ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κυνηγά Βερόν και Ολισαντέμπε ο Μακέντα

Παναθηναϊκός: Κυνηγά Βερόν και Ολισαντέμπε ο Μακέντα
Makeda, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Φεντερίκο Μακέντα χρειάζεται ένα μόλις γκολ για να μπει στην πρώτη δεκάδα των ξένων σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Ποιοι βρίσκονται πάνω από τον Ιταλό.

Την πιο παραγωγική διετία της καριέρας του περνά ο Φεντερίκο Μακέντα. Στα 28 του χρόνια ο Ιταλός επιθετικός έχει κουμπώσει στα θέλω του Γιώργου Δώνη και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο όπου κάνει πολλές δουλειές.

Πέρσι, ο Μακέντα μέτρησε 11 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 28 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με την πράσινη φανέλα, ενώ φέτος πριν τον σταματήσει ο κορονοϊός είχε 13 τέρματα και 3 ασίστ σε 27 αναμετρήσεις.

Συνολικά, ο Ιταλός επιθετικός σε 49 αγώνες πρωταθλήματος έχει πετύχει 22 γκολ κάτι που τον φέρνει μία ανάσα από την πρώτη δεκάδα του πίνακα των ξένων σκόρερ του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια ο Μακέντα προσπέρασε τον Χοσέ Τοτσέ και πλέον βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της σχετικής λίστας.

Μάλιστα, εάν εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τους πράσινους (λήγει το επόμενο καλοκαίρι) είναι δεδομένο ότι θα μπορέσει να ανέβει πιο ψηλά στη σχετική λίστα αφού έχει κοντά τους πολλούς ποδοσφαιριστές.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι επόμενοι τρεις έχουν 23, 24 και 25 γκολ αντίστοιχα. Πρόκεται για τους Χουάν Ραμόν Βερόν, Εμάνουελ Ολισαντέμπε και Χουάν Χοσέ Μπορέλι.

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ

Παίκτης Χώρα Συμμετοχές Γκολ
Κριστόφ Βαζέχα Πολωνία 390 244
Μάρκους Μπεργκ Σουηδός 115 74
Όσκαρ Αλβαρέζ Αργεντινός 114 55
Τζιμπρίλ Σισέ Γάλλος 61 47
Σεμπάστιαν Λέτο Αργεντινός 98 35
Μιχάλης Κωνσταντίνου Κύπριος 94 34
Γκόραν Βλάοβιτς Κροάτης 64 29
Χουάν Χοσέ Μπορέλι Αργεντινός 93 25
Εμάνουελ Ολισαντέμπε Πολωνός 74 24
Χουάν Ραμόν Βερόν Αργεντινός 57 23
Φεντερίκο Μακέντα Ιταλία 49 22
Χοσέ Τοτσέ Ισπανία 46 20
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ