ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η γραμμή στήριξης για την ένσταση

Παναθηναϊκός: Η γραμμή στήριξης για την ένσταση

Το Sport24.gr αποκαλύπτει που θα βασιστούν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, προκειμένου να γίνει δεκτή η ένσταση τους για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από τον Φριτς και να ξαναρχίσει από το 69΄!

Στην παράγραφο "Ε" του άρθρου 5 του Πειθαρχικού Κώδικα, θα βασίσει η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ την ένσταση της για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι των αιωνίων. Οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού μελέτησαν αρκετά τη διατύπωση του εδάφιου και θεωρούν ότι εξηγεί σαφέστατα το πως έπρεπε να διαχειριστεί ο Γερμανός ρέφερι την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει επακριβώς: " Στην περίπτωση κατά την οποία οι συνθήκες που επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο ή στις εξέδρες του γηπέδου, δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, το μέγιστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο διαιτητής του αγώνα ΟΦΕΙΛΕΙ να αναμένει για την έναρξη αυτού ή την επανέναρξη μετά την προσωπική διακοπή του, είναι μία ώρα".

Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν από τον Παναθηναϊκό, το νόημα είναι ξεκάθαρο: ο διαιτητής Φριτζ δεν περίμενε μία ώρα, παρά μόνο 35 λεπτά προτού αποφασίσει να διακόψει οριστικά το ντέρμπι. Συνεπώς, στο τριφύλλι θεωρούν ότι ο Γερμανός ρέφερι δεν εφάρμοσε ορθά την παράγραφο "Ε", αφού δεν εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια που δίνει ο κανονισμός.

Από την άλλη, η διατύπωση της παραγράφου τονίζει ότι η μία ώρα είναι " το μέγιστο χρονικό διάστημα", κάτι που σημαίνει πως η τελική απόφαση για την αναμονή επαφίεται στην κρίση του διαιτητή. Ο Φριτζ έκρινε ότι η ατμόσφαιρα δεν είχε "καθαρίσει" επαρκώς και δεν συνέχισε το παιχνίδι, όμως στον Παναθηναϊκό θα προσπαθήσουν να τον αντικρούσουν.

Καταρχάς, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το βίντεο της βόλτας που έκανε ο Φριτζ και οι συνεργάτες του και θα υποστηρίξουν ότι δεν φαίνεται να δυσφορούν από την ατμόσφαιρα. Επιπροσθέτως, ίσως καταφύγουν σε μαρτυρίες παριστάμενων στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αέρας ήταν "καθαρός" από τα χημικά.

Όσον αφορά τις ανησυχίες του διαιτητή για την ασφάλεια διεξαγωγής του παιχνιδιού, από τον Παναθηναϊκό, θα επισημάνουν ότι κατά την τελευταία έξοδο του Γερμανού, στις εξέδρες είχαν απομείνει ελάχιστοι θεατές. Επίσης, ως προς την αιτίαση του Φριτζ ότι ένιωσε απειλή από τους οπαδούς, θα τονίσουν ότι ουδέποτε ζήτησε εκκένωση της κερκίδας, που θα ήταν εύκολη διαδικασία στο συγκεκριμένοtiming.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ενισχυτική ως προς την προσπάθεια τους την κλήση σε απολογία, αφού στηρίζεται στο άρθρο για την προσωρινή διακοπή μίας αναμέτρησης. Άρα, το Μονομελές Όργανο θα εκδικάσει με άλλα κριτήρια, που θα διευκολύνουν την υπερασπιστική γραμμή του Τριφυλλιού.

Επομένως, στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν ότι θα πείσουν την αρμόδια δικαστική αρχή ότι συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση του ντέρμπι και κακώς ο Φριτζ το διέκοψε οριστικά. Αν τα καταφέρουν, θα ζητήσουν την επανέναρξη του από το 69', όταν και υποδείχτηκε η διακοπή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ