ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Διαφορά 100.000 ευρώ το χρόνο με Σένκεφελντ

Παναθηναϊκός: Διαφορά 100.000 ευρώ το χρόνο με Σένκεφελντ
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Η "απόσταση" της πρώτης, ουσιαστικής, επαφής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την πλευρά του Ολλανδού στόπερ και η επιθυμία και των δύο πλευρών για να βρεθεί η "χρυσή" τομή.

Σημαντική απόσταση, που αφήνει ωστόσο περιθώρια για περαιτέρω διαπραγμάτευση και πιθανή συμφωνία, κατέδειξε η πρώτη (ουσιαστική και με ποσά πάνω στο τραπέζι) συζήτηση του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Μπαρτ Σένκεφελντ, για την επέκταση της συνεργασίας τους, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες υπήρξε νέα επαφή (μετά την αρχική, διερευνητική κουβέντα που έγινε πριν από περίπου 20 μέρες) ανάμεσα στον Τσάβι Ρόκα και τον Ολλανδό ατζέντη του 28χρονου στόπερ.

Οι "πράσινοι" έδειξαν διάθεση να προτείνουν στον Ολλανδό στόπερ, ένα συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, με αυξημένες απολαβές κατά 25%. Δηλαδή να ανέβουν από τις 200.000€ -που είναι οι σημερινές αποδοχές του "Σένκε"- στις 250.000€ μαζί με μία σειρά από ικανοποιητικά μπόνους στόχων και συμμετοχών, που μπορούν να ανεβάσουν κι άλλο τα χρήματά του.

Η πλευρά του παίκτη ωστόσο, θεωρώντας πως μπορεί να "εξαργυρώσει" την καλή σεζόν που έκανε ο Σένκεφελντ με ένα ακόμα καλύτερο συμβόλαιο, αξιώνει (σε πρώτη φάση) ένα συμβόλαιο κοντά στις 350.000€.

Επί της ουσίας, υπάρχει μία διαφορά (σε "καθαρές" απολαβές) περίπου 100.000€ το χρόνο, ήτοι 300.000€ για την τριετία, που "φρενάρει" επί του παρόντος την όλη διαδικασία.

ΜΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Τούτο βεβαίως, δεν σημαίνει απαραιτήτως αρνητική τροπή στην υπόθεση, καθότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα ξαναπούν πολύ πιο αναλυτικά (και με αντίστοιχες αντιπροτάσεις), αμέσως μετά το τέλος των ελληνικώνplayoffs, ήτοι από τις 20 Ιουλίου κι έπειτα. Κι εκεί, οι όποιες διαφορές μπορούν να "λειανθούν" με μικρές υποχωρήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και υψηλότερα μπόνους.

Η ξεκάθαρη διάθεση που υπάρχει απ’ την πλευρά του Σένκεφελντ να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και το μήνυμα που είχε στείλει εδώ κι εβδομάδες ο Γιάννης Αλαφούζος προς τους συνεργάτες του για να "τελειώσει" θετικά το θέμα της επέκτασης του Ολλανδού αμυντικού (του είχε μεταφέρει κι επί προσωπικού την επιθυμία του να μείνει για χρόνια στην ομάδα, όντας ένας εκ των ηγετών της), δίνουν "πινελιές" αισιοδοξίας πως με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα βρεθεί εντέλει η "χρυσή" τομή, όταν μπει η κουβέντα στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ