ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Δώνης ανησυχεί και... διεκδικεί

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει κάνει "σεφτέ" στις μεταγραφές και οι Νταμπίζας, Δώνης θα χρειαστεί από οτι φαίνεται να βρουν νέο κώδικα συνεργασίας για να πετύχουν τους επιθυμητούς στόχους την ερχόμενη σεζόν.

Ακόμα και στα καλύτερα σπίτια, κατά καιρούς προκύπτει διάσταση απόψεων. Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης είναι οι δύο υπεύθυνοι που ο Παναθηναϊκός απέφυγε τις αγωνιστικές περιπέτειες την προηγούμενη σεζόν και μάλιστα θα διεκδικούσε την είσοδο στην πεντάδα, αν δεν συνέβαιναν οι παρενέργειες από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ασφαλώς, δύο επαγγελματίες οι οποίοι συνεργάζονται πολλές ώρες στην καθημερινότητα τους, είναι λογικό να μην συμφωνούν στα πάντα. Μέσα από τη συνεχή τριβή, θα προκληθούν και διαφορές. Ο κοινός στόχος όμως, των Νταμπίζα και Δώνη είναι να ανεβάσουν την ποιότητα του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι, ώστε να δημιουργήσουν μία πιο ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020.

Ωστόσο, η ενίσχυση του ρόστερ με περιορισμένα οικονομικά μέσα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Το αντιλαμβάνονται όλοι... Για αυτό μέχρι στιγμής το έμψυχο δυναμικό του Τριφυλλιού δεν έχει προσθήκες, παρότι το ημερολόγιο δείχνει 12 Ιουνίου. Μία κατάσταση που σίγουρα δεν ευχαριστεί τον κόουτς Γιώργο Δώνη, ο οποίος θα ήθελε να δουλέψει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας έχοντας τους πιο πολλούς νεοαποκτηθέντες.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει τις ανησυχίες του για τις καθυστερήσεις στις μεταγραφές, αν κι αντιλαμβάνεται πλήρως τους (οικονομικούς) λόγους. Ο Δώνης ξεκουράζεται για λίγες μέρες εκτός Αθήνας και σύντομα θα επιστρέψει. Δεν αποκλείεται να επιδιώξει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στα μεταγραφικά, προκειμένου να βοηθήσει από την πλευρά του ώστε να τελεσφορήσουν ορισμένες υποθέσεις.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ "ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ"

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, ο Δώνης δεν είχε ανάμειξη στις μεταγραφές. Ο Δώνης υπέδειξε τις θέσεις που χρειάζεται παίκτες και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, όταν ο Νταμπίζας εντοπίζει έναν στόχο, ζητά την άποψη του Δώνη πριν κινηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο 19χρονος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Μάριος Σιαμπάνης, τον οποίο ο προπονητής του Παναθηναϊκού απέρριψε επειδή θέλει έναν πιο έμπειρο "άσο" για να... πιέζει τον Διούδη

Στον αντίποδα, ο Νταμπίζας λειτουργεί συγκεντρωτικά και δεν είναι βέβαιο ότι θα μοιραστείι (έστω και άτυπα) μέρος των αρμοδιοτήτων του. Στην προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό, όταν τότε ο Γιάννης Αναστασίου αναμείχθηκε περισσότερο με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, στο τέλος συγκρούστηκε με τον Νταμπίζα και ο τότε τεχνικός διευθυντής περιθωριοποιήθηκε σταδιακά. Διότι το καλοκαίρι του 2014, εν τέλει ο Γιάννης Αλαφούζος στήριξε τον Αναστασίου και λίγο καιρό μετά, προσέλαβε τον Τάκη Φύσσα ως αθλητικό διευθυντή.

Προφανώς, και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Ο Νταμπίζας και ο Δώνης γνωρίζονται καλά, συνεργάστηκαν πέρυσι με σχετική επιτυχία, αλλά τώρα πρέπει να κάνουν το "επόμενο βήμα". Η πίεση θα είναι μεγαλύτερη, τα δεδομένα έχουν γίνει πιο ευνοϊκά στα μεταγραφικά (άρση περιορισμών όπως η ηλικία, η εθνικότητα και οι αποδοχές), αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό και επιβάλλεται να ανταπεξέρθουν.

Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού πρέπει να βρουν τον νέο κώδικα συνεργασίας, ώστε να ωφεληθούν και να ωφελήσουν ο ένας τον άλλο και κυρίως, να ωφεληθεί το Τριφύλλι και να δυναμώσει στο νέο πρωτάθλημα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ