ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Nέο κλειστό μπάσκετ στον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Nέο κλειστό μπάσκετ στον Βοτανικό

Η λύση για την κατασκευή έδρας για την ομάδα μπάσκετ, η χρηματοδότηση των δύο γηπέδων, η ανάμειξη των τραπεζών και η ενημέρωση στην ΠΑΕ. Διαβάστε το ρεπορτάζ για τη συνάντηση Γιαννακόπουλου - Μπακογιάννη.

Απόρροια της απόφασης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επισπεύσει τις εξελίξεις στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού, ήταν η συνάντηση που είχε την Τετάρτη (12/6) με τον Κώστα Μπακογιάννη, την οποία αποκάλυψε ο Τάσος Νικολογιάννης στον Sport24 Radio 103,3. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων συζήτησαν για όλες τις πτυχές της Διπλής Ανάπλασης, δίνοντας έμφαση στην έδρα της ομάδας μπάσκετ και στη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, αναφορικά με το "σπίτι" του μπασκετικού Παναθηναϊκού, οι Γιαννακόπουλος και Μπακογιάννης συμφώνησαν να προκρίνουν τη λύση που θα έχει τους λιγότερους κινδύνους στο δικαστικό κομμάτι. Κάτι που παραπέμπει ευθέως στην κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου σε όμορο οικόπεδο στο Βοτανικό.

Αυτή η επιλογή θεωρείται πιο ασφαλής επειδή το Προεδρικό Διάταγμα του 2013 που αφορά τη Διπλή Ανάπλαση περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τι κτίσμα μπορεί να ανεγερθεί, σε ποιο σημείο και ποιες είναι οι ακριβείς διαστάσεις του. Επομένως, η αναπροσαρμογή του μικρού κλειστού γυμναστηρίου εντός της ΔΑ ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υλοποίηση του έργου και προτιμήθηκε να αποφευχθεί.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι η χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί για την κατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη δεν χρειάζονται ανάλογη πρόβλεψη, επειδή έχει την υποχρέωση να τις ανεγείρει ο ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου.

Βάση της νομοθεσίας της ΔΑ, ο Δήμος Αθηναίων υποχρεούται να κατασκευάσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο, ως φορέας υλοποίησης του έργου. Ωστόσο, έχει και άλλες εναλλακτικές, όπως την εκχώρηση της οικοδομικής αρμοδιότητας σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αντίθετα, το γήπεδο μπάσκετ θα είναι ένα πρόσθετο στο εγχείρημα και οι ανάγκες του πρέπει να υπολογιστούν από την αρχή: ποιος θα το χτίσει, που θα βρεθούν λεφτά, τι εμπορικές χρήσεις θα έχει και ποιος θα τις καρπώνεται.

Όπως έμαθε το Sport24.gr, το επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη έχει καταρτίσει ένα προκαταρκτικό σχέδιο για την άντληση κεφαλαίων, το παρουσίασε στους συνεργάτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και εκ πρώτης όψεως, οι δύο πλευρές συμφωνούν στα βασικά σημεία. Φυσικά, το σχέδιο θα χρειαστεί περαιτέρω επεξεργασία και την πιο ενεργή συμμετοχή της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, οπότε θα συνεχιστεί η συνεργασία.

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σημαντικό ρόλο στο χρηματοδοτικό πλάνο παίζουν οι εμπορικοί χώροι που δικαιούται ο Δήμος Αθηναίων στο κέλυφος του εμπορικού κέντρου. Ο Δήμος θα πάρει 3.000τ.μ. προς αξιοποίηση και με βάση τις προηγούμενες συμφωνίες, θα τις απέδιδε στην ΠΑΕ. Όμως, πλέον υπάρχει ένας σχεδιασμός για διαφορετική εκμετάλλευση τους, από τη στιγμή που θα διαφοροποιηθεί το πλάνο.

Οι επιτελείς του Μπακογιάννη έχουν κάνει την προεργασία τους και για την ανάμειξη των τραπεζών στο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων. Η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχουν επειδή έχουν στην κυριότητα τους το εμπορικό κέντρο του Βωβού, ενώ η Εθνική Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει το Δήμο για την αγορά οικοπέδων. Αυτό συνεπάγεται ότι έχουν άμεσο συμφέρον για να συμβάλλουν στη Διπλή Ανάπλαση και φαίνεται πως έχουν τη διάθεση να διευκολύνουν τις καταστάσεις.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο Γιαννακόπουλος αποχώρησε από τη συνάντηση με την αίσθηση ότι έχει βρει τους κατάλληλους κώδικες επικοινωνίας με τον Κώστα Μπακογιάννη. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει απ' ευθείας συνεννόηση ανάμεσα στους δύο, προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο. Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός προσανατολίζεται οριστικά στη Διπλή Ανάπλαση και οι εμπλεκόμενες πλευρές κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για να την υλοποιήσουν το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε, θεωρούν ότι πρόκειται για ένα έργο που θα ωφελήσει τους πάντες.

Πλέον, ο Γιαννακόπουλος περιμένει τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, για να μάθει την επόμενη Κυβέρνηση και να κλείσει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς. Σε προεκλογική περίοδο οι κρατικοί φορείς λειτουργούν με πιο χαμηλές ταχύτητες, αλλά ο Γιαννακόπουλος θα πιέσει για να επισπεύσει τις εξελίξεις. Επίσης, εφόσον το έργο εξειδικεύεται, είναι αναγκαίο να μπει στο παιχνίδι και η ΠΑΕ, μία αποστολή που θα αναλάβουν οι συνεργάτες του Γιαννακόπουλου, που έχουν επικοινωνία στο πλαίσιο της σχέσης με τον Ερασιτέχνη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ