ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η επιβάρυνση των Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Μαυρομάτη

Παναθηναϊκός: Η επιβάρυνση των Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Μαυρομάτη

Οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Μαυρομάτης αναγκάστηκαν φέτος να κολυμπήσουν στα βαθιά... To Sport24.gr αναλύει τα στατιστικά τους.

Τρεις από τους "στυλοβάτες" της προσπάθειας του Γιώργου Δώνη, είναι τρία παιδιά που έχουν αναδειχθεί από τα... σπλάχνα του Παναθηναϊκού. Οι Τάσος Χατζηγιοβάνης, Γιάννης Μπουζούκης και Φάνης Μαυρομάτης έχουν αναλάβει βασικούς ρόλους στην ομάδα και πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι οι φόβοι για τα χειρότερα ανήκουν στο παρελθόν.

Ωστόσο, στη διάρκεια του 2019 οι τρεις νεαροί δεν αποδίδουν εξίσου καλά, όπως συνέβαινε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Βέβαια, η πτώση είναι γενικότερη για τον Παναθηναϊκό και έχει επηρεάσει τους πάντες, αλλά ειδικά για τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη και Μαυρομάτη, υπάρχει μία πρόσθετη εξήγηση.

Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι για πρώτη φορά στην καριέρα τους δέχτηκαν τόσο αγωνιστικό "φόρτο". Κανένας από τους τρεις δεν είχε τόσο γεμάτη σε νούμερα χρονιά στο παρελθόν και η επιβάρυνση για τον οργανισμό τους είναι πρωτόγνωρη. Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τα στατιστικά τους.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι ο πιο "παλιός" από τους τρεις. Ο 22χρονος εξτρέμ είχε 15 συμμετοχές (9 πρωτάθλημα, 5 Κύπελλο, 1 Europa) τη σεζόν 2016-2017 με 596 λεπτά, πέρυσι είχε 24 συμμετοχές (17 πρωτάθλημα, 4 Κύπελλο, 3 Europa) με 1.042 λεπτά, αλλά φέτος έχει σπάσει τα κοντέρ. Για τη σεζόν 2018-2019 ο Χατζηγιοβάνης έχει 23 συμμετοχές (20 πρωτάθλημα, 3 Κύπελλο) με 1.905 λεπτά!

Ο Γιάννης Μπουζούκης συστήθηκε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού την προηγούμενη χρονιά με 5 συμμετοχές (4 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο), αλλά με μόλις 49 λεπτά! Πριν μερικούς μήνες ο 21χρονος επιτελικός χαφ βρέθηκε στην έξοδο του "Γεώργιος Καλαφάτης", όμως αντί για αυτό κατέληξε αναντικατάστατος με 24 συμμετοχές (21 πρωτάθλημα, 3 Κύπελλο) με 1.897 λεπτά!

Ο Φάνης Μαυρομάτης δεν είχε αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό πριν τη φετινή σεζόν. Όμως, ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός έπεσε με τη μία στα βαθιά... Ήδη, μετράει 19 συμμετοχές (18 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο) με 1.659 λεπτά στο ενεργητικό του...

Εκτός από τη σωματική κόπωση, που είναι μετρήσιμη, υπάρχει ο ψυχολογικός τομέας. Με τις εμφανίσεις τους, οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Μαυρομάτης δημιούργησαν προσδοκίες και πλέον υπάρχουν πίεση και απαιτήσεις. Αυτοί οι παράγοντες φθείρουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τώρα μαθαίνουν να τους διαχειρίζονται και να ζουν μαζί τους.

Περαιτέρω, η επιβάρυνση των τριών ποδοσφαιριστών θα συνεχιστεί... Το ημερολόγιο δείχνει μόλις 22 Φεβρουαρίου και το πρωτάθλημα έχει 9 "στροφές" μέχρι τη λήξη του. Οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Μαυρομάτης λογίζονται ως βασικοί στα πλάνα του Δώνη και δύσκολα θα τεθούν εκτός ενδεκάδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ