ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Δέλλας: "Η σεζόν είναι πετυχημένη"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΑΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΑΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τραϊανός Δέλλας εξήγησε με ποιο τρόπο μπορεί να επιβιώσει ο Παναιτωλικός και σχολίασε τη δουλειά του Δώνη στον Παναθηναϊκό.

Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη σεζόν για τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας, στην τελευταία συνέντευξη του ως προπονητής στο Αγρίνιο. Ο Δέλλας εξήγησε ότι η ομάδα σώθηκε και απέκτησε μία βάση νεαρών Ελλήνων παικτών. Ακόμα επαίνεσε το έργο του Δώνη και τόνισε ότι η δουλειά του θα φανεί σύντομα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Θεωρώ ότι στο πρώτο μέρος αδικήσαμε τους εαυτούς και δεχτήκαμε εύκολα γκολ. Αυτό είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνουμε λάθη και είχαμε νευρικότητα. Δεχτήκαμε το τρίτο γκολ και στο ημίχρονο είπαμε κάποια πράγματα που μας βελτίωσαν. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, ισορροπήσαμε το ματς και δικαιούμασταν γκολ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια.

Κλείνει αυτή η χρονιά στον Παναιτωλικό επιτυχημένα, βάσει των στόχων που θέσαμε. Αναπτύξαμε και προωθήσαμε νέα παιδιά, το κάναμε σε μία δύσκολη και επικίνδυνη χρονιά, με τέσσερις ομάδες να υποβιβάζονται. Για μία ομάδα όπως ο Παναιτωλικός ήταν δύσκολη. Εξασφαλίσαμε από νωρίς την παραμονή και μέσα από τη διαδικασία βελτιώσαμε τους νεαρούς μας. Για αυτό χαρακτηρίζω πετυχημένη τη σεζόν.

Όταν κατακτάς τους στόχους σου, πετυχαίνεις. Εύχομαι ο επόμενος να καταφέρει περισσότερα με τον Παναιτωλικό και να την κάνει καλύτερη. Υπάρχει μέλλον και σε αυτό πρέπει να βασιστεί ο Παναιτωλικός, γιατί μόνο έτσι έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει.

Θέλω να πω για την καλή δουλειά που έκανε ο Δώνης αυτό το διάστημα. Εμείς δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς. Για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή τα πράγματα φαίνονται μελαγχολικά, αλλά ο σπόρος που μπήκε φέτος, θα έχει καρπούς".

Αφού πετύχατε τους στόχους σας, γιατί επιλέγετε να φύγετε από μία ομάδα με αξιόπιστη διοίκηση και σωστές δομές;
"Το γιατί δεν μένω δεν θα το δημοσιοποιήσω. Δεν το κάνω ποτέ. Συζήτησα κάποια πράγματα με τη διοίκηση και πήρα την απόφαση. Θα φανεί στο μέλλον αν έχω δίκιο. Ήθελα να δώσω χρόνο στη διοίκηση για να επιλέξει τον κατάλληλο προπονητή, για αυτό ανακοίνωσα νωρίτερα την αποχώρηση μου".

Θεωρείτε ότι το γκολ που δεν μέτρησε για τον Παναιτωλικό, επηρέασε την εξέλιξη του ματς; Μήπως έπρεπε να διαχειριστείτε διαφορετικά το ματς;
"Υπάρχουν δύο αναγνώσεις. Εγώ έχω μία φιλοσοφία που δεν την άλλαξα. Παίζω με τον ίδιο τρόπο. Θα μπορούσα εύκολα να προφυλάξω το ίματζ μου και ανά παιχνίδι να αλλάζω, ειδικά με τους μεγάλους. Σε κανένα ματς με τους μεγάλους δεν ζήτησα από τους παίκτες να μείνουν πίσω. Τους ζητάω να κάνουν το παιχνίδι τους και να διεκδικήσουν ότι μπορούν. Έχουμε νέους παίκτες που μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους. Αλλά, μόνο έτσι θα χτίσουν χαρακτήρα, θα βελτιωθούν και θα πάνε καλύτερα. Δεν έχω μιλήσει για τους διαιτητές, τους αφήνω στην κρίση άλλων. Εμείς οι προπονητές πρέπει να αφήσουμε όσους αποφασίζουν να κάνουν τη δουλειά τους και να μην βρίσκουμε άλλοθι. Εγώ θέλω να βελτιώνομαι και δεν ασχολούμαι".

Κόουτς θα σας δούμε κάπου αλλού;
"Τώρα, τελείωσε το πρωτάθλημα. Έχω χρόνο ξεκούρασης, σκέψης, επιμόρφωσης. Πρέπει να μάθω περισσότερα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ακόμα".

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ