ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ο Πιεμπονγκσάντ ασχολείται μόνο με τον Παναθηναϊκό"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και το επενδυτικό σχήμα του προετοιμάζονται για την απόκτηση του πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού της ΠΑΕ. Ντεκλέρκ: "Σιγά-σιγά θα καθιερωθεί συνεργασία Παναθηναϊκού - Μουσκρόν".

Οι βελγικές εφημερίδες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αδράνεια που δείχνει ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για τη Μουσκρόν και φαίνεται πως ο 63χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να διαψεύσει τις ανησυχίες... Η πρώτη ενέργεια του ήταν η συμμετοχή του γιου του, Πιτ Πιεμπονγκσάντ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας, την Παρασκευή (10/8).

Ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ και ένας δικηγόρος του, καθησύχασαν τα μέλη της διοίκησης, διεβεβαιώνοντας τους ότι οι μέτοχοι έχουν την πρόθεση να χρηματοδοτήσουν. Επιπλέον, οι δύο άνδρες αποκάλυψαν ότι η μετοχική σύνθεση θα μεταβληθεί για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, με την είσοδο ενός " ισχυρού επενδυτή", που δεν τον ονομάτισαν.

Φυσικά, τα λεγόμενα του Πιτ Πιεμπονγκσάντ έχουν μικρό αντίκτυπο στους οπαδούς της Μουσκρόν, αφού το ζητούμενο για αυτούς είναι η μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ. Κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής...

Οι πληροφορίες από το Βέλγιο αναφέρουν ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ αποφάσισε να παραχωρήσει μέρος των μετοχών που κατέχει στη Μουσκρόν, στο πλαίσιο εσωτερικών διεργασιών στο επενδυτικό σχήμα που εκπροσωπεί εν όψει της ανάμειξης του στον Παναθηναϊκό. Εννοείται πως οι μετοχές θα δοθούν σε έναν από τους συνεταίρους του Ταϊλανδού, ενώ τα βελγικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για " άνθρωπο με οικονομική επιφάνεια".

Εξίσου καθησυχαστικός με τον Πιτ Πιεμπονγκσάντ ήταν ο πρόεδρος της Μουσκρόν, Πατρίκ Ντεκλέρκ, ο οποίος μίλησε στη βελγική εφημερίδα " Sudpress". " Δεν με ενοχλεί που η μετοχική σύνθεση αλλάζει ξανά, αρκεί αυτός που θα μπει να είναι σοβαρός και εύπορος. Προέρχομαι από τον επιχειρηματικό χώρο και γνωρίζω ότι τέτοιες αλλαγές συμβαίνουν συχνά. Το ζητούμενο είναι να αυξηθεί η κεφαλαιακή επάρκεια μας. Αν ο μεγαλομέτοχος θέλει να αναδιανείμει τις μετοχές του, ας το κάνει" σχολίασε ο Βέλγος παράγοντας.

Ο Ντεκλέρκ ρωτήθηκε για την ανάμειξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό και απάντησε ότι ο Ταϊλανδός έχει αφιερώσει το χρόνο του στο συγκεκριμένο πρότζεκτ: " Ο μεγαλομέτοχος μου έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή τη περίοδο εργάζεται σε αυτό το ζήτημα. Εφόσον αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών, τότε σταδιακά θα καθιερώσει μία συνεργασία μεταξύ της Μουσκρόν και του Παναθηναϊκού".

Καταλήγοντας, ο Ντεκλέρκ τόνισε ότι " οι απορίες μου απαντήθηκαν και έλαβα διαβεβαιώσεις ότι η Μουσκρόν θα δυναμώσει. Ας δούμε τι θα συμβεί". Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, παραιτήθηκε ο εμπορικός διευθυντής της ομάδας, Γκοτιέ Φακόν, μετά από τέσσερα χρόνια εργασίας...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ