ποδοσφαιριστές. Προφανέστατα και θα έχουν μια καλή άποψη ήδη, αλλά η τελευταία γεύση πολλές φορές μένει. Και το σίγουρο είναι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, προφανώς και θέλουν να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν. Με άλλους όρους ίσως διαπραγματευτούν και το δικό τους αύριο άλλωστε.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ... ΨΑΛΙΔΙ;

Φυσικά, υπάρχουν δόσεις συμβολαίων σε εκκρεμότητα. Και μάλιστα αρκετά χρήματα. Μην ξεχνάμε πως 12 Μάρτη έπαιξε ο Ολυμπιακός το τελευταίο του ματς, γιατί συμμετείχε στην Ευρώπη. Την 1η Μαρτίου έγινε η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος και 4 Μάρτη, το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένα μήνα δηλαδή να τσουλήσει η μπάλα εντός των συνόρων.

Αν ο Ολυμπιακός αφήσει… κάβα τη ρεβάνς με Γουλβς και δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι παίκτες θα αποφύγουν το… ψαλίδι. Αίσθησή μου, όχι πληροφόρηση, έτσι; Και φυσικά, δεν θα έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό μόνο, εννοείται πως θα επηρεαστούν όλες οι ομάδες.

Δεν είναι το ίδιο να μη γίνουν δέκα ματς. Και προφανώς άγνωστο τι θα συμβεί με το Κύπελλο, πως θα συνεχιστεί αυτό αν δεν γίνει το πρωτάθλημα; Καταλαβαίνει κανείς έτσι, πως οι παίκτες κινδυνεύουν να είναι και αυτοί οι μεγάλοι χαμένοι της χρονιάς. Να τους γίνει πρόταση δηλαδή για αλλαγή δεδομένων στα συμβόλαιά τους.

Βέβαια, αυτό όταν υπάρχουν υπογραφές δεν είναι εύκολο να συμβεί. Βλέπετε, όμως, ήδη έγινε στη Γιουβέντους, στην Μπαρτσελόνα, συμβαίνει σε πολλούς συλλόγους.

Λογικό έτσι οι παίκτες να κινδυνεύουν να είναι διπλά χαμένοι από αυτή τη σεζόν, αν τελικά δεν ολοκληρωθεί. Γιατί και τους… πόντους τους από την εικόνα που μπορούν να έχουν ως το τέλος θα χάσουν, αλλά και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα… πονέσουν.

ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ…

Το πρόγραμμα των ατομικών προπονήσεων συνεχίζεται, δεν θα αλλάξει κάτι. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα μπει τέλος και επαναλαμβάνουμε πως ο Ολυμπιακός έχει Γουλβς. Οι… άλλοι, μπορούν να… διαλύσουν νωρίτερα. Ο Μαρτίνς θα επιμείνει στο πλάνο των προπονήσεων, ωστόσο η χθεσινή εξέλιξη με την τηλεδιάσκεψη και τα όσα ειπώθηκαν, προφανώς και μεταφέρθηκαν στους ποδοσφαιριστές.

Λογικό να παρακολουθούν και αυτοί τι συμβαίνει, να περιμένουν. Όπως τονίσαμε άλλωστε, τα συμβόλαιά τους παίζουν στην τελική… Το μέλλον τους. Κι αυτό, με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν στη ζωή, αλλά και στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν φαίνεται να είναι και τόσο εύκολο. Δεν θα είναι όπως ήταν μέχρι τώρα τουλάχιστον, έστω και αν UEFA και FIFA δείχνουν διατεθειμένες να το προφυλάξουν…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ