ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Από το εξωτερικό οι δυνατές προσθήκες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν πολλά ονόματα στη λίστα τους από το κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά αναζητούν αλλού τις "ενέσεις" ποιότητας για το ρόστερ.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και για τον Παναθηναϊκό της λιτότητας, κρύβει ευκαιρίες σε χαμηλές τιμές. Για αυτό άλλωστε ο Νίκος Νταμπίζας "σκανάρει" την αγορά για παίκτες που τους γνωρίζει ο ίδιος ή ο Γιώργος Δώνης και έχει κάνει διερευνητικές κρούσεις για την απόκτηση κάποιων εξ' αυτών.

Ο Παναθηναϊκός δεν περιμένει να βρει τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά, αλλά χρήσιμες λύσεις με χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν οι "πράσινοι". Ένα παράδειγμα είναι ο Φάνης Κατελάρης. Ο 23χρονος αμυντικός χαφ της Ομόνοιας έχει προσόντα και προοπτική, όμως δεν αποτελεί το "εξάρι" που ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή.

Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει για τον 32χρονο στόπερ του Απόλλωνα Λεμεσού, Βαλεντίν Ρομπέρζ, τον 33χρονο Βραζιλιάνο στόπερ Καρλάο που πέρασε από τον ΑΠΟΕΛ και τον 26χρονο κεντρικό χαφ από τη Μπουρκίνα Φάσο, Ιμπραχίμ Μπλάτι Τουρέ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ομόνοια. Επίσης, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι έχουν προταθεί στον Νταμπίζα, αλλά δεν έχουν "διαρρεύσει" τα ονόματα τους.

Κοινώς, οι "πράσινοι" ψάχνουν στην Κύπρο για ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που θα συμπληρώσουν το ρόστερ. Για τις 2-3 πιο "δυνατές" μεταγραφές που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, οι άνθρωποι του κοιτούν στο εξωτερικό. Διότι θεωρούν ότι στον ελλαδικό ή στον κυπριακό χώρο δεν υπάρχουν οι παίκτες που θα τονώσουν τον ποιοτικό δείκτη του Παναθηναϊκό, εντός των οικονομικών ορίων του Τριφυλλιού.

Περαιτέρω, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν κεντρικό αμυντικό, έναν εξτρέμ και έναν επιθετικό που θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Στο κέντρο της άμυνας, ο Νταμπίζας ασχολείται με στόπερ όπως οι Τόνι Σούνιτς και Μόλα Βαγκέ, οι οποίοι έχουν πιο ακριβό κασέ και η προσθήκη τους στα μετόπισθεν θα αυξήσει την ποιότητα. Ασφαλώς, αυτές οι περιπτώσεις είναι πιο δύσκολες, αλλά ο Νταμπίζας σκοπεύει να περιμένει μέχρι να βρει αυτό που θέλει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ