ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ο Πιεμπονγκσάντ τα παίρνει από τη Μουσκρόν, τα βάζει στον Παναθηναϊκό"

ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πιεμπονγκσάντ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Μουσκρόν, Πατρίκ Ντεκλέρκ ισχυρίστηκε ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θα πουλήσει τις μετοχές του σε νέο επενδυτή και με το ποσό που θα πάρει, θα κλείσει τη συμφωνία για τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε στο Sport24.gr.

" Πού είναι τα λεφτά του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ;" είναι το κύριο ερώτημα των οπαδών του Παναθηναϊκού το τελευταίο δίμηνο. Όχι αδίκως, ούτε είναι οι μόνοι, διότι την ίδια απορία εκφράζουν ακόμα και άνθρωποι από το στενό κύκλο του Γιάννη Αλαφούζου, οι οποίοι (υποτίθεται ότι) είναι καλύτερα ενημερωμένοι.

Απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχει δοθεί... Οι Έλληνες συνεργάτες του Πιεμπονγκσάντ αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, αφού οι ημερομηνίες που έχουν δώσει έχουν διαψευστεί και προτιμούν να περιμένουν. Φυσικά, ο Ταϊλανδός πλέον ούτε φωνή, ούτε ακρόαση στα ελληνικά ΜΜΕ...

Ωστόσο, μία πιθανή απάντηση ίσως προκύπτει από το σαββατιάτικο δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας "Derniere Ηeure". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πιεμπονγκσάντ περιμένει τα λεφτά από την πώληση των μετοχών του στη Μουσκρόν, προκειμένου να τα μεταφερει στον Παναθηναϊκό.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την Παρασκευή (19/10) η βελγική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την αλλαγή εταιρικής μορφής της Μουσκρόν. Από "Περιορισμένης Ευθύνης Συμμετοχική Εταιρία", η Μουσκρόν μετατράπηκε σε "Ανώνυμη Εταιρία," κατόπιν συνεννόησης του Πιεμπονγκσάντ με τον αγοραστή που έχει συμφωνήσει, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ομάδας, Πατρίκ Ντεκλέρκ.

Ο Βέλγος παράγοντας ισχυρίστηκε ότι η συναλλαγή για τη Μουσκρόν θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της εβδομάδας και αποκάλυψε ότι ο νέος επενδυτής προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Πριν μερικές εβδομάδες, ο βελγικός Τύπος είχε αναφέρει ότι ο Πιεμπονγκσάντ είχε βρει "πηγές" χρηματοδότησης στην Κολομβία.

Όσο για την αιτία των αλλαγών, δεν είναι άλλη από τον Παναθηναϊκό... Σύμφωνα με τον Ντεκλέρκ, ο Πιεμπονγκσάντ χρειάζεται χρήματα για την εμπλοκή του στο Τριφύλλι και φιλοδοξεί να τα εξασφαλίσει μέσω της πώλησης των μετοχώνη που έχει στη Μουσκρόν.

"Αυτές τις μέρες τελειώνει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Παναθηναϊκού, σε μία συναλλαγή που απαιτεί περισσότερα κεφάλαια γιατί τα οικονομικά μεγέθη στην ελληνική ομάδα είναι μεγαλύτερα"ανέφερε ο Πάτρικ Ντεκλέρκ. Μένει να αποδειχτεί αν η Μουσκρόν είναι όντως ο λόγος της καθυστέρησης για το deal του Αλαφούζου με τον Πιεμπονγκσάντ...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ