ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Βύντρα μπαίνει στο δρόμο του

ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (SUPERLEAGUE - 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

(MOTION TEAM / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (SUPERLEAGUE - 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) (MOTION TEAM / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Ο Λουκάς Βύντρα θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα ως αντίπαλος τον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr θυμάται τη σχέση των δύο πλευρών.

Κάποτε, η προφορά του ονόματος " Λουκάς Βύντρα" σε μία παρέα παναθηναϊκών, αρκούσε για να ξεσπάσει λεκτικός πόλεμος... Για τους αντί-βαρδινογιαννικούς, ο Βύντρα συμβόλιζε την εποχή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, θεωρούνταν ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τον τότε μεγαλομέτοχος και έπαιζε με... βύσμα. Μέχρι και θεωρίες συνωμοσίας είχαν διαδοθεί για τον διεθνή αμυντικό, που υποστήριζαν ότι έβγαινε με την κόρη παράγοντα της ΠΑΕ, ο οποίος στην πραγματικότητα τύγχανε να μην έχει κόρη...

Ο Βύντρα είχε διαχειριστεί τις αποδοκιμασίες κάθε είδους με μεγάλη στωικότητα και υπομονή. Διότι μερικοί οπαδοί για να του δείξουν την έξοδο, είχαν αναρτήσει μέχρι και πανό κατά του ποδοσφαιριστή. Άλλος στη θέση του θα είχε αντιδράσει άσχημα και σίγουρα θα είχε φύγει πολύ νωρίτερα. Ο Βύντρα άντεξε 9 χρόνια και έφυγε τον Ιανουάριο του 2013, μετά από προσωπική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος τον είχε θέσει στο περιθώριο με άλλους παίκτες.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ / GREEK ALL STARS - MONACO LEGENDS 2004 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ / GREEK ALL STARS - MONACO LEGENDS 2004 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πλέον, με την πάροδο του χρόνου και με τον Παναθηναϊκό να αποφεύγει τον υποβιβασμό και την κατάρρευση την τελευταία στιγμή, οι παλιές ιστορίες με τον Βύντρα έχουν ξεχαστεί. Σήμερα, αν υπήρχε θέμα "Βύντρα", θα ήταν από τα λιγότερο σημαντικά στην ιεράρχηση των ανθρώπων του Τριφυλλιού. Ωστόσο, η αποψινή συνάντηση των δύο... παλιόφιλων σήμερα το βράδυ στη Λαμία, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Βύντρα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό. Είχε προηγηθεί η παρουσία του στην ενδεκάδα της Ομόνοιας στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό στις 5 Αυγούστου του 2018, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Όμως, εκείνο ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, ενώ το αποψινό (24/8, 19:00) ματς στη Λαμία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Super League 1 και θα ανοίξει τη σεζόν 2019-2020.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αναμφίβολα, θα είναι ιδιαίτερο γεγονός για τον Βύντρα, αφού άσχετα με το "διαζύγιο" ο Παναθηναϊκός είναι ο σημαντικότερος σταθμός στην καριέρα του. Ο Βύντρα έπαιξε με το Τριφύλλι από τον Ιανουάριο του 2004, πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, είχε 327 συμμετοχές με 14 γκολ και 15 ασίστ. Ο Βύντρα διατέλεσε αρχηγός, καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και δεν βγήκε από κανέναν προπονητή, ενώ καλούνταν στην Εθνική Ελλάδας σε σταθερή βάση.

Προφανώς, ο Βύντρα σήμερα το βράδυ θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη Λαμία να νικήσει. Αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει το "διπλό" για να αρχίσει δυναμικά το πρωτάθλημα. Όμως, αυτό το... συναπάντημα των δύο έχει τη δική του σημασία, γιατί το ποδόσφαιρο κρύβει αμέτρητες σχέσεις αγάπης και μίσους, όπως του Παναθηναϊκού και του Βύντρα...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ