ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεν ασκεί έφεση για το -3

Παναθηναϊκός: Δεν ασκεί έφεση για το -3

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ελάφρυνση της τιμωρίας του για τα έκτροπα έξω από το "πέταλο" του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ένσταση για την αντικανονική διακοπή του ντέρμπι, αλλά τιμωρήθηκε αυστηρά για τα επεισόδια έξω από τις θύρες 1 και 35. Μία ποινή που τυπικά έχει το δικαίωμα να την εφεσιβάλλει σε δεύτερο βαθμό και να διεκδικήσει την ελάφρυνση της.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού επέλεξαν να μην ασκήσουν έφεση. Σε συνέχεια της απολογίας τους στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, όπου παραδέχτηκαν την ευθύνη που τους αναλογεί, αποδέχονται την τιμωρία και δεν σκοπεύουν να εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι οριστικά ο Παναθηναϊκός έχει πλέον 29 βαθμούς, μετά την αφαίρεση των 3 από τη βαθμολογία τους, θα πληρώσει πρόστιμο 94.500 ευρώ και θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ τον Άρη και τον ΟΦΗ. Αντίθετα, θα αποχαιρετήσει τη σεζόν με τους οπαδούς του, στην 30η αγωνιστική εναντίον του Παναιτωλικού.

Η επιλογή της διοίκησης του Παναθηναϊκού να μην προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έχει να κάνει και με την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να σκληρύνει τη στάση του απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Εκτός από τις παρασκηνιακές ενέργειες του, ο Αλαφούζος στέλνει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στη βία, ακόμα και αν έχει κόστος για τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ακόμη:
Ντέρμπι αιωνίων: Τι ισχύει για τους φιλάθλους και τον διαιτητή
Ντέρμπι αιωνίων: Δικαίωση Παναθηναϊκού, θα συνεχιστεί το ντέρμπι από το 70'
Super League: Η βαθμολογία μετά την τιμωρία του Παναθηναϊκού
Ντέρμπι αιωνίων: Ο Ολυμπιακός καταθέτει έφεση για τη συνέχιση του αγώνα
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ