ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ανάσα" για το ταμείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΗΠΕΔΑ ΕΞΕΔΡΑ ΟΠΑΔΟΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΗΠΕΔΑ ΕΞΕΔΡΑ ΟΠΑΔΟΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός περιμένει την έγκριση της ένταξης της στον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων" για να ελαφρύνει τα χρέη της.

Μία μεγάλη οικονομική "ανάσα" θα πάρει ο Παναθηναϊκός, εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση του για την ένταξη στον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων". Το μηνιαίο κέρδος για την ΠΑΕ υπολογίζεται περίπου στις 500.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως ο (εκάστοτε) ιδιοκτήτης εξοικονομεί πολλά χρήματα που μπορεί να τα διαθέσει για την ανάπτυξη του Τριφυλλιού.

Με τα τωρινά δεδομένα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού χρειάζεται περίπου 600.000 κάθε μήνα για να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει διακανονίσει όλες τις οφειλές της. Μετά την υπαγωγή στον νόμο, οι διοικούντες εκτιμούν ότι το αντίστοιχο κόστος θα μειωθεί κοντά στις 120.000 ευρώ, δηλαδή.

Στη συγκεκριμένη διάταξη θα μπουν οι οφειλές που έχει ο Παναθηναϊκός σε ιδιώτες πιστωτές, σε τράπεζες και σε κρατικούς φορείς, ενώ θα τα ποσά που οφείλει σε ποδοσφαιριστές, ομάδες, μάνατζερ και προπονητές, οι οποίοι εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της FIFA. Οι οφειλές θα "κουρευτούν" και θα διακανονιστούν μέχρι και σε 120 δόσεις, επιτρέποντας την πιο εύκολη διαχείριση τους από την ΠΑΕ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ