ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Le Soir: "Ο Πιεμπονγκσάντ δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη"

ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πιεμπονγκσάντ EUROKINISSI

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περιμένουν από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να αλλάξει την ακραία λιτότητα που εφαρμόζεται στην ΠΑΕ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα στη Μουσκρόν.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα αλλάξει αφεντικό μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Τουλάχιστον, αυτό εκτιμά ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος θεωρεί ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και οι συνεταίροι του αποτελούν την καλύτερη λύση για το μέλλον του Τριφυλλιού.

Η επικείμενη μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δημιουργεί προσδοκίες στους οπαδούς του Τριφυλλιού ότι η ακραία λιτότητα δεν θα συνεχιστεί. Ασφαλώς, κανένας δεν περιμένει σπατάλες και μεγάλα μπάτζετ με τη μία, αλλά να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την ΠΑΕ από τους νέους επενδυτές.

Όμως, τα φετινά δείγματα γραφής του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν είναι ενθαρρυντικά, έστω και αν δεν αφορούν τον Παναθηναϊκό. Η μεγάλη βελγική εφημερίδα «Le Soir» έκανε αφιέρωμα στην ανάμειξη του Ταϊλανδού επιχειρηματία στη Μουσκρόν και η αλήθεια είναι ότι δεν έγραψε τα καλύτερα...

Ο τίτλος του αφιερώματος ήταν: «Μουσκρόν, το μπάτζετ της (ακόμα) δεν έχει ανέβει». Ο πρόλογος συνεχίζει ως εξής: «Κολλημένη σε ένα μπάτζετ 8 εκατομμυρίων ευρώ, η Excel Μουσκρόν δεν έχει καταφέρει ακόμα να συγκροτήσει ένα αξιόμαχο ρόστερ, ώστε να καθησυχάσει τους φόβους που νιώθουν οι οπαδοί. Κατά την παρουσία του, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είχε ανακοινώσει ότι θα φέρει ταλέντα από την Ασία στην ομάδα, αλλά ακόμα τα περιμένουμε... Επίσης, ακόμα δεν έχει βάλει το χέρι στην τσέπη, για να ενισχύσει τη Μουσκρόν στις μεταγραφές».

Το κείμενο αναφέρει ότι η έλευση του Πιεμπονγκσάντ στη Μουσκρόν είχε δημιουργήσει αισιοδοξία για το μέλλον. Όλοι θεωρούσαν ότι θα αποτελούσε το εφαλτήριο για την καθιέρωση στη Jupiler League και ίσως τη διεκδίκηση υψηλότερων στόχων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Πιεμπογκσάντ δεν έχει κάνει το παραμικρό...

Le Soir: "Ο Πιεμπονγκσάντ δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη"

Η Μουσκρόν συνεχίζει να έχει το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία και να θεωρείται πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Η χαμηλή ποιότητα της έχει φανεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αφού μετράει ισάριθμες ήττες από την Οστάνδη (2-1) εκτός έδρας και από τη Μπριζ (1-0) στο γήπεδο της.

Το άρθρο εστιάζει στο οικονομικό υπόβαθρο της Μουσκρόν, που δεν έχει βελτιωθεί με τον Πιεμπονγκσάντ. Ο Ταϊλανδός δεν έχει διαθέσει κεφάλαια σε κανένα πρότζεκτ που σχετίζεται με την ομάδα, παρά τις εξαγγελίες του για χορηγίες, ανάπτυξη των ακαδημιών και βελτίωση του προπονητικού κέντρου. Έξι μήνες μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μουσκρόν, ο Πιεμπονγκσάντ κρατά ερμητικά κλειστό το «πουγκί» του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ