ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανουάρ στο Sport24.gr: "Θα επέστρεφα στον Παναθηναϊκό"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ανουάρ Τουχαμί μιλά στο Sport24.gr στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. Η ανοικτή προοπτική και η θετική διάθεση επιστροφής του στο "τριφύλλι", η θέση του μέσα στο γήπεδο, ο Ρόκα και η ελληνική διαιτησία.

Ήταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού που έκανε το καλύτερο "φίνις" σταplayoffsτης περσινής περιόδου, με σπουδαίες εμφανίσεις κι εξαιρετικές στατιστικές στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ σε χιλιόμετρα, κλεψίματα, καλύψεις, "αναχαιτίσεις" των αντιπάλων χαφ.

Ο Ανουάρ Τουχαμί των τελευταίων αγώνων του τριφυλλιού ήταν ο χαφ που έχει θέση σε κάθε ομάδα και η εικόνα του ήταν τόσο πειστική, που επανέφερε για τα καλά στο μυαλό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού τις σκέψεις για την επέκταση του δανεισμού του από τη Βαγιαδολίδ. Σκέψεις που είχαν τεθεί στο περιθώριο, μετά από την περιορισμένη παρουσία του στην αγωνιστική εξίσωση των πράσινων, κατά το πρώτο δίμηνό του στο ρόστερ του "τριφυλλιού".

Από την 17Ιουλίου, ο Ισπανομαροκινός μέσος γύρισε στην Ισπανία για να διεκδικήσει το... όνειρο της "επιστροφής" του στη La Liga. Στους "μπλανκιβιολέτας" τα πράγματα θα είναι δύσκολα για να βρει θέση, ακόμα και στοrotation, καθότι ο τεχνικός της Σέρχιο δείχνει να έχει δώσει ξεκάθαρη προτεραιότητα σε άλλους χαφ.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κι όσο το μέλλον του θα παραμένει ανοικτό, τόσο θα διατηρούνται "ζωντανές" οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για ένα νέο δανεισμό, που θα έδινε την ευκαιρία, το χώρο και το χρόνο στον Ανουάρ να "μεγαλώσει" κι άλλο ποδοσφαιρικά.

Κι ο ίδιος, άλλωστε, στη συνέντευξή του στο Sport24.gr-την πρώτη σε ελληνικό μέσο μετά την αποχώρησή του από το "τριφύλλι"- εμφανίστηκε απόλυτα θετικός στην προοπτική της επιστροφής του στους "πράσινους", δηλώνοντας "ευγνώμων" στον Τσάβι Ρόκα για την επιμονή του να τον πάρει στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο 25χρονος μέσος μίλησε ακόμη γι’ αυτά που λείπουν από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να διεκδικήσει έναν τίτλο, για τη θέση του μέσα στο γήπεδο, τον Καρλίτος, τον Αλεξανδρόπουλο, τον Μακέντα, την ελληνική διαιτησία και την αποχώρηση του Ινσούα, σε μία συνέντευξη που αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα του τριφυλλιού για το άμεσο μέλλον...

-Πώς είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ισπανία;

"Βελτιώνεται θα μπορούσα να πω. Ο κόσμος είναι περισσότερο προετοιμασμένος και η κυβέρνηση έλαβε πιο αυστηρά μέτρα. Είμαι σε διακοπές σε ένα μέρος που δεν έχει κανένα κρούσμα. Όλος ο κόσμος πλέον έχει αντιληφθεί ότι ο κορονοϊός δεν είναι παιχνίδι, αλλά είναι κάτι επικίνδυνο.

- Πώς αξιολογείς το πέρασμά σου από τον Παναθηναϊκό;

"Πάντα έλεγα ότι ήταν μια εξαιρετική απόφαση αυτή που πήρα κατά τη χειμερινή περίοδο να τελειώσω τη σεζόν στον Παναθηναϊκό. Μια εμπειρία με απόλυτα θετικό πρόσημο. Μια εμπειρία που με βοήθησα να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής. Δικαιωμένος που έλαβα αυτήν την απόφαση".

-Τελικά, είσαι περισσότερο" 6άρι" ή" 8άρι" ; Πολλή συζήτηση για τη θέση σου έγινε όχι μόνον από τους οπαδούς, αλλά και μέσα στην ομάδα...

"Νομίζω ότι έχω την ποιότητα και για τις δύο θέσεις. Είμαι "6άρι" που μπορεί να κλέψει μπαλιές, αλλά και "8άρι"που μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα, να σπάσει την αντίπαλη άμυνα και να φθάσει στην περιοχή. Ίσως να είμαι λίγο περισσότερο "8άρι", αλλά όπως είπα θεωρώ ότι έχω την ποιότητα και για τις δύο θέσεις".

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Τι κρατάς από την περιπέτειά σου στην Ελλάδα; Τι θα ήθελες να αλλάξεις ή να έχεις πετύχει;

"Κρατώ την εμπειρία μου που έπαιξα με τον Παναθηναϊκό, μια ιστορική ομάδα στο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στα τελευταία ματς τωνplayoffsένιωσα ξανά ο παίκτης που ήμουν. Έβγαλα τα καλύτερα στοιχεία μου, έκλεψα μπάλες, πατούσα στην αντίπαλη περιοχή. Θα ήθελα να κατακτήσω κάποιον τίτλο, το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα όταν έφθασα δεν ήμασταν σε καλή θέση, αλλά τερματίσαμε τελικά στην τέταρτη κι αυτό ήταν κάτι".

Ναι, θα ήθελα να γυρίσω...

- Θα επέστρεφες στον Παναθηναϊκό;

"Πάντα το έχω πει. Στον Παναθηναϊκό ένιωσα καλά. Τόσο η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο, όσο και οι συμπαίκτες και οι οπαδοί με εκτίμησαν. Θα επέστρεφα χωρίς κανέναν πρόβλημα. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις και θα επέστρεφα. Τώρα θα ξεκινήσω προετοιμασία με τη Βαγιαδολίδ. Θα παλέψω να κερδίσω μια θέση στην ομάδα. Εάν δεν μείνω στη Βαγιαδολίδ ίσως να βγει κάτι στην Ισπανία, δεν κλείνω καμία πόρτα, σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω στον Παναθηναϊκό".

- Τον Καρλίτος δεν τον είχαμε δει να αγωνίζεται, αλλά εσύ τον είδες στις προπονήσεις. Σε τι κατάσταση βρίσκεται;

"Έχω πολύ καλή σχέση με τον Καρλίτος. Είναι ένας επιθετικός με πολύ μεγάλη τεχνική, είναι διαφορετικού τύπου επιθετικός. Δεν είναι ο φορ που θα κάτσει ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Είναι ένας παίκτης που του αρέσει να βγαίνει έξω, να κάνει συνδυασμούς. Έχει πολύ καλή τεχνική. Είναι πολύ επικίνδυνος μέσα στην περιοχή. Δεν χρειάζεται πολύ χώρο για να σκοράρει. Δεν μπορώ να πω ότι ο Καρλίτος είναι καλύτερος, ή ότι ο Φεντερίκο (σ.σ. Μακέντα) είναι καλύτερος. Νομίζω ότι και οι δύο είναι καλοί και μάλιστα μπορεί να συμπληρώσει ο ένας τον άλλον".

Το μόνο που λείπει είναι εμπειρία

- Τι λείπει από τον Παναθηναϊκό για να κατακτήσει ένα τίτλο;

"Η εμπειρία. Την ποιότητα την έχουν οι παίκτες. Για παράδειγμα θεωρώ ότι οι ομάδες που βρέθηκαν πάνω από εμάς στη βαθμολογία μας νίκησαν γιατί είχαν έμπειρους παίκτες. Σε μερικά σημεία του παιχνιδιού είχαν πιο καθαρό μυαλό από εμάς. Νομίζω ότι είναι μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο και στο μέλλον μπορεί να κερδίσει ένα τίτλο".

- Στα τελευταία ματς έπαιξες μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο, ένα από τα μεγάλα ταλέντα της ομάδας. Ποια είναι ή άποψή σου;

"Θυμάμαι ότι ο κύριος Δώνης με έβαλε με τον Αλεξανδρόπουλο. Είναι ένα παιδί που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα, έχει όλα τα εφόδια να το κάνει. Είναι ώριμο παιδί, τα πηγαίναμε πολύ καλά και είχαμε εξαιρετική σχέση. Είναι παιδί που ακούει, πάντα μιλούσαμε πριν τα ματς. Προσπαθούσα να τον βοηθήσω και με άκουγε. Είναι μεγάλο ταλέντο. Κλέβει μπάλες και είναι δυνατός και ξέρει τι πρέπει να κάνει με την μπάλα".

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Ποιος αντίπαλος σε εξέπληξε περισσότερο;

"Θα πω τον συμπατριώτη μου και σταρ της εθνικής Μαρόκου, Ελ Αραμπί. Είναι η πρώτη φορά που έπαιξα εναντίον του. Είναι πολύ επικίνδυνος μέσα στην περιοχή, οι κινήσεις του είναι εξαιρετικές. Ξέρει πώς να κινηθεί, μου αρέσει πολύ".

Να σεβαστούμε την απόφαση του Ινσούα

-Ο Ινσούα έφυγε από τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ, τελικά δεν προχώρησε. Μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό;

"Ο Ινσούα ήταν ο αρχηγός μας. Τον γνώρισα την πρώτη στιγμή που ήλθα. Είναι μεγάλη προσωπικότητα. Είχαμε καλή σχέση, οι οπαδοί τον εκτιμούσαν. Μας έδωσε πολύ ποιότητα στο αριστερό αμυντικό άκρο. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του. Δεν ξέρω αν θα πάει στην ΑΕΚ ή αλλού. Το μοναδικό που έχω να πω είναι να του ευχηθώ καλή συνέχεια".

- Ποιος συμπαίκτης σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

"Δεν θέλω να μείνω σε έναν μόνον. Είναι πολλοί. Ο Διούδης με τις αποκρούσεις του μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Ο Πούγγουρας είναι έξυπνος αμυντικός, ο Κουρμπέλης ξέρει τη θέση του και έχει ηρεμία. Ο Τάσος είναι πολύ γρήγορος, ο Φεντερίκο έχει το γκολ. Ο Ζαχίντ μας έδωσε ποιότητα, ο Μπουζούκης έχει καλά χτυπήματα. Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο".

Δεν με έπεισε η ελληνική διαιτησία

-Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική διαιτησία;

"Η ελληνική διαιτησία ειλικρινά δεν μου άρεσε καθόλου. Υπήρχαν πολλά ματς που δεν κατάλαβα γιατί σφύριζαν μερικά φάουλ, πέναλτι ή γιατί ακύρωναν γκολ. Δεν θέλω να σκέφτομαι άσχημα, αλλά δεν με έπεισε η ελληνική διαιτησία".

- Η άποψή σου για τον Τσάβι Ρόκα;

"Για μένα ο Τσάβι Ρόκα είναι έντιμος και ειλικρινής. Τον εκτιμώ πολύ γιατί όταν μιλά, το κάνει με ειλικρίνεια. Τον ευγνωμονώ γιατί επέμεινε πολύ και με έπεισε να αποδεχθώ τον χειμώνα την πρόταση του Παναθηναϊκού".

- Τελικά έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για το ενδεχόμενο επιστροφής;

"Είπα και πιο πριν, η προτεραιότητά μου είναι να κάνω μια καλή σεζόν με τη Βαγιαδολίδ. Εάν δεν το καταφέρω, θα μου άρεσε να παίξω στον Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ