ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ντιόγκο Βιάνα στο προσκήνιο

Παναθηναϊκός: Ντιόγκο Βιάνα στο προσκήνιο

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την απόκτηση του 30χρονου δεξιού μπακ, Ντιόγκο Βιάνα, ο οποίος προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από την Μπράγκα τις επόμενες ημέρες. (VIDEO)

Η απόκτηση δεξιού μπακ έχει αποκτήσει χαρακτήρα «κατεπείγοντος» για τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι την Πέμπτη (6/8) ξεκινάει η καλοκαιρινή προετοιμασία και οι «πράσινοι» είναι «λειψοί» από επιλογές στο δεξιό άκρο της άμυνάς τους.

Τα τελευταία 24ωρα, ο Τσάβι Ρόκα άρχισε να «τρέχει» πολύ περισσότερο τις επαφές του με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες ο «εκλεκτός» να βρίσκεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, ένα από τα ονόματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις πρώτες επιλογές του Καταλανού τεχνικού διευθυντή, είναι ο Πορτογάλος δεξιός φουλ-μπακ Ντιόγκο Βιάνα της Μπράγκα.

Ο 30χρονος (γεννηθείς στις 22 Φεβρουαρίου 1990) ακραίος αμυντικός πήγε το περασμένο καλοκαίρι στη Μπράγκα, έπειτα από δυόμισι πολύ καλές σεζόν με τη Μπελενένσες. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να βρει το χώρο και χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε, καθότι η βασική επιλογή του τεχνικού τιμ ήταν ο 27χρονος Ρικάρντο Εσγκάιο και πλέον ο ίδιος πιέζει για να αποχωρήσει και να πάει σε μία άλλη ομάδα, όπου θα έχει μεγαλύτερο ρόλο.

Όπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι ρεπόρτερ, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και λίγες ημέρες σε συζητήσεις τόσο με την πλευρά του Βιάνα, όσο και με τη Μπράγκα, προκειμένου να τον αποκτήσει ως ελεύθερο ή με μία «φόρμουλα» που θα συμφέρει όλες τις πλευρές.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει ακόμα κάτι οριστικό. Παρόλα αυτά υπάρχουν καλές πιθανότητες για να προχωρήσει η υπόθεση μέχρι τέλους.

Ο Ντιόγκο Βιάνα ξεκίνησε την καριέρα του στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, προτού μεταπηδήσει το καλοκαίρι του 2008 ως ελεύθερος στα τμήματα υποδομής της Πόρτο (U19) με την οποία όμως, αγωνίστηκε ελάχιστα σε επίπεδο ανδρών (4 συμμετοχές, με μία ασίστ).

Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, είχε πολύ καλές παρουσίες σε διάφορες ομάδες, ενώ έχει αγωνιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν κι ως δεξιός winger. Μετά τους «δράκους», ο Πορτογάλος αγωνίστηκε κατά σειρά σε:

-Φένλο (δανεισμό από Ιούλιο 2009 έως Δεκέμβριο 2010, 35 αγώνες, 1 γκολ, 6 ασίστ)

-Αβές (δανεισμός Ιανουάριος 2011 έως Ιούνιο 2011, 10 συμμετοχές)

-Πεναφιέλ (ελεύθερος από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2013, 60 συμμετοχές, 6 γκολ, 1 ασίστ)

-Ζιλ Βιθέντε (Ιούλιος 2013 έως Ιούλιο 2015, 68 συμμετοχές, 5 γκολ, 11 ασίστ)

-Λίτεξ Λόβετς (Ιούλιος 2015, έως Ιούλιο 2016, 11 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ)

-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Ιούλιος 2016 έως Ιανουάριο 2017, 18 συμμετοχές, 5 γκολ, 1 ασίστ)

-Μπελενένσες (Ιανουάριος 2017 έως Ιούλιο 2019, 72 συμμετοχές, 1 γκολ, 11 ασίστ)

-Μπράγκα (Ιούλιος 2019, μέχρι σήμερα, 8 συμμετοχές).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ