ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επί τάπητος η προοπτική ενίσχυσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Δώνης, Νταμπίζας EUROKINISSI SPORTS

Με τη λήξη του πρώτου γύρου, οι Νταμπίζας και Δώνης θα συζητήσουν με τον Αλαφούζο για την αξιολόγηση του ρόστερ του Παναθηναϊκού και για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Η λήξη του πρώτου γύρου θα σηματοδοτήσει και έναν απολογισμό για τις μέχρι τώρα επιδόσεις του ρόστερ του Παναθηναϊκού. Μετά το σαββατιάτικο (22/12) παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης θα αναλύσουν τα πεπραγμένα της ομάδας και θα αξιολογήσουν την πρόοδο των ποδοσφαιριστών.

Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα ενημερώσουν και τον Γιάννη Αλαφούζο για τα συμπεράσματα τους. Στην επικοινωνία των τριών αντρών θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της μεταγραφικής ενίσχυσης και όλα τα ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Τριφυλλιού. Ο Νταμπίζας και ο Δώνης έχουν σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που «πονάει» το έμψυχο δυναμικό, καθώς και για τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στην αγορά. Έτσι και αλλιώς, με τους περιορισμούς που ισχύουν, ο Νταμπίζας και ο Δώνης δεν έχουν πολλές επιλογές στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Από την πλευρά του, ο Αλαφούζος θα θέσει το οικονομικό πλαίσιο για το μπάτζετ. Η προτεραιότητα του εφοπλιστή είναι η τήρηση της σφιχτής οικονομικής πολιτικής, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο Αλαφούζος έχει «ζεσταθεί» με την πορεία της ομάδας και σκέφτεται την πιθανότητα να επιτρέψει μία μικρή υπέρβαση τον Ιανουάριο. Σε κάθε περίπτωση, ο Νταμπίζας και ο Δώνης θα εξετάσουν μία προσθήκη παίκτη που θα έχει μακροχρόνιο ορίζοντα. Δεν ενδιαφέρονται για εξάμηνο δανεισμό, αφού σε αυτό το σημείο προσπαθούν να εξελίξουν την ομάδα και όχι να βρουν ποδοσφαιριστές που θα δώσουν προσωρινές λύσεις, αλλά θα στερήσουν χρόνο από τους νεαρούς του ρόστερ.

Αναφορικά με τα ονόματα της επικαιρότητας, ο Παναγιώτης Αρμενάκας δεν φαίνεται να κερδίζει ένα συμβόλαιο. Ο Δώνης ήταν εξαρχής διστακτικός για τον ομογενή εξτρέμ και όσο περνάνε οι μέρες, μειώνονται οι πιθανότητες για την απόκτηση του. Επίσης, στο μυαλό του προπονητή του Παναθηναϊκού βρίσκονται ο αμυντικός της Άρσεναλ, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Λευτέρης Σιαμπάνης.

Η προϋπόθεση για τον Μαυροπάνο είναι ο δανεισμός να διαρκέσει 1,5 έτος, ώστε να μείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» έως τον Ιούνιο του 2020. Ο Σιαμπάνης μένει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν (30/6) και αν δεν ανανεώσει σύντομα το συμβολαιο του, τότε ο Νταμπίζας θα προσπαθήσει να τον κλείσει άμεσα και έπειτα να τον φέρει από τώρα στον Παναθηναϊκό. Τέλος, ο Γιάννης Μυστακίδης έχει ρίξει… γέφυρες για να ξαναφορέσει τα πράσινα, όμως αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει πιθανότητες μόνο εφόσον αποδεσμευτεί από τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Το μυστικό της απόκρουσης του Διούδη στο πέναλτι του Κουλούρη
Παναθηναϊκός: Δικάστηκε η προσφυγή του Ρινάλντι που διεκδικεί 620.000 ευρώ
Παναθηναϊκός: Το χειροκρότημα σε Μάκεντα, Διούδη, το τραγούδι και η αποθέωση του Έλληνα γκολκίπερ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ